Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Courgettesalade

1 courgette (steel en onderkant verwijderd) 100 g tuinbonen (pak 300 g, diepvries) 7 el olijfolie 1 bakje cherry tomaten (250 g) 1 sjalot (zeer fijn gesneden) 1 citroen (uitgeperst) 1/2 bakje dille ((a 15 g),... bekijk recept »

In de oven gebakken witlof

1 sjalot 15 g boter 3 laurierblaadjes 3 kruidnagels 1 kaneelstokje 3 kardemompeulen 300 ml verse sinaasappelsap 1 tl suiker 4 stronken witlof 300 ml groentebouillon (van tablet) 8 plakjes ontbijtspek 4 takjes tijm 2 el olijfol... bekijk recept »

Toast kannibaal

400 g mager rundvlees 1 sjalot enkele plukjes tuinkers 0.5 desembrood (ongesneden) 6 kleine zure augurken 1 eetlepel kappertjes 1 scheutje fijne olijfolie peper en zout 5 cl arachideolie of druivenpitolie 1 dl yoghurt natuur 1 eidooier 1 eetlepel sch... bekijk recept »

Doperwtensoep met munt-crème fraîche

1  sjalot 2  kruimige aardappels olijfolie 1 takje tijm 750 ml kippenbouillon 500 g diepvriesdoperwten 75 g parmaham 1 bosje munt 120 ml crème fraîche 1  limoen Pel en snipper de sjalot. Schil en snijd de... bekijk recept »

Risotto met kreeft en cava

1 noot boter 2 sjalotten 4 halve kreeften 40 cl cava brut 250 g arborio- of carnarolirijst 50 g boter 1 eetlepel parmezaan, geraspt 40 g mosterdbladeren of kervel om te versieren 1 eetlepel olijfolie zeezout zwarte peper van de molen1. Dompel de kree... bekijk recept »

Gele-paprikasoep

3 gele paprika's 1 groentebouillontablet 500 ml kokend water 2 sjalotten 1 teen knoflook 2 el olijfolie 200 ml droge witte wijn 2 tl tabasco 125 ml crème fraîche 1 bakje tuinkers1. Maak de paprika's schoon en snijd in blokjes. Maak ... bekijk recept »

Jus van spekjes

125 g gerookt spek 1  sjalot 0.5 bosje tijm 50 ml rode wijn 50 ml rode port 50 g boter 1 el bloem 250 ml runderbouillon Snijd het spek in reepjes. Bak de spekjes langzaam uit tot ze bruin en krokant zijn. Schep... bekijk recept »

Kabeljauwfilet met pastis op een salade van venkel en zeekraal

1/2 limoen 15 cl droge witte wijn een handvol venkelzaadjes fleur de sel 1 grote venkel (min. 250 g) 500 g kabeljauwfilets koolzaadolie 7 cl pastis peper van de molen 1 sjalot 100 g zeekraal1. Pel de sjalot en snij hem fijn. 2. Doe de sjalot, de past... bekijk recept »

Reuzenbonensalade met appel en tonijn

1 appel (in blokjes) 2 eetlepels citroensap 3 eetlepels olijfolie extra vierge 1 blik tonijn naturel ((200 g), uitgelekt) ½ blik reuzenbonen ((400 g), uitgelekt) 1 sjalot (in ringen) 1 bakje tuinerwten-wortel 4 ... bekijk recept »

Parelcouscoussalade met sinaasappel-muntdressing

4  sinaasappels 0.5 el kaneelpoeder 500 ml kippenbouillon 250 g parelcouscous 1  sjalot 1 bosje bosui 6 stengels bleekselderij 1  rode puntpaprika 0.5 bosje munt 2 el olijfolie ParelcouscoussaladeSchi... bekijk recept »

Pagina 19 van 100