Recepten met ijsbergsla

1000 recepten met ijsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer

Eiersalade

6 eieren 1 dl wijn 2 eierdooiers 100 gr. volle kwark (uitgelekt) 1/2 bosje kervel (fijn gehakt) 1/2 bosje perterselie (fijngehakt) Peper en zout Garnituur: 1 tomaat in plakjes ijsbergsla in reepjes. Verwarm de wijn in een klein pannetje en laat deze ... bekijk recept »

Kalkoen Wrap Met Blauwe Kaas Dressing

75 gram danisch blue, 2 eetlepels magere yoghurt, 2 bosuitjes, 400 gram kalkoenfilet, 4 wraptortilla's, olie Verkruimel de danisch blue, roer dit met de gesnipperde bosuitjes door de yoghurt en schep dit vervolgens door de ijsbergsla. Snij de kalkoen... bekijk recept »

Frisse Tomatensalade

500 gr zongerijpte tomaten2 el witte wijnazijnzout en peper1 tl middelscherpe mosterd6 el olijfolie1 ui1 bosje peterseliepaar groene blaadjes ijsbergsla Was de tomaten, halveer ze en verwijder de kroontjes. snijd de halve tomaten in partjes en doe ze... bekijk recept »

SHOARMA SALADE

1 kilo shoarmavlees1 kilo basis Huzarensalade2 sinaasappels200 gram chorizo of salamiworst2 theelepels knoflookpoeder of drie geperste teentjes5 eetlepels Yogonaise en eventueel 2 eetlepels ananassap. VOOR DE GARNERING: 3 hard gekookte eierenpetersel... bekijk recept »

Pitabrood Met Gekruid Gehakt

1(rode)ui2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie500g lamsgehakt of rundergehakt2 teentjes knoflook1/2 theelepel kaneelpoeder1/2 theelepel cayennepeper1 eetlepel gehakte citroenmelisse of munt(vers of diepvries)zout4 pitabroodjes1/2 krop sla1 vlees... bekijk recept »

Salade Met Feta En Croutons

4 sneetjes witbrood2 sjalotjes1 knoflookteentje2 el witte wijnazijnsap van 1 sinaasappel1 tl suiker1 tl gedroogde muntzoutzwarte peper1 rood witlofstronkje1/4 krop ijsbergsla1 handje rucola1 kleine venkelknol175 gr feta12 zwarte olijven. 03 Maak de s... bekijk recept »

Tonijnsalade Mediterraans

Ijsbergslaeen handje olijven1/4 potje feta uit olieblikje tonijn(uitlekgewicht ong. 185 gr) stukje parmenzaanse kaas van 50 gram fijn gehakt3 tomaatjes in blokjeseen gehakt sjalotje3 eetlepels zaanse mayonayse wat knoflook of -poedereen theelepel pes... bekijk recept »

Salade Met Artisjok En Tonijn

Voor de salade: 1 Blikje Tonijn in water 1 Blikje Artisjokkenharten 2 Lente uitjes Enkele stengels selderij 1 Rode Paprika 1 Halve ijsbergsla Voor de dressing: 2 Eetlepels goede Olijfolie 1,5 Eetlepel Dijon Mosterd 1 Eetlepel Honing Een klein scheutj... bekijk recept »

Avocadosalade

1 Avocado 1 Rode Paprika 1 Halve ijsbergsla 2 Bosuitjes 3 Theelepels Pijnboompitten 1 Theelepel gedroogde basilicum en oregano of een kopje verse Zout en Peper Een scheut citroensap en een klein scheutje witte wijn Snipper de uitjes en doe in een sl... bekijk recept »

Mexicaanse Wrap Met Kip

4-8 kant en klare tortilla's (supermarkt) of mix voor wraps 4 halve kipfilets 3 eetl. maisolie ? eetl. Mexicaanse kruiden 4 eetl. zilveruitjes ? l blik uitgelekte maiskorrels 50 g gepelde en gehakte walnoten 1/4 krop ijsbergsla in reepjes ? k... bekijk recept »

Pagina 82 van 100