Recepten met kidneybonen

545 recepten met kidneybonen

Kidneybonen

Kidneybonen Kidneybonen heten in Nederland eigenlijk rode nierbonen. Maar de Engelse naam is veel meer ingeburgerd. Kidneybonen danken hun naam aan de vorm (ze zijn niervormig) en hebben een rode-bruine kleur. Er zijn zelfs witte, bruine en zwarte soorten, maar die zie je in Nederland niet veel. Kidneybonen hebben een lichtzoete smaak en zijn zowel koud als warm te eten. Laat kidneybonen ca. 12 uur weken en kook ze vervolgens in ongeveer 45 minuten gaar. Neem zeker 3 keer het gewicht van de kidneybonen aan water, de bonen nemen veel water op tijdens het koken. + lees meer

Groene kool met rookworst en kidneybonen

250 g witte rijst 1 rookworst (Gelders (250 g)) 1 groene kool 2 uien 4 eetlepels zonnebloemolie 1 blikje kidneybonen (400 g) 1 zakje mix voor (chili con carne (57 g))1. Rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking. Rookwo... bekijk recept »

Gestoofde Indiase witte kool met kidneybonencurry

2 teentjes knoflook zonnebloemolie 2 tl kurkuma 2 tl komijnpoeder 1 el currypasta 1  witte kool 100 ml water Gestoofde Indiase witte koolPel en snijd de knoflook fijn.Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knof... bekijk recept »

Kidneybonensalade met pistoletje

1 pistoletje (afbakbrood, 4 stuks) 1 blikje rode kidneybonen ((200 g), uitgelekt) ½ bakje romaatjes ((tomaten, 250 g), gehalveerd) ½ komkommer (in stukjes) 40 g kaas (30, in blokjes) 1 eetlepel sinaasappel... bekijk recept »

Tonijn en bonenmaaltijdsalade

3 blikjes tonijn op water 400 g tomaten 2 groene paprika's 3 bosuitjes 300 g rode kidneybonen 300 g maïs uit blik 3 el tacokruiden 20 g koriander 1 snufje zout 1 limoen1. Laat de tonijn in een zeef uitlekken. Was en snijd de tomate... bekijk recept »

Mexicaanse bonensalade

2 el pijnboompitten 15 g koriander 2 limoenen ½ el paprikapoeder pikant 2 el olijfolie 300 g maiskorrels 800 g kidneybonen 175 g jonge kaas 250 g cherrytomaten 1 kropsla1. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonde... bekijk recept »

Bonenschotel met ui en mosterdcervelaat

3 uien (grofgesnipperd) 1 mosterdcervelaat ((worst, 250 g) 3 el olie 2 blikken kidneybonen (400 g, uitgelekt) 1 bos radijs 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g) 1 tl citroensap of azijn 1/2 tl mosterd1. In grote koeken... bekijk recept »

Chili van witte en groene bonen

250 g sperziebonen (gebroken) 3 el olijfolie 2 uien (grof gesneden) 250 g kastanjechampignons (in kwarten gesneden) 1 groene paprika (in grove stukken) 1½ tl chilipoeder 1 blik groene kidneybonen (425 g) 1 ... bekijk recept »

Frisse, crispy taco's

1 blikje zalm à 213 g 1  augurk 1 bosje bieslook 2 el mayonaise ZalmsaladeVerwijder het vel en de graat van de zalm.Snijd de augurk in blokjes en snijd de bieslook fijn.Meng de zalm met de mayonaise, bieslook en de augurk en breng... bekijk recept »

Mexican streetsalad

2 maiskolven (schoongemaakt) 2 rode paprika's (schoongemaakt) 1 courgette (in plakken van 1 cm) 2 rode pepers 6 el olijfolie 2 blikken kidneybonen ((a 400 g), uitgelekt) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 1 bakje k... bekijk recept »

Mexicaanse tortilla's

2 uien (gesnipperd) 3 teentjes knoflook (fijngesneden) 6 eetlepels zonnebloemolie 1 eetlepel chilipoeder 1 blik tomatenblokjes (400 g) 250 ml kruidenbouillon (van tablet) 1 courgette (in blokjes) 1 gele paprika&... bekijk recept »

Pagina 9 van 55