Recepten met peultjes

1000 recepten met peultjes

Peultjes

Peultjes Deze groenten eten we in zijn geheel, de schil is zacht en de erwtjes zijn kort ontwikkeld, de Fransen noemen de peultjes: ‘mange-tout’. Zijn het hele jaar door te koop. Goed wassen, de uiteinden wegsnijden en de eventuele draad. + lees meer

Anjovispate Met Crudites

Pate: 225 gram anjovis uit blik4 eetlepels olijfolie60 gram Bel Paese90 gram ontpitte zwarte olijven2 eetlepels kappertjes1 eetlepel Franse mosterd1 theelepel peperkorrels. Crudites: komkomerselderijworteltjeslente-uitjesradijsjesrode en gele paprika... bekijk recept »

Groente-gehaktsaus

2 el olijfolie100 gr gemengd gehakt1 teentje knoflook1/2 tl zout1 kleine rode paprika1 kleine courgette100 gr peultjes200 gr gepelde tomaten(blik)versgemalen peper. De olijfolie verhitten in een koekepan en hierin het gehakt braden. het knoflookteent... bekijk recept »

Asperges A La Gert

800 gr geschilde asperges300 gram peultjes400 gr verse groene tagliatelle,300 gram gerookte zalm,visbouillontablet. SAUS:150 gr lichtzure vers roomkaas1 zakje verse dille1/2 tl gedroogde esdragonscheut room7 druppels worschestersaus,mespunt zwarte pe... bekijk recept »

Tahoe Met Groente

1 eetl tamari 1 eetl pindakaas 1/8 theel knoflookpoeder 1/8 theel gemberpoeder 1/8 theel uienpoeder 1 dl bouillon van een vegetarisch bouillonblokje 200 gr tahoe (tofu) in blokjes gesneden 1 theel olie 100 gr gesnipperde ui 100 gr in plakjes gesnede... bekijk recept »

Peulen.

Zie bereidingswijze. Bereidingswijze Jonge peultjes worden goed afgehaaldflink gewasschenzonder water opgezetwaarna men ze goed doorkookt. Dan doet men ze in de glazenzacht aandruukkend met den houten stampervoegt er suikerbij en steriliseert: in nau... bekijk recept »

Roerbakschotel: Asperges

750 g dunne asperges 250 g peultjes 2 bolletjes gember 400 g kipfilet 25 g boter 3 el olie zout 1 teentje knoflook 2 et ketjap manis 1 el droge sherry In wok boter en olie verhitten tot er net witte damp vanaf komt. Kipreepjes al omscheppend snel ron... bekijk recept »

Warme Kipsalade

50 gr gemengde slablaadjes 50 gr babyspinazieblaadjes 50 gr waterkers 2 el chilisaus 2 el droge sherry 1 el lichte sojasaus 1 el tomatenketchup 2 tl olijfolie 8 sjalotjesgesnipperd 1 teentje knoflookgeperst 350 gr kippenborst zonder vel en ... bekijk recept »

Stir-fried Prawns And Peas

225 g grote chinese garnalen gepeld 4 eieren 1 el maizena opgelost in 2 el water 2 lenteuitjes fijn gehakt 3 el olie 225 g peultjes 1 tl zout 1 el rijstwijn Garnalen in lengte halveren. Meng de garnalen met met een half eiwit en maizena. Klop de over... bekijk recept »

Lente-laagjessalade

50 g peultjes 1 krop lollo rosso (sla) 1 kropje little gem (sla) 1 zak rucolasla (75 g) 1 snackkomkommer (of 1/2 komkommer in plakjes) 1/2 bakje alfalfa (a 75 g) 1/2 bosje radijsjes (in plakjes) 1/2 flesje knoflookdressing (a 300 ml) 1/2 zak b... bekijk recept »

Gevulde groentenomelet

2 eetlepels olie 200 gm doperwten 2 tomaten 200 gm peultjes 3 lenteuitjes 4 eieren 2 eetlepels bloem 100 ml melk 125 gm huttenkase 3 eetlepels fijngesneden peterselie 1 zout 1 peper Oven voorverwarmen op 180 C. De tomaten in blokjes, en de lenteuitje... bekijk recept »

Pagina 61 van 100