Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Kippenlapje met bospaddestoelen

2 appels (Granny Smith, renet) 2 soeplepels arachide-olie 400 g boschampignons 5 cl droge witte wijn 2 soeplepels fijne kruiden 30 cl gevogeltefond 4 kippenlapjes 1 teentje knoflook 1 sjalot1. Braad de gezouten en gepeperde kippenlapjes aan weerszijd... bekijk recept »

Groene-peperroomsaus

15 g boter 1 sjalot (zeer fijn gesnipperd) 100 ml cognac (slijter) 1 pot vleesfond (380 ml) 250 ml slagroom 2 el groene peperkorrels1. Smelt de boter in een steelpan en fruit de sjalot 2 min. op laag vuur. Voeg de cognac en fond t... bekijk recept »

Koude komkommersoep met dille

1 snackkomkommer ½ sjalot 10 g boter ½ tuinkruidenbouillontablet 1 takje dille 1 eetlepel zure room oudewijvenkoek zout en peper1. Komkommer wassen, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen. Komkommer in stuk... bekijk recept »

Kreeft met botersaus

2 kreeften* ((diepvries), ontdooid) 1 appel (friszuur (bijv. Granny Smith), geschild) 1 citroen (geperst) 1 stengel bleekselderij 130 g boter (in blokjes) 1 sjalot (zeer fijn gesnipperd) 2 el crème fraîche (b... bekijk recept »

Stokjesbrood tonijnsalade met tomaat en augurk

16 cherry tomaten (bakje 250 g) 2 blikjes witte (tonijn in olijfolie (a 135 g), uitgelekt) 2 el mayonaise 3 augurken (zuur (potje 340 g), in blokjes) 1 sjalot (gesnipperd) tabasco (flesje 57 ml) 1 stokbrood (... bekijk recept »

Hindefilet, saus met eendenlever

5 cl armagnac 80 g boter 50 g eendenlever 10 cl gevogeltefond 4 schijfjes hindefilet 10 cl rode bourgognewijn 1 sjalot 1 koffielepel vleesextract 20 cl wildfond 1 eetlepel zachte mosterd1. Snij de eendenlever in blokjes. 2. Hak de sjalot fijn. Fruit ... bekijk recept »

Tartaar op Thaise wijze, wasabikrokantjes en sesam

2 vierkantjes bladerdeeg wasabi (in tube) 1 eigeel 2 eetlepels sesamzaadjes 1 kleine sjalot 1 lente-uitje 1 cm gember 1 limoen 1 eetlepel vissaus 1 eetlepel lichte sojasaus 1 Thaise rode peper 1 eetlepel olie 500 g geelvintonijnsteak 1 bosje koriande... bekijk recept »

Kip-komkommerburger

2 sjalotten 2 bakjes kipreepjes (vleeswaar) (a 300 g) 2 eetlepels verse peterselie (fijngesneden) 1 eetlepel citroensap 1 ei 2 eetlepels olijfolie 4 pistolets (liefde & passie) ½ kropsla 1 komkommer (in plakje... bekijk recept »

Gebakken doperwtjes

1 sjalot 2 el olie 1 teen knoflook 1 pak doperwten (diepvries) 1 el Italiaanse kruiden (diepvries) ½ dl droge witte wijn1. Snipper de sjalot. Verhit de olie in een pan en pers de knoflook erboven uit. Voeg de sjalot toe en fr... bekijk recept »

Sexy spruitjes

500 g spruitjes 150 g spek 1  sjalot 1 blaadje salie 250 g gekookte kastanjes (vacuümverpakt) 1  appel (Granny Smith) Breng een pan met ruim water en een beetje zout aan de kook. Verwijder de buitenste blaadjes van de sp... bekijk recept »

Pagina 17 van 100