1000 recepten met peultjes
400 gr witte asperges 50 gr peultjes 100 gr gebraden kipfilet in dikke plakken 30 gr boter 30 gr bloem 7 1/2 dl kippenbouillon 1 dl slagroom peper, zout Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden. Snijd het onderste stugge st... bekijk recept »
1 pakje MAGGI Dagschotel Broccoli-zoetzuur met paprika en gehakt300 gram witte rijst 1 pakje peultjes a 200 gram400 gram kipfilet, in reepjes1 grote ui, gesnipperd2 rode paprika's, ontdaan van de zaadlijsten en in reepjes300 ml water250 gram tauge50 ... bekijk recept »
300 gram aardappels (vastkokers)100 gram peultjes4 eieren4 eetlepels mayonaise4 eetlepels zure room1 eetlepel citroensap1 eetlepel kappertjes1 eetlepel fijngehakte peterselie2 zoute haringen1. Schil de aardappels2. Maak de peultjes schoon3. Kook de e... bekijk recept »
4 kipfilets (liefst met vel)1 bosje jonge wortelen250 g peultjes2 el citroensapscheutje witte wijn4 blaadjes salie1 el bladpeterselie (gehakt)suikerboterpeperzout1. Schraap de wortelen (laat er wat loof aan). Spoel de peultjes. 2. Maak in het vel van... bekijk recept »
2 sinaasappels (in partjes)2 el tomatenblokjes200 g peulen2 venkelknollen (in plakjes)1 handvol veldsla1 el sesamzaden2 tl mosterd2 el balsamicoazijn6 el olijfoliepeperzout1. Spoel de venkelknollen, snij ze doormidden en dan in dunne plakjes. 2. Spoe... bekijk recept »
600 g kalkoenfilet300 g risottorijst (bijv. arborio)200 g peultjes1 sjalot100 g geraspte parmezaan ( schilfers )250 g kerstomaten1 l gevogeltebouillon (warme)200 ml droge, witte wijnolijfolieboter1. Pel en snipper de sjalot, stoof aan in olijfolie. V... bekijk recept »
1 kip (in stukken)150 g peulen150 g erwten1 courgette1 teen knoflook100 ml droge, witte wijn1 bosje citroentijmolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Hou enkele takjes tijm apart en rist van de overige de blaadjes van de takjes. Meng... bekijk recept »
16 pladijsfilets (van 50 g elk)250 g appel300 g peulen2 el boter5 dl room2 dl witte wijn1 dl visbouillon1 el dille5 saffraandraadjespeperzout1. Spoel de filets en dep ze droog. Hak 4 filets grof, kruid met een snuifje zout en zet afgedekt 30 minuten ... bekijk recept »
2 sinaasappels, schoongeboend500 gram peultjes, afgehaald2 eetlepel olijfolie4 lente-/bosuitjes, in schuine stukjes van 1 cmscheutje sherry of witte wijn135 milliliter demi crème fraîche1 theelepel honing2 eetlepel gehakte verse munt... bekijk recept »
500 gram peultjes, afgehaald2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie1 rode puntpaprika, zonder zaadjes, in smalle reepjes2 teentjes knoflook, fijngehakt2 eetlepels sesamolie100 gram taugé2 eetlepels sojasaus of ketjap manis2 eetlepels sesamzaad... bekijk recept »