Recepten met peultjes

1000 recepten met peultjes

Peultjes

Peultjes Deze groenten eten we in zijn geheel, de schil is zacht en de erwtjes zijn kort ontwikkeld, de Fransen noemen de peultjes: ‘mange-tout’. Zijn het hele jaar door te koop. Goed wassen, de uiteinden wegsnijden en de eventuele draad. + lees meer

Miesalade met oosterse groenten

1 pak Chinese eiermie (250 g) 100 ml dressing (sinas-zwartepeper (fles a 150 ml)) 1 stronk paksoi 1 pak peultjes (200 g) 1 schaaltje taugé (125 g) 1 zakje verse koriander (15 g) 2 x 100 g cashewnoten (gezoute... bekijk recept »

Varkenshaasje met zoetzure saus

2 eetlepels olie 2 varkenshaasjes ((a 250 g), op kamertemperatuur) 1 cm verse gemberwortel (geraspt) 100 ml droge sherry 200 ml kippenbouillon (van tablet) 100 g donkere basterdsuiker 2 eetlepels hoisinsaus (fles a 250... bekijk recept »

Schol met citroen en sinaasappel

75 g boter 1 duopak krieltjes (700 g) 4 scholfilets (of 8 kleine filets, ca. 500 g) 1 sinaasappel 1 eetlepel citroensap (flacon a 115 ml) 1 zak groentemix broccoli, groene asperges, peultjes (Feestproduct van AH Excellen... bekijk recept »

Oosters bakje met vis

12 vierkante of ronde loempiavellen (toko) 300 gr tilapiafilet 150 gr peultjes 1 rode paprika 2 bosuitjes, in ringetjes 1 eetl ketjap manis. 100 gr cashewnoten 2 eetl sojasaus 6 eetl teriyakisaus 3 teentjes knoflook, geperst Stukje verse gember van c... bekijk recept »

Veldsla met lentegroenten

100 g peultjes 1 schaaltje groene aspergetips (100 g) 1 schaaltje minimaïs (125 g) 6 eetlepels olijfolie 3 bosuitjes (in ringetjes) 250 g cherrytomaten 2 eetlepels balsamicoazijn grofgemalen zwarte peper 1 zak veldsla&n... bekijk recept »

Zalmpakketje met asperges

500 g groene asperges 150 g peultjes 4 stukken zalmfilet 40 g kruidenboter 1 snufje zout 1 snufje peper 50 g belegen kaas 4 royale vellen aluminiumfolie 1 barbecue1. Steek de barbecue aan. Verdeel de asperges en de peultjes over de vellen alu... bekijk recept »

Kalfsoesters met mosterdsaus

2 theelepels Franse mosterd 2 theelepels Groninger mosterd 1 theelepel Dijonmosterd 5 eetlepels cognac of vieux (slijter) ½ pot vleesfond (380 ml) 75 g koude roomboter 4 kalfsoesters zout peper1. In een hoge steelpan soorten... bekijk recept »

Blue stilton met portsiroop en groene veldsalade

2 dl rode port 200 g peultjes 12 sneetjes wit-casinobrood 1 zakje veldsla (75 g) 12 groene olijven zonder pit 1 (honey) salad kit 300 g blue stilton (kaas)1. In steelpannetje port ca. 10 minuten inkoken tot nog vloeibaar stroper... bekijk recept »

Mie met varkensvlees en groene groenten

3 eetlepels zonnebloemolie 1 schaaltje varkensvleesreepjes ongekruid (ca. 370 g) 1 pak Chinese mie (eiermie) 2 zakken groentemix asperges/haricot verts/peultjes/broc. (diepvries à 375 g) 2 eetlepels oestersaus 1 zak cassave k... bekijk recept »

Vispakketje met venkel

1 citroen (schoongeboend) 50 g boter roze peperkorrels (molentje) 2 venkelknollen 2 sjalotten (in dunne plakjes) 4 stukken roodbaarsfilet (ca. 125 g per stuk) 100 ml droge witte wijn1. Verwarm de oven voor op 175 °C. R... bekijk recept »

Pagina 10 van 100