1000 recepten met doperwten
400 gr. kabeljauwfilet ( diepvries) 1 ui 1courgette 1 prei 4 tomaten zoutpeperbieslook 300 gr. schelpjes macaronie 25 gr. boter 150 gr. doperwten (diepvries) 1 teentje knoflook 1 blikje selderij creme soep 1 bekertje creme fraise 1 dl droge witte wij... bekijk recept »
1 zak diepvries doperwten van 600 gram (zeer fijn om zo min mogelijk schil-afval te hebben) [verse doperwten is natuurlijk nog lekkerder!] bouillon (al dan niet met bouillonblokjes - dan het liefst groenten- of kruiden-) vers kruid (basilicum of kori... bekijk recept »
2 kleine uien2 eetlepels olie2 teentjes knoflook500 gram lamsboutplakken2 theelepels kerriepoeder2 theelepels chilipoeder2 eetlepels djinten1 blikje tomatenblokjes (400 gram netto)1 pakje doperwten (diepvries 300 gram)1 kruidenbouillontablet. Uien pe... bekijk recept »
500 gr lamsbout150 gr gemalen cheddarkaas400 gr doperwten125 gr creme fraiche3 dl witte wijnolijfolie1/2 theel. mosterdspitskool. Verwarm de creme fraiche en smelt daar de kaas in. Voeg ((indien nodig af en toe)) een beetje witte wijn toe om het inko... bekijk recept »
2 eetlepels zonnebloemolie 1 schaaltje varkensreepjes a 400 gram 1 zak roerbakgroentemix a 400 gram 1 pak doperwten (diepvries a 450 gram) 1 pot AH Indiase Kerriesaus 1 duopak geschaafde amandelen 1/2 pakje koksroom (friesche vlag) Oven voorverwarmen... bekijk recept »
200 gram varkenslappen ? 200 gram lamslappen ? 3 uien ? 40 gram reuzel ? 500 gram tomaten ? 200 gram sperziebonen ? 2 paprika's ? 100 gram savooienkool ? 200 gram worteltjes ? 100 gram doperwten ? 0,5 liter bouillon Verwarm de oven voor op ... bekijk recept »
25 gr. Rozijnen (wellen in warm water) 1 handje pinda?s of amandelen 250 gr rundergehakt paprika/tomaten puree (gewone tom.puree met een beetje paprikapoeder mag ook) witte peper 150 gr.doperwten 1 winterpeen in blokjes een beetje water 2 kopjes rijs... bekijk recept »
Spitskool Peen Pompoen Rundvlees of kippepootjes ( naar eigen smaak) Pepers 1 groot blik tomatenpuree 1 pak cous cous 1 ui zwarte peper Olijf oli Harizza ( turkse sambal) 4 aardappels doperwten cous cous kruiden Laat vervolgens de groent gaar koken.D... bekijk recept »
200 gram doperwten uit blik 100gram noorse garnalen 6 hard gekookte eieren 100 gram gerookte zalm Voor de dressing: twee eetlepels mayonaise een/achtste liter zure room zout,vers gemalen witte peper,een/vierde citroen en wat gemalen peterselie. De ge... bekijk recept »
480 gr rosbiefin blokjes gesneden 1 el margarine1groen en 1 rode parikain reepjes gesneden 2 uienin ringen 1 el maizena 3 el water 1 hardgekookt ei 5 el doperwten 400gr gekookte rijst zout en peper Bak de rosbiefin de margarine aan beide zijden goudb... bekijk recept »