Recepten met radijs

461 recepten met radijs

Radijs

Radijs Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer

Ceviche van zalm a la Johnny

1  grapefruit 1  groene peper 2 el poedersuiker 1 tl rode pepersaus 0.5 bosje koriander 200 ml olijfolie 1  limoen rock & seasalt mix of himalayazout DressingSnijd de partjes uit de grapefruit en vang het vocht... bekijk recept »

Salade van kool, appel en radijs

½ rodekool, kern verwijderd, in reepjes 1 bosje radijsjes, steeltjes verwijderd, in dunne plakjes 1 appel, met schil, vruchtvlees in staafjes 2 el balsamicoazijn extra vergine olijfolie 1 teen knoflook, fijngehaktDeze lentesalade staat in een m... bekijk recept »

Volkorenclubsandwich

olijfolie om in te bakken 100 g plakjes ontbijtspek 4  eieren 0.5  volkoren bruinbrood olijfolie extra vierge 75 g zachte blauwe kaas 2 el halvanaise 1 bosje radijs 2  vleestomaten 1  avocado 1 bakje tuin... bekijk recept »

Hollandse maaltijdsalade met spekrepen

1 bos radijs ½ zakje verse bieslook (a 25 g) 1 stukje komijnekaas (75 g) 1 zakje peen julienne (150 g) 4 el sladressing yoghurt (fles a 450 ml) 1 zakje veldsla (75 g) 250 g gemarineerde speklapjes à la minute... bekijk recept »

Zoetzure komkommer-salade met radijs

75 ml wittewijnazijn 3 el suiker 1 komkommer 0,5 bos radijs 0,5 rode peper 125 g taugé1. Breng in een steelpan de wittewijnazijn met de suiker aan de kook. Draai het vuur laag en los de suiker al roerend op. Neem de pan van het vuur. 2. S... bekijk recept »

Salade van zalm en gemarineerde groenten

500 g zalmfilet zonder vel 2 wortelen 1 komkommer 0,5 bussel lente-uitjes 1 Chinese kool 5 g preischeuten 1 bussel radijs 1 dl limoensap 1 limoen (afwerking) 4 eetlepels sojasaus 1 dl ciderazijn 2 norivellen 1 dl water 4 eetlepels ruwe rietsuiker 2 e... bekijk recept »

Frisse kikkererwtendip

1 blikje kikkererwten ((310 g), uitgelekt) 1 citroen (schoongeboend, schil geraspt en vrucht uitgeperst) 1 bakje koriander ((15 g), alleen de blaadjes) 1 teen knoflook 5 el olijfolie extra vierge 1 tl gemalen komijn (djinten)... bekijk recept »

Pittige rettichsalade

½ rettich (groente) ½ bosje radijs ½ eetlepel grove mosterd 2 eetlepels olijfolie extra vierge 1 eetlepel walnootolie 1 eetlepel witte-wijnazijn ½ theelepel vloeibare honing 50 g gezouten macadamianoten (gr... bekijk recept »

Japanse biefstukmaaltijdsalade

125 g mihoen ½ komkommer ½ bosje radijs 75 g waterkers 6 el Japanse sojasaus 4 el rijstazijn (fles) 1 tl suiker 1 tl wasabi (tube, pasta) 1 tl sesamolie 2 biefstukken 2 el geroosterde sesamzaadjes1. Breek mihoe... bekijk recept »

Gerookte zalmbonbon

12½ g bieslook ½ friszoete appel (bijv. elstar) 150 g rauwkostmix radijs 2 el Griekse yoghurt 2 el mayonaise 200 g gerookte zalm 40 g rucola 1 el olijfolie frisse citroen1. Snijd de bieslook fijn en houd ¼ achter. Rasp de... bekijk recept »

Pagina 11 van 47