Recepten met paksoi

563 recepten met paksoi

Paksoi

Paksoi Paksoi is een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt. Het is een niet sluitende bladkool met knapperige witte stelen en nerven en grote dondergroene bladeren. Paksoi heeft geen typisch koolsmaak, het smaakt eerder wat pittig. Was de paksoi stelen met bladeren eraan in ruim water snijd het harde deel van de stronk eruit en snij de stelen en bladeren vervolgens in brede (voor koken) of smalle (voor salade) repen. + lees meer

Zalmspiesjes met rijst

8 stukken zalm (ongeveer 70 g elk)120 g rijst250 g kerstomaten1 rode ui1 paksoi2 lente-uien1 citroen2 el bladpeterselie (gehakte)4 el maanzaden1 el sesamolie1 kl sojasausolijfolie1. Steek de zalm op satéspiesjes. Wentel door de maanzaadjes. Pe... bekijk recept »

Eend in cashewkorstje met sesampuree

4 grote aardappelen snuifje nootmuskaat 2 el sesamnotenolie 4 el Solo Vloeibaar 2 el light room 2 eendenfilets 4 el honing 1 sinaasappel 300 ml bruine fond 1 blokje verse gember 2 el balsamicoazijn 1 paksoi 100 g ongezouten cashewnoten1. Verw... bekijk recept »

Lamskoteletjes met ebly

12 lamskoteletjes zout en peper 50 g Solo1. Schil de mango en snij het vruchtvlees van de pit. Maak hiervan een puree met behulp van een mixer en voeg de dragonazijn en olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper. Kook de Ebly in voldoende gezou... bekijk recept »

Oosterse kippensoep in de wok

2 kippenfilets 150 g sojascheuten 1 stukje gember fijngesneden 1 teentje knoflook fijngesnipperd 3 selderstengels (stukken van 3cm) 2 wortelen (in schijfjes) 1 kleine paksoi (stukjes van 1cm) 4 lente-uitjes (fijngesnipperd) 100 g shiitake (in st... bekijk recept »

Wok met varkensgebraad en groenten

Voor 4 personen: 600 g varkensgebraad 1 rode ui 1 bosje lente-uitjes 200 g sojascheuten 200 g peultjes of sperzieboontjes (diepvries) 200 g champignons 1 kleine broccoli 1 paksoi sesamolie 1 flesje sojasaus 2 blaadjes laurier enkele korianderbolletje... bekijk recept »

Thaise Viscurry

200 g (pandan)rijstzout en peperfrituurolie (zonnebloemolie kan ook prima)2 teentjes knoflook in heel dunne schijfjeshalve ui in dunne ringen1 el zonnebloemoliehalve el groen Thaise currypasta (uit pot of zakje)2 dl kokosmelk (blik)sap van halve limo... bekijk recept »

Thaise Viscurry **

200 gram pandan rijst zout en versgemalen peper frituurolie 2 teentjes knoflook ½ ui 1 eetlepel olie ½ eetlepel thaise curry pastagroen 2 deciliter kokosmelk sap van ½ limoen (niet teveel) ½ eetlepel vissaus 300 gram ... bekijk recept »

Kip Szechuan Met Gele Rijst

200 gr rijst saffraan 300 gr maiskipfilet 1 ui 1 rode paprika 1 paksoi 200 gr peultjes olie zakje kruidenmix cashewnoten Breng water aan de kook, voeg de saffraantoe en kook de rijst hierin gaar. Snij de kipfilet in blokjes, bak de ui, snij de papri... bekijk recept »

Roerbakschotel Met Crabsticks En Shiitake

1/2 struik paksoiin grove stukken 150 gram rijstnoedels zout 2 eetlepels zonnebloem- of arachide-olie 1 teentje knoflookfijngesneden 1 eetlepel lente-uiin stukjes 1/2 eetlepel verse gemberwortelfijngesneden 1/2 theelepel chilipoeder 100 gram peultjes... bekijk recept »

Quiche met witloof, peren en brie

1 rol bladerdeeg 4 stronken witloof 2 stuks peren 2 stukken brie 2 dl room 4 stuks eieren 100 gram gemalen kaas 1 stuk paksoi 1 teen knoflook 1. Kook het witloof bijna gaar in lichtjes gezouten water en laat de groente zeer goed uitlekken.2. Spr... bekijk recept »

Pagina 41 van 57