Recepten met radijs

461 recepten met radijs

Radijs

Radijs Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer

Verse venkelsalade met citroen-muntdressing aioli en garnalen

2 venkelknollen 4 el mayonaise 1 teentje knoflook geperst 0.5 sap van citroen 4 el olijfolie extra vierge 4 el verse munt fijngesneden 100 g Hollandse garnalen 8 radijsjes in plakjesBreng in een pan water met zout aan de kook. Snijd de venkel in vier... bekijk recept »

Visplateau met homemade pickle en salade

1 komkommer 175 g snackradijs 1 rode ui 30 g suiker 125 ml (witte wijn)azijn 150 ml kraanwater 1 el gedroogde dille 1 tl zout ½ el mierikswortel 125 g crème fraîche 1 citroen 10 g platte peterselie 40 g snijbiet 1 el (e... bekijk recept »

Zomerse grove aardappelmaaltijdsalade

1 kg aardappels (vastkokend) 250 g haricots verts 200 ml sladressing yoghurt (fles a 450 ml) 2 appels (Granny Smitt (zak a 1 kg)) 1 bos radijs 250 g augurken (pot a 670 g) 1 rode ui 4 zoute haringen (met ui (sch... bekijk recept »

Geroerbakte watermeloenradijs met gember en honing

800 g watermeloenradijzen 2 tenen knoflook 2 el arachideolie 1 el sushi gember ½ el Japanse sojasaus 1 el honing 2 el citroensap 300 g spinazie 75 g feta1. Boen de watermeloenradijs schoon en snijd in dunne partjes. Snijd de knof... bekijk recept »

Pickles van radijs met gember en citroenkruid

2 bosjes radijs 200 g kristalsuiker 25 cl witte wijnazijn 1 cm verse gember 1 takje citroenkruid1. Snijd de radijsjes in dunne schijfjes en doe ze in een pot. 2. Giet de azijn en de suiker in een steelpan. Voeg de geraspte gember en het in twee gebr... bekijk recept »

Venkel-sinaasappelsalade met oregano

1 teen knoflook 6 takjes verse oregano (plantje, AH Biologisch, alleen de blaadjes) 3 handsinaasappels 3 el extra vergine olijfolie Bios (fles 500 ml, Monini) 2 venkelknollen 1 bosje radijs1. Snijd de knoflook heel fijn en de helf... bekijk recept »

Toast met lentegroenten en gepocheerd ei

360 g tomatenmix (bak) 2 el wittewijnazijn 1 tl suiker ½ tl zout 100 g aspergetips 1 bos radijs 1 petit beurre brood (ongesneden) 2 el olijfolie 4 eieren (zo vers mogelijk) 2 el ambachtelijke mayonaise1. Halveer ... bekijk recept »

Geroosterde bospeen met zoetzure radijs

100 ml witte wijnazijn 1 tl chilivlokken 1 el suiker 1 bosje radijsjes 1 bosje bospeen olijfolie om in te bakken 0.5 tl kummel 1  sinaasappel 100 g zachte geitenkaas 1 klontje boter 700 g aardappelsc... bekijk recept »

Ribkarbonade met saus, aardappelen en Hollandse sla

1 kg vastkokende aardappelen 2 el olijfolie 4 ribkarbonades 2 tl kerrie 1 bos radijs 1 kropsla 3 tomaten 3 el slasaus halfvol 2 bosuitjes 1 el honing 150 ml kookroom light (flesje 250 ml) 1 el Limburgse mosterd 1 snufje zout 1 snufje pep... bekijk recept »

Käseschnitte

4  volkoren maaltijdpita’s 150 g Emmentaler 1 el grove mosterd 8 plakken gekookte ham 1 tl paprikapoeder KäseschnitteVerwarm de grill van de oven voor op 180 ºC.Halveer de volkorenbollen en leg ze op een bakplaat bekleed met ... bekijk recept »

Pagina 13 van 47