Recepten met radijs

461 recepten met radijs

Radijs

Radijs Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer

3 variaties op salade caprese

1 bol mozzarella truffel (Feestfavoriet) 6 tastytomtomaten 7½ g basilicum 145 g geroosterde rode paprika's 7½ g koriander 100 g petits chevres doux 45 100 g radijsjes 7½ g munt 125 g ricotta 40 g rucola1. Snijd d... bekijk recept »

Salade van dungeschaafde witte en groene asperges

250 g groene asperges 250 g witte asperges 1 venkelknol 1 bosje radijs 160 g gerookte kipfilet (AH puur&eerlijk scharrelvlees) 3 el dijonnaise 1 el wittewijnazijn 4 el kraanwater 25 g Grana Padano 32 (kaas)1. Verwijder de ho... bekijk recept »

Gegrilde forel met frisse rauwkost

800 g kruimige aardappels olijfolie om in te bakken OvenfrietVerwarm de oven voor op 200 ºC.Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.Schil en snijd de aardappels in dikke frieten. Kook de frieten circa 5 minuten, giet ze af en sto... bekijk recept »

Franse hamburgers met rauwkost

½ zakje radijs 500 g worteltjes 1 komkommer 1 teen knoflook 1 el olijfolie 1 stokbrood (meergranen boulogne (afbak)) 4 hamburgers 8 el carambasaus1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schrap de worteltjes en snijd in plakjes. Maa... bekijk recept »

Rosevalsalade met mosterddressing

800 g roseval aardappels 125 g spekblokjes 65 g walnoten 500 g groene asperges 1 bosje bosui 1 bosje radijs 1 el grove mosterd 1 el fijne mosterd 20 ml witte wijnazijn 1 el honing 60 ml olijfolie... bekijk recept »

Kip teriyaki met groenten

275 g meergranenrijst 200 g bimi 250 g winterpeen 1 rode ui 1 bosje radijs 4 el wokolie 300 g kipfilet 160 g Japanse teriyakisaus1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Snijd de bimi in stukjes van 3 cm. en de wint... bekijk recept »

Radijzensoep met pesto van radijzentopjes

2 bosjes radijzen 1 bosje peterselie 4 geraspte citroenschil 40 g parmezaan 40 g pijnboompitten 1 kg roomkaas 40 cl olijfolie peper en zout1. Voor de pesto, meng de toppen van radijs met peterselie, 30 cl olijfolie, sap van twee citroenen, een beetj... bekijk recept »

Toast met gerookte haring en radijs

400 g snackkomkommers 240 g snackradijs 2 kleine rode uien 90 ml appelciderazijn 8 sneetjes meergranenzonnepit brood 4 el mayonaise 2 tl grove mosterd 80 g wasabi rucola 300 g gerookte haringfilet1. Snijd de komkommer en radijs in dun... bekijk recept »

Mozzarellasalsa met radijs

1 bol mozzarella (buffel) 8 radijsjes ½ citroen 2 eetlepels olijfolie extra vierge 1 eetlepel verse peterselie (plat fijngehakt) versgemalen peper1. Snijd de mozzarella in piepkleine blokjes. Rasp de radijsjes grof. Boen de c... bekijk recept »

Biefstukken met basilicumboter en sperziebonen

2  biefstukken à 200 g 800 g vastkokende aardappels 1 tl nootmuskaat 400 g sperziebonen 1 bosje radijs 1  rode ui 1 teentje knoflook 1 el kappertjes olijfolie om in te bakken 1 bosje basilicum 100 g ... bekijk recept »

Pagina 16 van 47