Recepten met peultjes

1000 recepten met peultjes

Peultjes

Peultjes Deze groenten eten we in zijn geheel, de schil is zacht en de erwtjes zijn kort ontwikkeld, de Fransen noemen de peultjes: ‘mange-tout’. Zijn het hele jaar door te koop. Goed wassen, de uiteinden wegsnijden en de eventuele draad. + lees meer

Geroerbakte mie met groene asperges, peultjes en shiitakes

200 g groene asperges, in stukjes van 4 cm100 g peultjes, afgehaald2 eetl. sesamzaadjes250 g mie of mihoen2 eetl. zonnebloemolie of arachideolie1 rode peper, zonder zaadjes, in smalle ringetjes2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt200 g shiitak... bekijk recept »

Geroosterde kabeljauw met peultjes-radijssalade

600 g kabeljauwfilet, vers of diepvries1 limoen2 nectarines1 lente-/bosuitje, in smalle ringetjes1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes2 eetl. olijfoliezoutversgemalen peper2 eetl. gehakte verse koriandervoor de peultjes-radijssalade:200 g peul... bekijk recept »

Haricots verts met peultjes en notendressing

25 g hazelnotencayennepeper of chilipoeder200 g haricots verts150 g peultjesvoor de dressing:1 eetl. sherry of citroensap3 eetl. notenoliezoutversgemalen peper1. Rooster de hazelnoten, eventueel grof gehakt, in een droge hete koekenpan. Strooi er een... bekijk recept »

Kabeljauw met paddenstoelen, peultjes en pistache

400 g kabeljauwfilet (Vismarine), ontdooid3 eetl. bloemzoutversgemalen peper1 citroen200 g gemengde paddenstoelen100 g boter of vloeibaar bakproduct250 g peultjes, afgehaald4 lente-/bosuitjes, in stukjes van 2 cm200 ml crème fraîche ... bekijk recept »

Pasta met peultjes, citroen en verse kaas

400 g peultjes, afgehaald400 g tagliatelle (koelvers)1/2 zakje rucola (ca. 40 g)3 eetl. olijfolie2 eetl. citroensap(zee)zoutversgemalen (zwarte) peper250 g ricotta100 g geraspte Parmezaanse kaas1. Halveer de peultjes eventueel, kook ze 3 minuten,... bekijk recept »

Salade van peultjes, taug en sesamdressing

200 g peultjes, afgehaald2 kleine peren of 1 grote rijpe peer2 stengels bleekselderij, in smalle boogjes (blad apart houden voor garnering)150 g taugé1 lente-/bosuitje, in smalle ringenvoor de sesamdressing:2 eetl. sojasaus (ketjap manis)2... bekijk recept »

Tagliatelle met gerookte forel, asperges en peultjes

400 g tagliatellezout en versgemalen peper200 g peultjes3 eetl. olijfolie250 g groene asperges, in stukken van 4 cm2 teentjes knoflook, geperstrasp van 1/2 limoen of citroen250 g gerookte forel, in brede repen125 g mozzarella, in blokjes of plakj... bekijk recept »

Biefroerbak met groene asperges en peultjes

300 g zilvervliesrijst500 g groene asperges3 el sojasaus2 tl honingsap van 1 limoen2 el zonnebloemolie400 g Blonde d’Aquitaine biefstuk, in reepjes1 bakje peultjes (150 g)4 el koriander, grofgehakt1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de ... bekijk recept »

Pasta verde met asperges, broccoli

350 gram groene tagliatelli 250 gram groene asperges 200 gram broccoli 100 gram peultjes 1 st rode ui 2 eetl olijfolie 1 pot bertolli pastasaus tomaat en basilicum1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de groenten. Snijd een h... bekijk recept »

Pasta verde met asperges, broccoli

350 g groene tagliatelle (lintpasta) 250 g groene asperges 200 g broccoliroosjes 100 g peultjes 1 rode ui 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 pot Bertolli Pastasaus Tomaat & Basilicum1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was... bekijk recept »

Pagina 32 van 100