Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Lauwwarme linzensalade

3 bosuitjes 2 teentjes knoflook 1 doosje cherrytomaten (250 g) 1 zakje rucola (sla 30 g) 3 el olijfolie 2 blikken linzen (à 400 g) 75 g geraspte Parmezaanse kaas (zakje) 1 stokbrood1. Bosuitjes schoonmaken en in ring... bekijk recept »

Bladerdeegtaartje met peer

4 plakjes bladerdeeg, ontdooit 250 gr mascarponeSnufje kaneelZakje vanillesuiker 2 peren 2 eelt hazelnoten (of andere noten) gedroogde spliterwten, linzen of peulen om blind te bakken Boter om in te vettenVerwarm de oven opp 180 graden. Vet de schaal... bekijk recept »

Kippenbout met linzen

1 el olijfolie 8 plakjes coppa di Parma 4 kippenbouten 500 g hutspotgroenten 6 takjes tijm 250 g blonde linzen 1 prei (in dikke ringen)1. Verhit de olie in een braadpan en bak de plakjes coppa krokant. Neem de plakjes uit de pan en l... bekijk recept »

Lenticchie in umido (gestoofde linzen)

1 rode ui 50 g bakbacon 4 salieblaadjes (uit zakje verse Italiaanse kruidenmix 20 g) 2 eetlepels olijfolie 1 blik linzen (400 g afgespoeld) grofgemalen zwarte peper1. Ui pellen en snipperen. Plakjes bacon en salie in reepjes snijd... bekijk recept »

Tomaten-linzensoep

3 rode uien 2 teentjes knoflook 3 el olie 1 pot krachtbouillon tomaat (350 ml) 2 blikken linzen (a 400 g) 1 zakje geraspte cheddar (kaas, 100 g)1. Uien en knoflook pellen. Ui in ringen snijden. In (soep)pan olie verhitten en ... bekijk recept »

Romige oranjesoep

125 gr rode linzen (eventueel ook te vervangen door 2 aardappeltjes)½ oranje pompoen250 gr wortels3 cm gemberwortel, geraspt2 bouillonblokjes1 uitje2 teentjes knoflook1 eetl kokosolie of olijfolie 200 ml kokosmelkKlein bakje Griekse yoghurt4 naanbroo... bekijk recept »

Linzencassoulet met kip

2 eetlepels olijfolie 4 kipbraadsticks 200 g linzen 2 teentjes knoflook dikke plak bakbacon (vleeswaren) 2 runderbraadworsten (magere) 3 tomaten 1 pot kippenbouillon (340 ml) 1 dl rode wijn 3 takjes tijm 2 laurierbl... bekijk recept »

Stoofpot met tomaat

1 el olijfolie 60 g Zeeuws spek 5 chipolataworstjes 1 ui 1 courgette 800 g gepelde tomaten (uitgelekt) 800 g linzen (uitgelekt) 1 meergranen stokbrood1. Verhit de olie in een stoofpan en bak het spek 2 min. Maak van elke worst... bekijk recept »

Filet pur van pata negra op lage temperatuur, lauwe salade van linzen en zwarte olijven

4 filets purs van pata negra 400 g groene linzen uit Puy 1 kruidentuiltje 30 g zwarte olijven Kalamata 1 bussel tuinkers 2 takjes platte peterselie 25 cl groentebouillon bieslooksteeltjes posteleinblaadjes fruitige olijfolie fleur de sel 2 g agar-aga... bekijk recept »

Tagliatelle met veggie balls in tomatensaus

1 ui 150 g winterpeen 2 stengels bleekselderij 2 takjes takjes tijm 1½ el olijfolie 35 g tomatenpuree (blikje à 70 g) 200 g paddenstoelen voor pasta 200 g linzen 75 g geraspte Parmezaanse kaas 40 g panko (Japans brood... bekijk recept »

Pagina 12 van 71