Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Gratin van Griekse pasta, mosselen, tomaten en saffraan

300 g g gekookte mosselen zonder schelp 360 g Griekse pasta 200 g manouri (zachte kaas van schapenmelk) 2 eetlepels olijfolie 1 mespunt saffraanpoeder 1 sjalot 4 tomaten 1 takje verse tijm zout snuifje zwarte peper1. Hak de sjalot fijn. Stoof hem sam... bekijk recept »

Witlofsalade met rode grapefruit

4 struiken witlof 1 rode grapefruit 3 el olijfolie extra vierge 1 el rodewijnazijn 1/2 tl suiker 1 sjalot (gesnipperd) 1 bakje walnoten ((60 g), grofgehakt)1. Snijd de onderkant van de stronken witlof en verwijder de harde kern.... bekijk recept »

Salsa verde

1 bakje basilicum ((15 g), alleen de blaadjes) ½ bakje munt ((a 15 g), alleen de blaadjes) 1 bakje platte peterselie ((20 g), alleen de blaadjes) 1 bakje koriander ((15 g), alleen de blaadjes) 1 sjalot (gesnipper... bekijk recept »

Gekruide gehaktrolletjes met honingsaus

3 theelepels shoarmakruiden 2 sjalotten (gesnipperd) 500 g rundergehakt 6 eetlepels olijfolie ½ theelepel cayennepeper 1 zakje amandelschaafsel (55 g) 1 envelopje saffraan 300 ml vloeibare honing1. Shoarmakruiden, helft v... bekijk recept »

Lamsbout en salade van fijne groene boontjes met zongedroogde tomaten

1,2 kg lamsbout 600 g fijne groene boontjes 1 sjalot 1 teentje knoflook enkele takjes tijm enkele takjes rozemarijn 125 g zongedroogde tomaten 2 dl olijfolie 1 eetlepel boter peper van de molen zout1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Pel het teentj... bekijk recept »

Tuinerwtensoep met basilicum

1 eetlepel olijfolie 1 sjalot (fijngesnipperd) 1 zakje verse basilicum ((15 g), in reepjes) 450 g tuinerwten (diepvries) 800 ml groentebouillon (van tablet) 100 g sperziebonen (gehalveerd) 2 stengels bleekselderij... bekijk recept »

Rodekool met appeltjes

600 g rodekool 1 sjalot 4 kruidnagels ½ tl zout 1 plak ontbijtkoek 2 friszure appels (bijv. goudrenet) 1 el rietsuiker1. Verwijder de buitenste bladeren van de kool, snijd in vieren en snijd de harde kern en stronk weg. Snijd of... bekijk recept »

Pancettahapjes met gekaramelliseerde sjalot

3 sjalotten 20 g boter 1 el suiker 3 el crema di balsamico (Ca del cristo, flesje à 250 ml) 75 g cranberrypaté 8 plakjes pancetta (Italiaans spek)1. Snijd de sjalotten in plakjes. Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de ... bekijk recept »

Zalmpannetje met mango-curry, Griekse pasta met pesto, popcorn, groenteballetjes met rozemarijn

0,25 courgette 300 g zalmfilet met geschubd vel 10 g boter een beetje olijfolie 20 g fijngesneden sjalot (voor de currysaus) 5 g fijngesneden look 20 g fijngesneden Jonagold 3 g mango-curry (Santa Maria) 0,7 dl gevogeltefond van Delhaize 75 g room 40... bekijk recept »

Aardappelsalade met tuinbonen

300 g vastkokende aardappelen (schoongeboend) 1 pak tuinbonen (300 g, diepvries) 1 citroen (schoongeboend) 1 sjalot (gesnipperd) 5 el olijfolie (extra vierge) 1 tl grove mosterd 1 el rodewijnazijn 40 g walnoten&... bekijk recept »

Pagina 22 van 100