Recepten met radijs

461 recepten met radijs

Radijs

Radijs Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer

Wrap met gerookte ham en cranberryroom

200 g verse roomkaas 4 eetlepels cranberrycompote (pot a 350 g) 2 eetlepels balsamicoazijn zout en peper 1 zak radijsjes 4 wraptortilla's 100 g jonge bladsla 200 g Jambon d'Ardenne1. Roomkaas mengen met compote, op smaak brengen me... bekijk recept »

Boterham met plattekaas

1 dikke snede meergranenbrood Delhaize bio 100 g plattekaas 3 radijzen enkele takjes waterkers 1 lente-ui fijngesneden enkele sprietjes bieslook peper en zout1. Week de takjes waterkers en de fijngesneden lente-ui 1 u in koud water. 2. Gril of roost... bekijk recept »

Frisse aardappel-zalmsalade

800 g kruimige aardappels 1  broccoli 1 bosje radijs 200 g gerookte wilde zalm 0.5 bosje dille 1  rode ui 1  citroen 1 el bruine basterdsuiker 1 el grove mosterd 50 ml olijfolie extra vierge 1 el... bekijk recept »

Bonenschotel met ui en mosterdcervelaat

3 uien (grofgesnipperd) 1 mosterdcervelaat ((worst, 250 g) 3 el olie 2 blikken kidneybonen (400 g, uitgelekt) 1 bos radijs 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g) 1 tl citroensap of azijn 1/2 tl mosterd1. In grote koeken... bekijk recept »

Tostada's met pulled chicken & mangosalsa

2 scharrelkipfilets 8 gordita's 3 el (olijf)olie 1 limoen (schoongeboend) 1 kleine rode ui 1 mango 400 g zwarte bonen 1 bosje radijs 7½ g koriander 2 eetrijpe avocado's 1 el Mexicaanse tacokruiden1. Verwarm de oven voor... bekijk recept »

In limoen gemarineerde kip

3 limoenen 1 el vloeibare honing 2 el sojasaus (flesje a 250 ml) 400 g kipfilet 1 komkommer 300 g pandanrijst 1 bosje radijs 1 zakje bosui (3 stuks) 20 g boter 4 el sesamzaad1. Rasp de groene schil van 2 limoenen, pers de ... bekijk recept »

Frisknapperige couscoussalade

300 g couscous 1 pot feta in olie 1 courgette in plakjes 1 rode ui gesnipperd 1 bos radijs in plakjes 20 g bladpeterselie fijngehakt 1 citroen 1 Turks brood in stukkenStrooi de couscous in een grote schaal. Schenk er 500 ml kokend water op. Laat de c... bekijk recept »

Quesadilla met tonijn

1 bosje radijs 1 limoen (schoongeboend) 300 g mais (blikje) 15 g koriander 320 g tonijnstukken in water (blikjes, uitgelekt) 150 g bruschetta tomaatsalade (koelvers) 3 tl RedHot original pepersaus (fles 148 ml) ... bekijk recept »

Tzatziki van radijs

2 bosjes radijs 1/2 bakje bieslook (a 25 g) 4 el Griekse yoghurt 1 teen knoflook (geperst) 1 el olijfolie extra vierge1. Snijd de radijsjes in vieren en doe ze in een schaal. Snijd de bieslook fijn, maar houd wat stengels achter voo... bekijk recept »

Gemarineerde zalm met salade van venkel, radijs en zure room

400 g zalm 100 g zure room 1 venkel 0,5 citroen (sap en zeste) 4 lente-uitjes 0,5 bosje radijzen 150 g waterkers 120 g sesamstokjes 2 eetlepels olijfolie zout peper1. Snij de zalm in fijne reepjes. Kruid met peper en zout, voeg de zeste toe en bespre... bekijk recept »

Pagina 15 van 47