Recepten met ijsbergsla

1000 recepten met ijsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer

Burrito's met kipvulling

2 dozen Mix Mexicaanse Burritos (à 229) 2 bekertjes zure room (à 125 ml) 2 uien 2 groene paprika's 3 eetlepels zonnebloemolie 1 dikke plak gegrilde kipfilet (vleeswaar ca. 200 g) 3 tomaten1. Zakjes dipmix (uit doos) aanmake... bekijk recept »

Broodje ham en mosterd

2 sneden brood (Waldkorn) halvarine 1 plak ham Dijon mosterd pluk ijsbergslaBesmeer 2 sneden brood met halvarine en beleg 1 snee met 1 plak ham. Besmeer de ham dun met Dijonmosterd en verdeel er een pluk ijsbergsla over. Dek af met de andere snee bro... bekijk recept »

Miniwraps met shoarma

½ rode paprika 150 g minishoarma (schaal, Feestfavoriet) 4 minigourmetwraps (pak, Feestfavoriet) 50 g ijsbergsla 4 el knoflooksaus1. Snijd de paprika in dunne repen. 2. Bak de shoarma in een gourmetpannetje in ca. 5 min. bruin ... bekijk recept »

Mexicaanse gehaktballen met sla en gevulde aardappels

100 g tortillachips 500 g half-om-halfgehakt 200 g milde salsa (pot a 300 g) 4 grote aardappels (ongeschild, bijv. Superaardappels) 25 g boter 1 krop ijsbergsla 1 blik Mexicomelange ((200 g), uitgelekt) 4 eetlepels knoflo... bekijk recept »

Taco's met geitenkaas

2 eetlepels olie 1 zak ratatouille-groentemix (400 g) 1 doos soft taco's (dinnerkit, 362 g) 100 g zwarte olijven zonder pit 200 g Hollandse geitenkaas (stukje) ½ krop ijsbergsla 1 bakje Griekse yoghurt (150 ml)1. ... bekijk recept »

Prei-eiersalade

1 eetlepel appel- of ciderazijn 2 dunne preitjes 4 gehakte hardgekookte eieren 2 teentjes geperste knoflook 150 g hamblokjes ijsbergsla kappertjes 3 eetlepels mayonaise met citroen 0,1 l yoghurt zout, versgemalen peper1. Maak een knoflookdressing van... bekijk recept »

Woknoedels met biefstuk

300 g sperziebonen 1 pak woknoedels (248 g) 1 limoen (schoongeboend) 1 el suiker 2 el vissaus (flesje 250 ml) 3 el zonnebloemolie 1 schaal biefstukpuntjes ((300 g), in plakjes) 1 rode peper 1 ui (in ringen) ... bekijk recept »

Pita met kip en paprika’s

1 dl barbecuesaus 1 mespunt cayennepeper 0,5 krop ijsbergsla 3 eetlepels olijfolie peper en zout 1 limoen 3 eetlepels mayonaise met citroen 1 rode paprika 4 kipfilets (van 125 g/stuk) 8 pitabroodjes 200 g volle yoghurt natuur1. Meng in een schaal de ... bekijk recept »

Shoarmabroodjes met groenteballetjes en wortel-sinaasappelsalade

1 zak peen julienne (150 g) 75 ml sinaasappelsap 1 teen knoflook (gepeld) 200 g Griekse yoghurt (beker a 500 g) 3 el olijfolie 2 schaaltjes groenteballetjes (a 210 g) 1 pak shoarmabroodjes (8 stuks) 1 zak ijsber... bekijk recept »

Knapperige salade met gerookte kip

4 el mayonaise 1 krop ijsbergsla 12 snoeptomaatjes 1 el olijfolie extra vierge 4 sneetjes wit casinobrood 175 g gerookte kipfiletreepjes 0,5 komkommer 1 el kappertjes 75 g groene olijven 1 el grove mosterd 1 bosui 2 el water 1 grillpan1. ... bekijk recept »

Pagina 5 van 100