Recepten met peultjes

1000 recepten met peultjes

Peultjes

Peultjes Deze groenten eten we in zijn geheel, de schil is zacht en de erwtjes zijn kort ontwikkeld, de Fransen noemen de peultjes: ‘mange-tout’. Zijn het hele jaar door te koop. Goed wassen, de uiteinden wegsnijden en de eventuele draad. + lees meer

Quorn uit de wok

100 gr peultjes 200 gr worteltjes 200 gr bleekselderij 5 stoneleeks of 1 bosje bosuitjes 150 gr oesterzwammen Verse peterselie Stukje verse gemberwortel van 2 cm 250 gr eiermie 5 eetlepels olie 2 tenen knoflook 1-2 bakjes Quorn 'naturel' 100 gr taug&... bekijk recept »

japanse noedelsoep met tahoe

400 gr tahoe 1 struik paksoi gele paprika 4 bosuitjes 150 gr peultjes 250 gr kastanjechampignons 6 el Kikkoman Teriyakimarinade verse gember 2 el miso of 3 kruidenbouillontabletten zout en peper (naar eigen smaak) 1 pak Chinese mie Snijd de tahoe in ... bekijk recept »

haringsalade met groentereepjes

100 gr wortels 1 rode paprika 100 gr peultjes 1 dunne prei 4 haringen zakje bieslook 2 dl droge witte wijn 2 el griekse yoghurt 2 el mayonaise zout en versgemalen peper naar eigen smaak De groente schoonmaken. De prei en paprika en worteltjes in dunn... bekijk recept »

Risotto Met Lentegroenten

2 sjalotjes, 150 gr. groene asperges, 150 gr. bospeen, 100 gr. peultjes, 100 gr. courgette, 4 eetlepels olijfolie, 25 gr. boter, 250 gr. risottorijst, 9 dl. bouillon van kruidenbouillontablet, 6 artisjokharten, 2 eetlepels fijngehakte Italiaanse keuk... bekijk recept »

Garnalen met groenten (China)

2-3 geweekte tongupaddestoelen - 200 g gepelde grote garnalen - 1-2 EL sojasaus - 1-2 EL oestersaus - 2 1/2 EL rijstwijn - sap van 1/2 citroen - 2 lente-uitjes - 1/2 rode en 1/2 groene paprika - 1-2 EL arachide-olle - 50 g peultjes - 50 g bamboescheu... bekijk recept »

Kalfsrib met sjalotjes

Voor 2 personen: Voor de kalfsrib: 15 zilveruitjes 1500 g kalfsrib, 8 à 10 cm dik 8 el olijfolie zeezout versgemalen peper 1 el suiker Voor de saus: 1 el cognac 2 dl kalfsfond 50 g ijskoude boter Voor de geroosterde aardappels: 1,5 kg grote aardappel... bekijk recept »

Kip met groenten

voor 4 personen: 400 g kipfilet, kipkruiden, 1 groene en 1 rode paprika, 1 ui, 200 g champignons, 200 g peultjes, 200 g sojascheuten, 2 eetlepels olie, sojasaus, droge sherry, peper (en eventueel zout).Snijd de paprika's en champignons in reepjes, de... bekijk recept »

Tilapiafilet met oosterse roerbak

voor 4 personen: 4 el wokolie 1 rode ui, in ringen 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 rood pepertje, zonder zaadjes in schuine ringetjes 200 gr panklare peultjes 200 gr panklare haricots verts, in stukjes 1 rode paprika, in stukjes 2 zakjes stoomrijst ... bekijk recept »

Groenteroerbak met gegrilde vis

Voor 4 personen: 3 el olijfolie traditioneel 1 ui, gesnipperd 250 g mini worteltjes 2 pakken aardappelschijfjes à 425 g 125 g peultjes ( Vers) 400 g kabeljauwfilet paprikapoeder peper, zoutVerhit 2 el van de olie in een wok en bak de ui op een halfho... bekijk recept »

Gekruid varkensheupstuk

Voor 4 personen: 1,5 kg varkensvlees (heupstuk) 60 g zachte boter 2 eetlepels sojasaus 2 eetlepels honing 4 kaneelpijpjes 4 stuks steranijs 4 geplette kardemompeultjes 4 gepelde teentjes knoflookLeg het vlees op een flink stuk bakpapier. Meng de hon... bekijk recept »

Pagina 63 van 100