Recepten met ijsbergsla

1000 recepten met ijsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer

Koude Kip Salade

150 gr ijsbergsla 150 gr bleekselderij 200 gr kipfilet 2 eetl. Zaanse mayonaise Bak de kipfilet met een lekker bruin korstje, laat afkoelen en meng dan alle ingredienten door elkaar. Strooi evt. wat peper/kruiden erover heen. bekijk recept »

Salada Mista

1 krop ijsbergsla 2 gr peper 1 komkommer 2 gr verse of 4 gr gedr.oregano 150 gr vleestomaten 75 gr uien 100 gr verse rode paprika 50 gr zwarte olijven 1 dl olijfolie 0,5 dl azijn 10 gr zout Komkommer en tomaten in plakjes snijden, uien in halve ringe... bekijk recept »

Mediterraans Broodje

mayonaise of fritessaus groene pesto 2 pistoletjes 2 blaadjes ijsbergsla rauwe ham geraspte oude kaas * besmeer de broodjes aan beide kanten met de pestomayonaise; * beleg het broodje met de sla, de rauwe ham en de geraspte kaas. Eet smakelijk! bekijk recept »

Gegrilde Ijsbersla Met Pittige Honing Dressing

1 krop ijsbergsla1 rode peper1 1/2 tl. vloeibare honing4 el. (maiskiem) olie1 t. knoflook3 takjes tijm1 tl. saliezoutGrill voorverwarmensnijvlakken van sla dik insmeren met dressingslablaadjes iets openvouwen zodat dressing in sla trektmet snijvlakke... bekijk recept »

Tonijnsalade

1 krop ijsbergsla 4 tomaten 1 komkommer 1 rode ui 2 blikjes tonijn naturel (op water) 1 flesje (whiskey)cocktailsaus Verdeel de sla, de tomaten, de komkommer en de rode ui over 2 kommen. Leg de tonijn in het midden er boven op en doe er zoveel cockta... bekijk recept »

Mediterrane Salade

Gemengde sla of ijsbergslapitloze groene olijven (eventueel met vulling)stukje feta1 komkommer4 theelepels rode wijnazijn1 theelepel suiker (of zoetstof / honing)4 eetlepels olijfolie Voeg de komkommer, de feta en de olijven toe aan de sla, maak een ... bekijk recept »

Tabbouleh

100 g couscous 1 bos [blad]peterselie 1 bosje munt 1? citroen 3 sjalotjes 150 g cherrytomaatjes 4 mooie bladeren ijsbergsla 1 dl olijfolie peper en zout shoarmabroodjes Schep in een kom de couscous met het citroensap, de sjalotjes, de olijfolie en pe... bekijk recept »

Rijstsalade

Rijst blikje tonijn manderijntjes ananas mayonaise mais zilveruitjes augurken ijsbergsla De tonijn met de rijst mengen en dan doe je er mayonaise erbij.Zelf even bepalen hoeveel je er bij doet.De rijst met de tonijn moet wel bij elkaar bliven als je ... bekijk recept »

Salade A La Saskia

IJsbergsla en naar smaak andere slasoorten Pomodori tomaten Komkommer Lente ui of rode ui Artisjokkenharten uit een blikje Groene olijven (uit een pot als het niet anders kan) Rode en gele paprika Mooie olijfolie (4 eetlepels) Citroensap Oreganobasi... bekijk recept »

Japanse Garnalencocktail

Ijsbergsla kreeftgarnalen(kunnen ook gewone garnalen zijn) komkommer wortelen (japanse) gember sojasaus (rijst)azijn rijstwijn wasabi sojaolie sesamolie suiker Meng de komkommer, sla, wortelen, en gember met de garnalen. SAUS Meng 2el sojasaus, 3el r... bekijk recept »

Pagina 62 van 100