Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Lauwe salade met spekblokjes en champignons

1 sjalot 5 eetlepels olijfolie 100 g schoongemaakte veldsla zout, peper van de molen 500 g Parijse champignons 200 g gerookte spekblokjes 1 Granny Smith-appel 2 eetlepels ciderazijn 2 eetlepels honing 1 koffielepel mosterd op grootmoeders wijze1. Klo... bekijk recept »

Tomatensoep

1 sjalot 750 g tomaten 4 takjes selderij ½ el boter 3 vleesbouillontabletten 1 liter kraanwater 175 g rundergehakt 3 takjes peterselie1. Snipper de sjalot fijn. Snijd de tomaat in vieren en de selderij fijn. Verhit de boter in een ... bekijk recept »

Vegetarische hamburger met groenten

4 el olijfolie 1 duopak krieltjes (700 g) 4 tomaten (in blokjes) 1 sjalot (fijngesneden) 1 el wijnazijn 2 el verse peterselie ((zakje a 30 g), grofgesneden) 1 zak sperziebonen (500 g) 2 x 2 vegetarische hamburge... bekijk recept »

Paddenstoelen met bosui

3 el olijfolie 1 sjalot (gesnipperd) 3 schaaltjes paddenstoelen (seizoensmelange (a 150 g)) 3 el droge witte wijn 1 el crème fraîche 1 bosui (in ringetjes)1. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de sjalot op laag vuur... bekijk recept »

Petits Gris van de Ferme du Vieux tilleul met hazelnoten

0,5 sjalot 1 teentje look 1 takje bladpeterselie 100 g hoeveboter van rauwe melk op kamertemperatuur (voor de hazelnootboter) 200 g spruitjes zeezout 200 g aardappelen (bintje) zwarte peper van de molen 5 blaadjes bladpeterselie (voor de versiering) ... bekijk recept »

Koud erwtensoepje met lente-ui

1 sjalot 1 teen knoflook 1 el olijfolie 300 g doperwten 100 ml prosecco 500 ml groentebouillon 1 bosje bosui zout en peperSnipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit in een (saus)pan de olie. Fruit de sjalot met de knoflook 1 min. Bak de do... bekijk recept »

Tuinbonen met spekjes en tijm

450 g tuinbonen (diepvries) 2 takjes tijm 2 sjalotten 125 g magere spekreepjes 1 el boter1. Kook de tuinbonen en de takjes tijm in een laagje kokend water met zout in 5 min. bijna gaar. Snipper de sjalot zeer fijn. Bak in een droge koeke... bekijk recept »

Gemarineerde garnalen met paprikacompote

600 g garnalen 3 sjalotten (gesnipperd) 1 limoen (geraspt en geperst) mespunt cayennepeper 3 eetlepels olijfolie 6 rode paprika's (in kleine blokjes) 1 theelepel honing 200 ml droge witte wijn 1 theelepel gedroogde tijm... bekijk recept »

Gebakken kabeljauw met zuurkool

400 ml visbouillon (van tablet) 2 aardappelen 30 g roomboter 75 g Zeeuws spek (dungesneden) 6 el olijfolie 1 sjalot 400 ml appelsap 400 ml runderbouillon (van tablet) 16 zwarte olijven zonder pit 1 el wittewijnazijn 1 tl gemb... bekijk recept »

Klassieke rode-wijnsaus

2 sjalotten 1 eetlepel boter 400 ml volle rode wijn (categorie 9) ½ pot vleesfond (a 380 ml) 1 teentje knoflook (gepeld) 2 takjes tijm 1 laurierblad 100 g roomboter (ijskoud)1. Sjalotten pellen en heel fijn snip... bekijk recept »

Pagina 20 van 100