Recepten met knolselderij

797 recepten met knolselderij

Knolselderij

Knolselderij De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer

Gegratineerde Tilapia filet met wortelrauwkost

600 gr tilapiafilet 1 èl citroensap 2 el slagroom 125 gr verse roomkaas naturel 3 el pittig geraspte kaas 1 ondiepe ovenschaal1. De Tilapia is in de afgelopen jaren van het restaurant naar onze keuken thuis verhuisd. Dat is niet verwonderlijk, ... bekijk recept »

Eendenborstfilet met vijgenjus

250 gr tamme eendenborstfilet 1 el olijfolie 1 sjalot gesnipperd 2 cm verse gember geschild en gesnipperd 1 dl rode wijn 3 gedroogde gewelde vijgen in reepjes 1. Extra nodig: aluminiumfolie2. Snijd het vel van de eendenborst tot bijna op het vlees... bekijk recept »

Konijn met paprika en kappertjes

1 panklaar tam konijn (circa 11/2 kg) voor de marinade: 60 gr. ui, 100 gr. prei 40 gr. knolselderij 40 gr. peterseliewortel 2 teentjes knoflook 1/2 ltr rode wijn (Cotes de Provence) verder: 3 paprika's (rood en groen) 100 gr. doorregen rookspek 2 e... bekijk recept »

Driehoek Van Mosselen Met Tartaarsaus En Tomaat-antiboise.

2 el olijfolie2 kg grote mosselen (jumbo) wat grof gesneden groenten (preiuiwortelbleekselderij)4-5 blaadjes witte gelatine150 g in kleine blokjes gesneden groenten (wortelsjalotpreiknolselderijbleekselderij)21𔊪 dl visbouillonzoutpeper. voor de... bekijk recept »

Rumaki

Voor 3-6 personen Bereidingstijd: 15 minuten Marineertijd: 30-45 minuten Grilleertijd: 10-15 minuten 400 gr. kippelevertjes5 eetlepels sojasaus2 eetl. droge sherryflinke mespunt gemberpoeder1 geperst teentje knoflookmespunt peper6 plakjes dun gesnede... bekijk recept »

Selderijsneetjes

- 1 kleine knolselderij met groen - 2 1/2 deciliter bouillon - citroensap of azijn - 100 gr. margarine of boter - 1 middelgrote grofgesnipperde ui - 1 mespunt kerrie - vers gemalen peper of cayennepeper - 2-3 eetlepels bloem - zout - 4 bruine boterha... bekijk recept »

Parelhoen met paddestoelen

2 parelhoenders 150 gm sjalot gesnipperde 100 gm kastanjechampignon 30 gm boter 2 eetlepels olie 100 gm prei in stukken 100 gm wortel in plakjes 100 gm knolselderij in blokjes 500 ml kippenbouillon 100 ml cognac 200 ml crème fraîche 15 gm boter koude... bekijk recept »

Pagina 80 van 80