Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Linzensoep Met Pasta

175 gr bruine linzen 3 teentjes knoflook 1 l water 1 el olijfolie 1 ui gesnipperd 2 stengels bleekselderijin stukjes 2 el tomatenpuree 1,75 l groentebouillon een paar blaadjes verse majoraan een paar blaadjes verse basilicum blaadjes van 1 takje vers... bekijk recept »

Warme Pastasalade

250 gr linzen1 laurierblad6 el balsamicoazijn4 el sojasaus1 tl mosterdtijm4 el oliezoutpeper1 bosje lente-uitjes1 steel bleekselderij4 tomaten400 gr macaroni100 gr rucola of verse spinazie. Bereidingswijze De linzen en het laurierblad in ruim water 2... bekijk recept »

Gekruide Linzenschotel

225 g rode linzen 1 uiin ringen gesneden ? theelepel kurkuma 2 tomatenin stukjes 2 teentjes knoflook 1 theelepel gemalen komijnzaad (djinten) 1 theelepel gemberpoeder (djahe) ? theelepel kaneelpoeder ? theelepel chilipoeder 2 eetlepels verse koriande... bekijk recept »

Indiaas Gekruid.

2 teentjes knoflook 1 eetlepel olie 1 sjalotjegesnipperd 2 theelepels chilipoeder 1 theelepel gemberpoeder 1 theelepel ketoembar ? theelepel djinten 150 g rode linzen 3 dl kruidenbouillon 2 bosuitjes. Bereidingswijze Pers boven een magnetronschaal de... bekijk recept »

Linzensoep

1? l runderbouillon200 gr linzen4 takjes peterselie2 takjes selderie1 takje tijm of 1 mespuntje gedroogde tijm,1 rookworstzoutpeper1 el fijn gesneden bieslook. Hulpmiddelen Panroerzeef of staafmixer Hulpmiddelen - Panroerzeef of staafmixer Voorberei... bekijk recept »

Linzenkorianderpuree

150 gr oranje linzen 2-3 eetlepels korianderzaadjes 1-2 eetlepels citroen- of limoensap (2-4 eetlepels appeldiksap) zout Hulpmiddelen Bron:Uit het boek "Vlees noch vis" van Anja Anker - Borst. Hulpmiddelen - Bron:Uit het boek "Vlees noch vis" van An... bekijk recept »

Linzen Met Bloedworst

500 gr linzen zout 1 laurierblad 80 gr dikke plakken gerookt spek 2 el olie 3 gesnipperde uien 60 gr margarine of boter 400 gr bloedworst 4 el bloem peper 1 mespunt basilicum 1 el gehakte peterselie Was de linzen goed en zet ze zo nodig in de week. K... bekijk recept »

Dal (linzen)

250 g rode linzen (dal masoor) 1/2 blik gepelde tomaten (nettogewich; t ± 445 g) 1 tl koenjit (kurkuma) 1 el sambal oelek zout 3 teentjes knoflook 2 groene spaanse pepertjes 5 el (zonnebloem) olie 1 tl komijnzaadjes (2 karipathar)* (1 el dhania)**... bekijk recept »

Linzen en groentenpotje met knoflook

1 pak (à 1 l) groentesap (kant en klaar) 1 blokje Knorr Finesse Bouillon Groenten 300 g bruine linzen 600 g gemengde groenten (bijv. wortel, witte selder, paprika en/of prei) 3 takjes tijm 2 teentjes knoflook 100 g gerookte spekblokjes 1. Sc... bekijk recept »

Marokkaanse Linzenschotel

Linzen Rundvlees zout/peper saffraanpoeder blik tomatenpuree of gepelde tomaten komijnpoeder paprikapoeder olijfolie uien gesnipperd knoflook verse koriander Wel de linzen. Kook ze gaar. Aanbraden van rundvlees. Ui fruiten, knoflook toevoegen, overi... bekijk recept »

Pagina 20 van 71