1000 recepten met sjalot
1 courgette (steel en onderkant verwijderd) 100 g tuinbonen (pak 300 g, diepvries) 7 el olijfolie 1 bakje cherry tomaten (250 g) 1 sjalot (zeer fijn gesneden) 1 citroen (uitgeperst) 1/2 bakje dille ((a 15 g),... bekijk recept »
1 sjalot 15 g boter 3 laurierblaadjes 3 kruidnagels 1 kaneelstokje 3 kardemompeulen 300 ml verse sinaasappelsap 1 tl suiker 4 stronken witlof 300 ml groentebouillon (van tablet) 8 plakjes ontbijtspek 4 takjes tijm 2 el olijfol... bekijk recept »
400 g mager rundvlees 1 sjalot enkele plukjes tuinkers 0.5 desembrood (ongesneden) 6 kleine zure augurken 1 eetlepel kappertjes 1 scheutje fijne olijfolie peper en zout 5 cl arachideolie of druivenpitolie 1 dl yoghurt natuur 1 eidooier 1 eetlepel sch... bekijk recept »
1 sjalot 2 kruimige aardappels olijfolie 1 takje tijm 750 ml kippenbouillon 500 g diepvriesdoperwten 75 g parmaham 1 bosje munt 120 ml crème fraîche 1 limoen Pel en snipper de sjalot. Schil en snijd de... bekijk recept »
1 noot boter 2 sjalotten 4 halve kreeften 40 cl cava brut 250 g arborio- of carnarolirijst 50 g boter 1 eetlepel parmezaan, geraspt 40 g mosterdbladeren of kervel om te versieren 1 eetlepel olijfolie zeezout zwarte peper van de molen1. Dompel de kree... bekijk recept »
3 gele paprika's 1 groentebouillontablet 500 ml kokend water 2 sjalotten 1 teen knoflook 2 el olijfolie 200 ml droge witte wijn 2 tl tabasco 125 ml crème fraîche 1 bakje tuinkers1. Maak de paprika's schoon en snijd in blokjes. Maak ... bekijk recept »
125 g gerookt spek 1 sjalot 0.5 bosje tijm 50 ml rode wijn 50 ml rode port 50 g boter 1 el bloem 250 ml runderbouillon Snijd het spek in reepjes. Bak de spekjes langzaam uit tot ze bruin en krokant zijn. Schep... bekijk recept »
1/2 limoen 15 cl droge witte wijn een handvol venkelzaadjes fleur de sel 1 grote venkel (min. 250 g) 500 g kabeljauwfilets koolzaadolie 7 cl pastis peper van de molen 1 sjalot 100 g zeekraal1. Pel de sjalot en snij hem fijn. 2. Doe de sjalot, de past... bekijk recept »
1 appel (in blokjes) 2 eetlepels citroensap 3 eetlepels olijfolie extra vierge 1 blik tonijn naturel ((200 g), uitgelekt) ½ blik reuzenbonen ((400 g), uitgelekt) 1 sjalot (in ringen) 1 bakje tuinerwten-wortel 4 ... bekijk recept »
4 sinaasappels 0.5 el kaneelpoeder 500 ml kippenbouillon 250 g parelcouscous 1 sjalot 1 bosje bosui 6 stengels bleekselderij 1 rode puntpaprika 0.5 bosje munt 2 el olijfolie ParelcouscoussaladeSchi... bekijk recept »