709 recepten met linzen
3 bosuitjes 2 teentjes knoflook 1 doosje cherrytomaten (250 g) 1 zakje rucola (sla 30 g) 3 el olijfolie 2 blikken linzen (à 400 g) 75 g geraspte Parmezaanse kaas (zakje) 1 stokbrood1. Bosuitjes schoonmaken en in ring... bekijk recept »
4 plakjes bladerdeeg, ontdooit 250 gr mascarponeSnufje kaneelZakje vanillesuiker 2 peren 2 eelt hazelnoten (of andere noten) gedroogde spliterwten, linzen of peulen om blind te bakken Boter om in te vettenVerwarm de oven opp 180 graden. Vet de schaal... bekijk recept »
1 el olijfolie 8 plakjes coppa di Parma 4 kippenbouten 500 g hutspotgroenten 6 takjes tijm 250 g blonde linzen 1 prei (in dikke ringen)1. Verhit de olie in een braadpan en bak de plakjes coppa krokant. Neem de plakjes uit de pan en l... bekijk recept »
1 rode ui 50 g bakbacon 4 salieblaadjes (uit zakje verse Italiaanse kruidenmix 20 g) 2 eetlepels olijfolie 1 blik linzen (400 g afgespoeld) grofgemalen zwarte peper1. Ui pellen en snipperen. Plakjes bacon en salie in reepjes snijd... bekijk recept »
3 rode uien 2 teentjes knoflook 3 el olie 1 pot krachtbouillon tomaat (350 ml) 2 blikken linzen (a 400 g) 1 zakje geraspte cheddar (kaas, 100 g)1. Uien en knoflook pellen. Ui in ringen snijden. In (soep)pan olie verhitten en ... bekijk recept »
125 gr rode linzen (eventueel ook te vervangen door 2 aardappeltjes)½ oranje pompoen250 gr wortels3 cm gemberwortel, geraspt2 bouillonblokjes1 uitje2 teentjes knoflook1 eetl kokosolie of olijfolie 200 ml kokosmelkKlein bakje Griekse yoghurt4 naanbroo... bekijk recept »
2 eetlepels olijfolie 4 kipbraadsticks 200 g linzen 2 teentjes knoflook dikke plak bakbacon (vleeswaren) 2 runderbraadworsten (magere) 3 tomaten 1 pot kippenbouillon (340 ml) 1 dl rode wijn 3 takjes tijm 2 laurierbl... bekijk recept »
1 el olijfolie 60 g Zeeuws spek 5 chipolataworstjes 1 ui 1 courgette 800 g gepelde tomaten (uitgelekt) 800 g linzen (uitgelekt) 1 meergranen stokbrood1. Verhit de olie in een stoofpan en bak het spek 2 min. Maak van elke worst... bekijk recept »
4 filets purs van pata negra 400 g groene linzen uit Puy 1 kruidentuiltje 30 g zwarte olijven Kalamata 1 bussel tuinkers 2 takjes platte peterselie 25 cl groentebouillon bieslooksteeltjes posteleinblaadjes fruitige olijfolie fleur de sel 2 g agar-aga... bekijk recept »
1 ui 150 g winterpeen 2 stengels bleekselderij 2 takjes takjes tijm 1½ el olijfolie 35 g tomatenpuree (blikje à 70 g) 200 g paddenstoelen voor pasta 200 g linzen 75 g geraspte Parmezaanse kaas 40 g panko (Japans brood... bekijk recept »