Recepten met knoflook

1000 recepten met knoflook

Knoflook

Knoflook De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meer

Yoghurtdip met knoflook (tzatziki)

2 komkommers 2 tl zout 500 ml Arla Lactofree halfvolle yoghurt 2 tenen knoflook 10 g verse dille 1 el olijfolie extra vierge 3 tl citroensap 1 snufje zout 1 snufje peper1. Was en halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepelt... bekijk recept »

Citroen knoflook pasta met garnalen

400 gr (verse) pasta 300 gr reuze garnalen (met of zonder staartje) 1 citroen 2 flinke tenen knoflook, fijn gehakt 50 gr koude boter bosje verse peterselie Snuf cayennepeper Peper en zout Scheutje olijfolieRasp de schil van... bekijk recept »

Stokjesbrood champignons met knoflook

3 el olijfolie 1 teen knoflook (geperst) 2 bakjes kastanjechampignons ((a 250 g), in kwarten) 6 el droge witte wijn (flesje 0.25 liter) 3 el platte peterselie (fijngesneden) 1 stokbrood (champain) 100 g Grana Pada... bekijk recept »

Tagliatelle met verse tomaat en pestosaus

400 g tagliatelle (groen en wit pak a 500 g) 600 g tasty tom tomaten 2 teentjes knoflook 4 el (olijf)olie 1 zakje pijnboompitten (65 g) 50 g gemalen Parmezaanse kaas (zakje a 250 g) 1 tube kruidengemak basilicum (75 ml... bekijk recept »

Bagna Cauda (knoflookdip)

1 blikje ansjovis in olie (46 g) 2 teentjes knoflook 1½ dl olijfolie1. Ansjovisfilets laten uitlekken op keukenpapier en in kleine stukjes snijden. Knoflook pellen en uitpersen. In steelpan olie op zacht vuur verwarmen. Knoflook en ansj... bekijk recept »

Kropslasoep met geroosterde paprika en knoflookbruschetta's

2 rode paprika's 1 bolletje knoflook 1 dl olijfolie (extra vierge) zeezout (versgemalen) vier-seizoenen-peper 300 g aardappels 1 grote ui 2 kroppen sla 1 voorgebakken Boulogne stokbrood (250 g)1. Oven voorverwarmen op 225 °C of g... bekijk recept »

Knoflookkip

2 kippenbouten (a 150 g) zout en peper 3 eetlepels olijfolie 4 teentjes knoflook 3 eetlepels cognac of vieux (slijter)1. Kippenbouten bestrooien met zout en peper. In braadpan olie verhitten. Kip in ca. 10 minuten rondom bruin bakke... bekijk recept »

Knoflookbiefstuk met frites en salade

1 teentje knoflook 1 (kogel)biefstuk 150 g aardappelpartjes met schil (diepvries, zak a 450 g) 1 eetlepel boter 1 schaal (Griekse) salade (225 g) olie om te frituren1. Frituurolie verhitten. Knoflook pellen en in plakjes snijden. ... bekijk recept »

Mosselen en groente in zoetzure saus

300 g witte rijst (zak 1 kg) 1 zak mosselen (gekookt (450 g, diepvries), ontdooid) 3 el olie 1 teen knoflook (in plakjes) 1 zak champignon roerbakmix (400 g) 1/2 komkommer (in reepjes) 100 ml woksaus (sweet (... bekijk recept »

In olijfolie gestoofde kabeljauw met kruiden

800 g kabeljauwfilet 4 tenen knoflook 1 dl olijfolie 1 zakje verse bieslook (25 g) 1 zakje verse peterselie (30 g) zout versgemalen zwarte peper bloem om te bestuiven1. Kabeljauwfilet in stukken van ca. 4 x 4 cm snijden en ze ... bekijk recept »

Pagina 9 van 100