Recepten met radijs

461 recepten met radijs

Radijs

Radijs Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer

Kipshoarma met rijkgevulde salade

8 shoarmabroodjes 400 g kipfiletreepjes naturel 30 g shoarmakruiden 6 el milde olijfolie 2 sjalotten 2 kropjes babyromainesla 1 komkommer 1 bosje radijs 20 g platte peterselie (bakje 20 g) 4 el sladressing naturel (fles 44... bekijk recept »

Romige tortellini met gestoofde radijs

250 g tortellini met kaasvulling 2 el vloeibare margarine 1 ui gesnipperd 125 ml creme fraiche 250 g spekreepjes 2 bossen radijs gewassen en in vieren gesneden zout en peperKook de tortellini in een ruime pan met kokend water en wat zout in 15 min. ... bekijk recept »

Fattouche met krokante broodreepjes

4 shoarmabroodjes 8 el olijfolie 2 tenen knoflook (grof gesneden) 1 komkommer (geschild) 1 schaal Tasty Tom tomaten (in parten) 1 bosje radijs (in partjes (zakje 2 bosjes)) 1 zak rucola ((sla, 75 g), grof gesneden... bekijk recept »

Gegrilde gemsla met eivinaigrette

4 eieren 1 sjalot (fijngehakt) 1 el wittewijnazijn 4 el olijfolie extra vierge 3 el verse peterselie (fijngehakt) 8 radijsjes 2 kropjes little gem1. Kook de eieren in ca. 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze... bekijk recept »

Farrosalade met gedroogde tomaat en basilicumpesto

250 g farro ½ komkommer 1 venkelknol ½ bosje radijs 20 g platte peterselie 145 g pomodori al forno piccanti 100 g verse basilicumpesto 50 g Parmigiano Reggiano1. Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking in water ... bekijk recept »

Laab

2 stengels citroengras 4 cm gember 100 g sjalotten 320 g kipdijfilet 1 el (arachide)olie ½ tl chilivlokken 1 el vissaus 400 g bloemkoolrijst 1 limoen ½ bosje salade-ui 15 g koriander 15 g munt ½ krop kropsla 4... bekijk recept »

Groente in warme vinaigrette

800 g krieltjes in de schil 1 bosje krulpeterselie 1 el boter 200 g peultjes 200 g sugar snaps 1 bosje radijs 1  sjalot olijfolie om in te bakken 1 el witte wijnazijn 1  citroen 200 ml water 2 e... bekijk recept »

Rosbief en rauwkost met zoutdip

1 bos radijs ½ komkommer ½ bos bospeen 2 eetlepels molenzout (pak a 500 g) 4 sneetjes witbrood 100 g rosbief (plakjes, vleeswaren)1. Radijsjes schoonmaken, klein stukje groen aan bovenkant laten zitten. Komkommer schoonm... bekijk recept »

Avocado-sla-soep met gebakken tijgergarnalen

1  ui 1 teentje knoflook olijfolie 500 ml groentebouillon 1  limoen 1  krop sla 1  avocado Slasoep Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 min... bekijk recept »

Radijssalade met sinaasappel en abrikozen

6 gewelde abrikozen (zakje à 200 g) 1 bosje radijs (ca. 175 g) 1 eetlepel witte-wijnazijn 4 eetlepels olijfolie (extra vierge) zout (versgemalen) peper 2 eetlepels pijnboompitten 4 teentjes knoflook 3 sinaasappels1. Abrikoze... bekijk recept »

Pagina 4 van 47