1000 recepten met sjalot
300 g g gekookte mosselen zonder schelp 360 g Griekse pasta 200 g manouri (zachte kaas van schapenmelk) 2 eetlepels olijfolie 1 mespunt saffraanpoeder 1 sjalot 4 tomaten 1 takje verse tijm zout snuifje zwarte peper1. Hak de sjalot fijn. Stoof hem sam... bekijk recept »
4 struiken witlof 1 rode grapefruit 3 el olijfolie extra vierge 1 el rodewijnazijn 1/2 tl suiker 1 sjalot (gesnipperd) 1 bakje walnoten ((60 g), grofgehakt)1. Snijd de onderkant van de stronken witlof en verwijder de harde kern.... bekijk recept »
1 bakje basilicum ((15 g), alleen de blaadjes) ½ bakje munt ((a 15 g), alleen de blaadjes) 1 bakje platte peterselie ((20 g), alleen de blaadjes) 1 bakje koriander ((15 g), alleen de blaadjes) 1 sjalot (gesnipper... bekijk recept »
3 theelepels shoarmakruiden 2 sjalotten (gesnipperd) 500 g rundergehakt 6 eetlepels olijfolie ½ theelepel cayennepeper 1 zakje amandelschaafsel (55 g) 1 envelopje saffraan 300 ml vloeibare honing1. Shoarmakruiden, helft v... bekijk recept »
1,2 kg lamsbout 600 g fijne groene boontjes 1 sjalot 1 teentje knoflook enkele takjes tijm enkele takjes rozemarijn 125 g zongedroogde tomaten 2 dl olijfolie 1 eetlepel boter peper van de molen zout1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Pel het teentj... bekijk recept »
1 eetlepel olijfolie 1 sjalot (fijngesnipperd) 1 zakje verse basilicum ((15 g), in reepjes) 450 g tuinerwten (diepvries) 800 ml groentebouillon (van tablet) 100 g sperziebonen (gehalveerd) 2 stengels bleekselderij... bekijk recept »
600 g rodekool 1 sjalot 4 kruidnagels ½ tl zout 1 plak ontbijtkoek 2 friszure appels (bijv. goudrenet) 1 el rietsuiker1. Verwijder de buitenste bladeren van de kool, snijd in vieren en snijd de harde kern en stronk weg. Snijd of... bekijk recept »
3 sjalotten 20 g boter 1 el suiker 3 el crema di balsamico (Ca del cristo, flesje à 250 ml) 75 g cranberrypaté 8 plakjes pancetta (Italiaans spek)1. Snijd de sjalotten in plakjes. Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de ... bekijk recept »
0,25 courgette 300 g zalmfilet met geschubd vel 10 g boter een beetje olijfolie 20 g fijngesneden sjalot (voor de currysaus) 5 g fijngesneden look 20 g fijngesneden Jonagold 3 g mango-curry (Santa Maria) 0,7 dl gevogeltefond van Delhaize 75 g room 40... bekijk recept »
300 g vastkokende aardappelen (schoongeboend) 1 pak tuinbonen (300 g, diepvries) 1 citroen (schoongeboend) 1 sjalot (gesnipperd) 5 el olijfolie (extra vierge) 1 tl grove mosterd 1 el rodewijnazijn 40 g walnoten&... bekijk recept »