1000 recepten met sjalot
2 appels (Granny Smith, renet) 2 soeplepels arachide-olie 400 g boschampignons 5 cl droge witte wijn 2 soeplepels fijne kruiden 30 cl gevogeltefond 4 kippenlapjes 1 teentje knoflook 1 sjalot1. Braad de gezouten en gepeperde kippenlapjes aan weerszijd... bekijk recept »
15 g boter 1 sjalot (zeer fijn gesnipperd) 100 ml cognac (slijter) 1 pot vleesfond (380 ml) 250 ml slagroom 2 el groene peperkorrels1. Smelt de boter in een steelpan en fruit de sjalot 2 min. op laag vuur. Voeg de cognac en fond t... bekijk recept »
1 snackkomkommer ½ sjalot 10 g boter ½ tuinkruidenbouillontablet 1 takje dille 1 eetlepel zure room oudewijvenkoek zout en peper1. Komkommer wassen, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen. Komkommer in stuk... bekijk recept »
2 kreeften* ((diepvries), ontdooid) 1 appel (friszuur (bijv. Granny Smith), geschild) 1 citroen (geperst) 1 stengel bleekselderij 130 g boter (in blokjes) 1 sjalot (zeer fijn gesnipperd) 2 el crème fraîche (b... bekijk recept »
16 cherry tomaten (bakje 250 g) 2 blikjes witte (tonijn in olijfolie (a 135 g), uitgelekt) 2 el mayonaise 3 augurken (zuur (potje 340 g), in blokjes) 1 sjalot (gesnipperd) tabasco (flesje 57 ml) 1 stokbrood (... bekijk recept »
5 cl armagnac 80 g boter 50 g eendenlever 10 cl gevogeltefond 4 schijfjes hindefilet 10 cl rode bourgognewijn 1 sjalot 1 koffielepel vleesextract 20 cl wildfond 1 eetlepel zachte mosterd1. Snij de eendenlever in blokjes. 2. Hak de sjalot fijn. Fruit ... bekijk recept »
2 vierkantjes bladerdeeg wasabi (in tube) 1 eigeel 2 eetlepels sesamzaadjes 1 kleine sjalot 1 lente-uitje 1 cm gember 1 limoen 1 eetlepel vissaus 1 eetlepel lichte sojasaus 1 Thaise rode peper 1 eetlepel olie 500 g geelvintonijnsteak 1 bosje koriande... bekijk recept »
2 sjalotten 2 bakjes kipreepjes (vleeswaar) (a 300 g) 2 eetlepels verse peterselie (fijngesneden) 1 eetlepel citroensap 1 ei 2 eetlepels olijfolie 4 pistolets (liefde & passie) ½ kropsla 1 komkommer (in plakje... bekijk recept »
1 sjalot 2 el olie 1 teen knoflook 1 pak doperwten (diepvries) 1 el Italiaanse kruiden (diepvries) ½ dl droge witte wijn1. Snipper de sjalot. Verhit de olie in een pan en pers de knoflook erboven uit. Voeg de sjalot toe en fr... bekijk recept »
500 g spruitjes 150 g spek 1 sjalot 1 blaadje salie 250 g gekookte kastanjes (vacuümverpakt) 1 appel (Granny Smith) Breng een pan met ruim water en een beetje zout aan de kook. Verwijder de buitenste blaadjes van de sp... bekijk recept »