709 recepten met linzen
200 g gedroogde linzen 3 el olijfolie 1 ui 1 tl ras el hanout 1 teen knoflook 650 ml runderbouillon 0,5 courgette 300 g tomaten 1 snufje zout 1 snufje peper1. Week de linzen 2 uur in ruim koud water. Giet de linzen af, spoel ze onder stromen... bekijk recept »
2 el olijfolie 1 rode ui (in reepjes) 2 venkelknollen (in reepjes) 2 visbouillontabletten 200 g kabeljauwfilet 1 blik linzen ((400 g), uitgelekt) 1 bakje fruits de mer (schaal- en schelpdieren, 150 g)1. In grote pan ol... bekijk recept »
1 pak zilvervliesrijst (400 g) 3 eetlepels olie 1 grote ui (gesnipperd) 1 pak tofu naturel ((375 g) in blokjes) 2 courgettes (in halve plakjes) 2 blikken linzen ((a 400 g) uitgelekt) 1 theelepel djinten (gemalen k... bekijk recept »
200 g gedroogde linzen 6 eetlepels olijfolie extra vierge 1 teentje knoflook (fijngehakt) 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden 1 grote rode en gele paprika (in brede repen) 250 g knolselderij (geschild en in kleine blokj... bekijk recept »
4 eieren 4 nectarines olijfolie om in te bakken 4 sneetjes volkorenbrood 150 jonge kaas aan stuk 250 g cherrytomaatjes 1 potje linzen à 310 g 1 sinaasappel 60 ml olijfolie extra vierge 1 krop Romeinse... bekijk recept »
600 g winterpeen 2 stengels bleekselderij 1½ liter kraanwater 250 g rode splitlinzen (zak 900 g, Valle del sole) 3 kippenbouillontabletten 6 el olijfolie 15 g koriander 250 g schelvisfilet 1 el za'atar (kruidenmelange, ... bekijk recept »
160 g dupuis-linzen 4 el tahini white 4 el mayonaise 2 tl harissa 2 kropjes babyromainesla 60 g havermout 2 tl baharat 2 eieren 4 meergranenbollen 4 el olijfolie 4 el sesamzaad 2 tomaten 2 rode uien (kleine)1. Kook de lin... bekijk recept »
480 g linzen (uit blik, uitgelekt gewicht) 4 witte Luikse pensen 2 appels 60 g walnoten 2 sjalotten 8 takjes bladpeterselie 8 eetlepels olijfolie 6 eetlepels citroensap 4 eetlepels ciderazijn 2 eetlepels vloeibare honing 2 koffielepels mosterd op gro... bekijk recept »
700 g aardappelen type bintje 8 bieslooksprietjes 200 g blonde linzen bio 30 g boter gemalen zwarte peper 25 cl karnemelk 1 theelepel zachte curry zout1. Schil de aardappelen en snij ze in grove stukken. Stoom ze 30 min. tot ze zacht zijn 2. Kook de ... bekijk recept »
1 rode ui 2 cm gemberwortel 1 flespompoen olijfolie om in te bakken 1 tl komijnzaad 0.5 tl kurkuma 0.5 tl komijnpoeder 400 g linzen uit blik 1 l water 10 takjes munt 100 ml kokosmelk 200 g aar... bekijk recept »