1000 recepten met sjalot
1 sjalot 5 eetlepels olijfolie 100 g schoongemaakte veldsla zout, peper van de molen 500 g Parijse champignons 200 g gerookte spekblokjes 1 Granny Smith-appel 2 eetlepels ciderazijn 2 eetlepels honing 1 koffielepel mosterd op grootmoeders wijze1. Klo... bekijk recept »
1 sjalot 750 g tomaten 4 takjes selderij ½ el boter 3 vleesbouillontabletten 1 liter kraanwater 175 g rundergehakt 3 takjes peterselie1. Snipper de sjalot fijn. Snijd de tomaat in vieren en de selderij fijn. Verhit de boter in een ... bekijk recept »
4 el olijfolie 1 duopak krieltjes (700 g) 4 tomaten (in blokjes) 1 sjalot (fijngesneden) 1 el wijnazijn 2 el verse peterselie ((zakje a 30 g), grofgesneden) 1 zak sperziebonen (500 g) 2 x 2 vegetarische hamburge... bekijk recept »
3 el olijfolie 1 sjalot (gesnipperd) 3 schaaltjes paddenstoelen (seizoensmelange (a 150 g)) 3 el droge witte wijn 1 el crème fraîche 1 bosui (in ringetjes)1. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de sjalot op laag vuur... bekijk recept »
0,5 sjalot 1 teentje look 1 takje bladpeterselie 100 g hoeveboter van rauwe melk op kamertemperatuur (voor de hazelnootboter) 200 g spruitjes zeezout 200 g aardappelen (bintje) zwarte peper van de molen 5 blaadjes bladpeterselie (voor de versiering) ... bekijk recept »
1 sjalot 1 teen knoflook 1 el olijfolie 300 g doperwten 100 ml prosecco 500 ml groentebouillon 1 bosje bosui zout en peperSnipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit in een (saus)pan de olie. Fruit de sjalot met de knoflook 1 min. Bak de do... bekijk recept »
450 g tuinbonen (diepvries) 2 takjes tijm 2 sjalotten 125 g magere spekreepjes 1 el boter1. Kook de tuinbonen en de takjes tijm in een laagje kokend water met zout in 5 min. bijna gaar. Snipper de sjalot zeer fijn. Bak in een droge koeke... bekijk recept »
600 g garnalen 3 sjalotten (gesnipperd) 1 limoen (geraspt en geperst) mespunt cayennepeper 3 eetlepels olijfolie 6 rode paprika's (in kleine blokjes) 1 theelepel honing 200 ml droge witte wijn 1 theelepel gedroogde tijm... bekijk recept »
400 ml visbouillon (van tablet) 2 aardappelen 30 g roomboter 75 g Zeeuws spek (dungesneden) 6 el olijfolie 1 sjalot 400 ml appelsap 400 ml runderbouillon (van tablet) 16 zwarte olijven zonder pit 1 el wittewijnazijn 1 tl gemb... bekijk recept »
2 sjalotten 1 eetlepel boter 400 ml volle rode wijn (categorie 9) ½ pot vleesfond (a 380 ml) 1 teentje knoflook (gepeld) 2 takjes tijm 1 laurierblad 100 g roomboter (ijskoud)1. Sjalotten pellen en heel fijn snip... bekijk recept »