Recepten met ijsbergsla

1000 recepten met ijsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer

Aspergewrap met kip

4 wraps meergranen 4 kippen brumsticks 12 witte en/of groene asperges 1/4 krop ijsbergsla in reepjes 1/2 bakje verse ananasblokjes 3 el yoghurtdressing1. Een lekker snel gerecht wanneer je de asperges en de kipdrumsticks de avond van tevoren hebt ge... bekijk recept »

Broodje Kaassoufflé Met Satésaus

1 wit bolletje of ander broodje 1 kaassoufflé satépasta ijsbergsla komkommer rode ui Bereid de kaassouflé in de pan door ongeveer 4 minuten aan beide kanten te bakken in olijfolie, of in de frituurpan (zie instructies verpakking).... bekijk recept »

Geitenkaas Op Een Bedje Van Sla Besprenkeld Met Perendessing

1 halve krop ijsbergsla 1 bosje radijs 4 sneetjes krentenbrood 380 gr. geitenkaas 150 gr. appelsiroop. Ingredienten perenstroopdressing: 2 el notenolie 2 el wijnazijn eetlepels Limburgse grove mosterd2 eetlepels perenstroop bekijk recept »

Salade Met Warme Geitenkaas

Stuk zachte geitenkaas ijsbergsla stokbrood of toast grove (Doesburgse) mosterd (twee theelepels) azijn (theelepeltje) gembersiroop (naar smaak) eventueel vervangen door honing olijfolie peper/knoflookpoeder Meng de olijfolie, mosterd, azijn, gember... bekijk recept »

Gevulde Tomaat

2 vleestomaten150 gr zachte geitenkaasolijfolie2 tl honing2 walnoten2 handenvol ijsberg/-veldslabalsamicoazijn Zet de tomaten voorzichtig in de ovenschaal en verwarm ze 20 minuten in de oven. Snij ondertussen de ijsbergsla, of scheid de blaadjes van ... bekijk recept »

Salade Met Warme Geitenkaas

Stuk zachte geitenkaas (bettine blanc) ijsbergsla stokbrood of toast grove (Doesburgse) mosterd (twee theelepels) azijn (theelepeltje) gembersiroop (naar smaak) eventueel vervangen door honing olijfolie (drie eetlepels) peper/knoflookpoeder Meng de o... bekijk recept »

Heerlijke Maaltijdsalade Met Geitenkaas, Walnoten, Spekjes E

- 1/2 krop ijsbergsla - 150 gr. gerookte spekjes - 100 gr. geitenkaas - ca. 10 a 15 walnoten - 1/2 komkommer - 6 st. augurken - half handje rozijnen - Honing-mosterd dressing (uit de supermarkt of zelf maken) Bak de spekjes uit en laat het even afkoe... bekijk recept »

Pasta Of Risotto Salade Tonijn

200g gekookte pasta of risotto (pennefussilirisotto) 100g uitgelekte tonijn op water 2 hardgekookte eieren in kwarten 1 potje witte asperges (door de midden gesneden) 1/2 zakje gemengde IJsbergsla 1 komkommer 1 paprika 250g doperwten dressing: 2 el M... bekijk recept »

Omelet met brokkelkaas en bosui

1. Maak een omelet van 4 losgeklopte eieren en bestrooi deze na het bakken met flinters oude brokkelkaas en fijngesneden lente-/bosui of bieslook. Klap de omelet dubbel en snijd doormidden. Bestrijk vier bruine boterhammen met mosterdmayonaise en bel... bekijk recept »

Tonijn, groene paprika, rode ui en kappertjes

1. Maak uitgelekte tonijn (uit blik, op olie) los met een vork. Meng met een eetlepel zure room, miniblokjes groene paprika en rode ui, een eetlepel kappertjes en zout en peper. Verdeel de salade over de boterhammen en leg er een blaadje ijsbergsla o... bekijk recept »

Pagina 57 van 100