Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Dahl, Gele Linzen

400 g gele spliterwten / linzen 1/2 madame jeanetteklein gesneden 2 teentjes knoflookfijngehakt 1 el tomatenpuree 1 el geroosterde komijnzaadjes 2 takjes selderijfijn gehakt ( incl. steeltjes ) 1/2 uitjefijngesnipperd 2 tl masala 1 tl zout Zet de lin... bekijk recept »

Tomatensoep Met Linzen

2 tl zonnebloemolie1 groet ui2 stengels bleekselderij,175 gr rode linzen2 vleestomaten1 l groentebouillon2 tl provencaalse kruidenzout en versgemalen peper en fijngehakte peterselie ter garnering. Verhit de olie in een grote pan. Voeg ui en bleekseld... bekijk recept »

Kokosrisotto Met Linzen En Zoete Aardappel

1 eetl. plantaardige olie1 fijngehakte ui4 teentjes knoflook1 prei in ringen1 rode paprika in stukjes100 gr. shii-takes250 gr. risottorijst100 gr. linzen8 dl groentebouillon 4 dl kokosmelk1 dl gezeefde tomaten2 eetl. komijnpoeder 1 eetl. korianderp... bekijk recept »

Zilvervliesrijst Met Linzen

Zilvervliesrijst 1 blik (420 gr) linzen prei gele paprika 1 eetl zonnebloemolie 1 teen knoflookgeperst 2 theel kerriepoeder 1 theel komijnpoeder 3 dl bouillon 2 eetl tomatenpuree zout en peper 2 eetl magere yoghurt 2 eetl geroosterde geschaafde amand... bekijk recept »

Saffraanrisotto Met Gamba?s

1 theelepel saffraandraadjes - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 5 eetlepels olijfolie classico - 300 gram risottorijst - 2 dl witte wijn - 5 dl kokend water - 300 gram gekookte gamba?s of garnalen - 100 gram mascarpone - zeezoutversgemalen peper ... bekijk recept »

Linzen-Risotto Schotel

400gr rijst 200gr droge donkere linzen 2 rode uien 2 tenen knoflook 1 rode peper olijfolie zout en peper naar smaak afgestreken eetl gedroogde Italiaanse kruiden 700 ml water 200ml witte wijn 2 Zonnatura groentenbouillonblokjes klein blik tomaten op... bekijk recept »

Linzen en tomaat met kip in de wok

200 g Basmati Rijst 250 g kipfilet 2 vleestomaten Olie1 blikje (ca. 400 g) linzen300 g gesneden prei 1 bakje Kruidenpasta voor Tikka Massala1/4 l volle yoghurt- Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze ... bekijk recept »

Linzen met champignons en uien

Voor 4 personen: 350 g linzen 8 1/2 dl groentebouillon 3 uien, gepeld en fijngesnipperd 250 g champignons, af geborsteld en in plakjes 4 eetl margarine ca. 10 zilveruitjes (persoonlijk laat ik dit achterwege) 2 eetl. fijngehakte peterselie zout en pe... bekijk recept »

Linzen met champignons, uien en tomaten

Voor 4 personen: 350g linzen 8,5dl groentebouillon 50g boter 3 uien 3 tomaten 250g champignons 4 zoetzure augurken 2 eetlepels gehakte peterselie zout peperDoe de linzen met de groentebouillon in een pan, breng het aan de kook en laat het 45 minuten ... bekijk recept »

Quornfilet met broccoli-linzen

300 gr. Broccoli (diepvries)1/2 dl roomCayennepeper150 gr. Bruine linzen1 l groentebouillon1 sjalotSap van 1 citroen1 ui1 teentje knoflook300 gr.QuornfiletNootmuskaatSojasaus5 el. Olie1/2 mangoPeper1 a 2 theelepels currypoeder- Verdeel de broccoli in... bekijk recept »

Pagina 21 van 71