709 recepten met linzen
400 g gele spliterwten / linzen 1/2 madame jeanetteklein gesneden 2 teentjes knoflookfijngehakt 1 el tomatenpuree 1 el geroosterde komijnzaadjes 2 takjes selderijfijn gehakt ( incl. steeltjes ) 1/2 uitjefijngesnipperd 2 tl masala 1 tl zout Zet de lin... bekijk recept »
2 tl zonnebloemolie1 groet ui2 stengels bleekselderij,175 gr rode linzen2 vleestomaten1 l groentebouillon2 tl provencaalse kruidenzout en versgemalen peper en fijngehakte peterselie ter garnering. Verhit de olie in een grote pan. Voeg ui en bleekseld... bekijk recept »
1 eetl. plantaardige olie1 fijngehakte ui4 teentjes knoflook1 prei in ringen1 rode paprika in stukjes100 gr. shii-takes250 gr. risottorijst100 gr. linzen8 dl groentebouillon 4 dl kokosmelk1 dl gezeefde tomaten2 eetl. komijnpoeder 1 eetl. korianderp... bekijk recept »
Zilvervliesrijst 1 blik (420 gr) linzen prei gele paprika 1 eetl zonnebloemolie 1 teen knoflookgeperst 2 theel kerriepoeder 1 theel komijnpoeder 3 dl bouillon 2 eetl tomatenpuree zout en peper 2 eetl magere yoghurt 2 eetl geroosterde geschaafde amand... bekijk recept »
1 theelepel saffraandraadjes - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 5 eetlepels olijfolie classico - 300 gram risottorijst - 2 dl witte wijn - 5 dl kokend water - 300 gram gekookte gamba?s of garnalen - 100 gram mascarpone - zeezoutversgemalen peper ... bekijk recept »
400gr rijst 200gr droge donkere linzen 2 rode uien 2 tenen knoflook 1 rode peper olijfolie zout en peper naar smaak afgestreken eetl gedroogde Italiaanse kruiden 700 ml water 200ml witte wijn 2 Zonnatura groentenbouillonblokjes klein blik tomaten op... bekijk recept »
200 g Basmati Rijst 250 g kipfilet 2 vleestomaten Olie1 blikje (ca. 400 g) linzen300 g gesneden prei 1 bakje Kruidenpasta voor Tikka Massala1/4 l volle yoghurt- Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 350 g linzen 8 1/2 dl groentebouillon 3 uien, gepeld en fijngesnipperd 250 g champignons, af geborsteld en in plakjes 4 eetl margarine ca. 10 zilveruitjes (persoonlijk laat ik dit achterwege) 2 eetl. fijngehakte peterselie zout en pe... bekijk recept »
Voor 4 personen: 350g linzen 8,5dl groentebouillon 50g boter 3 uien 3 tomaten 250g champignons 4 zoetzure augurken 2 eetlepels gehakte peterselie zout peperDoe de linzen met de groentebouillon in een pan, breng het aan de kook en laat het 45 minuten ... bekijk recept »
300 gr. Broccoli (diepvries)1/2 dl roomCayennepeper150 gr. Bruine linzen1 l groentebouillon1 sjalotSap van 1 citroen1 ui1 teentje knoflook300 gr.QuornfiletNootmuskaatSojasaus5 el. Olie1/2 mangoPeper1 a 2 theelepels currypoeder- Verdeel de broccoli in... bekijk recept »