Recepten met ijsbergsla

1000 recepten met ijsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer

Gevulde slabladeren

1 schaaltje kipfilet (ca. 200 g) zout en peper 3 bosuitjes 2 eetlepels sesamolie 100 g sugar snaps 2 eetlepels vloeibare kruidenbouillon (knijpflesje, a 210 ml) 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes (zakje a 250 g) 4 bladen... bekijk recept »

Taco's met bonen gehaktsaus

400 g gehakt (half-om-half) 2 uien (gesnipperd) 1 rode paprika (in smalle reepjes) 1 pak gezeefde tomaten (passata di pomodoro, 500 g) 2 potten gebroken, fijne sperziebonen ((a 330 g), uitgelekt) 1 pakje tacoschelpe... bekijk recept »

Zuid-Amerikaanse rumpsteaksalade

1 zak ijsbergsla (met tuinkruiden (200 g)) 1 blik maïskorrels (300 g) 1 blik kidneybonen (400 g) 1 bakje cherrytomaten (250 g) 2 zakken Zuid-Amerikaanse rumpsteak (a ca. 300 g) 2 eetlepels vloeibare margarine 1 ba... bekijk recept »

Spareribs met roquefortsalade

500 g spareribs (sweet chili) 2 zakjes A-partjes (Toscaans, a 425 g) 3 nectarines 2 eetlepels (witte wijn)azijn ½ theelepel mosterd 2 teentjes knoflook 1 zakje rucola slamelange (75 g) 1 zakje ijsbergsla met frisée&n... bekijk recept »

Kip-tomaatburrito's

6 tortillawraps (pak) 380 g kipfilet 2 uien 2 el olie 40 g burrito seasoning mix (zakje) 400 g tomatenblokjes (blik) 75 g gemalen jonge kaas (zakje 175 g) 200 g ijsbergsla met tuinkruiden (zak)1. Verpak de torti... bekijk recept »

Mosselen in currysaus

1 bak verse mosselen (2 kilo) 2 uien 2 eetlepels zonnebloemolie 1 pot Indiase currysaus (400 ml) 1 pakje romige kokosmelk (200 ml) 1 zakje gemengde ijsbergsla (extra (200 g)) 5 eetlepels sladressing yoghurt (fles ... bekijk recept »

Crunchy salade

1 zak ijsbergsla (200 g) 1 zak peen julienne (150 g) 2 rode paprika's (in stukjes) 1 blik maiskorrels (300 g) 1 zak veldsla (75 g) 6 el mayonaise 1 citroen (schoongeboend) 3 el peppadew pepers ((pot 42... bekijk recept »

Gemengde salade met yoghurt-dilledressing

300 g tuinbonen (diepvries) 200 ml biogarde yoghurt 15 g verse dille (fijngeknipt) 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 10 sprietjes bieslook (in stukjes) 1 snackkomkommer ½ krop ijsbergsla (in repen) 1 bos... bekijk recept »

Amerikaanse BLT-sandwich met reepjes ijsbergsla

12 plakjes bacon (dungesneden) 8 sneetjes brood (wit vloerbrood of Goois zonnepitbrood) 4 el mayonaise 4 Tasty Tom tomaten ½ krop ijsbergsla (in grove repen)1. In droge koekenpan plakjes bacon op matig hoog vuur in 3-4 min... bekijk recept »

Italiaanse tonijnsalade met olijvenbrood

1 pak broodmix parmezaan en zongedroogde tomaten (500 g) 1 pot zwarte olijven zonder pit (240 g) 1 krop ijsbergsla 1 bakje cherrytomaten (250 g) 8 eetlepels balsamicodressing 2 blikjes tonijn in olie (a 185 g) 50 g bot... bekijk recept »

Pagina 6 van 100