Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Pasta arrabiata

400 g gigli met zongedroogde tomaten (pasta rosso) 1 sjalot 1 rode peper 6 trostomaten 2 el olijfolie1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de sjalot en de rode peper fijn. Snijd de tomaten in blokjes. ... bekijk recept »

Bloemkool met mosterdvinaigrette

1 bloemkool (in roosjes) 300 g zilvervliesrijst 1 el mosterd 1 sjalot (fijngesnipperd) 1 el witte wijnazijn 6 el zonnebloemolie 1 schaal varkensfiletlapjes à la minute (300 g)1. Kook de bloemkool in water met wat zout in 5 ... bekijk recept »

Kastanjechampignons met sjalot-tijmboter

3 el olijfolie 150 g kastanjechampignons (gourmetassortiment) 1 el gesneden sjalot-bosui (gourmetassortiment, bakje 100 g) 2 tl peterselie (bakje 30 g) 1 snufje zout 1 snufje peper 2 tl smaakboter sjalot-tijm (koelvers koksproduct, bakje 80 g)1... bekijk recept »

Risotto met grijze garnalen, waterkers en citroen

300 g grijze garnalen 1 bussel waterkers 1 sjalot 1 teentje knoflook 3 citroenen 60 g Parmezaanse kaas 1,5 l water 300 g risottorijst 1,5 groentebouillonblokje 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel boter peper van de molen zout1. Pel de sjalot en de knof... bekijk recept »

Steak tartaar

2 ambachtelijke baguettes licht meergranen (afbakbrood) 1 el olijfolie 3 takjes platte peterselie 3 sjalotten 12 Amsterdamse mini augurken (pot 235 ml) 400 g biefstukken 2 el kappertjes 2 tl worcestershiresauce ( extra om... bekijk recept »

Kerstballetjes met tomatensaus

1 sjalot 2 el olijfolie 2 tenen knoflook 400 g gepelde tomaten (blik) 2 tl honing 15 g basilicum (bakje) 100 g doperwten (diepvries, ontdooid) 300 g kipdijfilet 2 sneetjes witbrood (zonder korst) 1 ei 75 g Parm... bekijk recept »

Afrikaanse couscousburger

2 eetlepels couscous 300 g rundergehakt ½ eetlepel shoarmakruiden 1 sjalot (fijngesnipperd) 2 takjes munt (in reepjes) versgemalen peper 2 eetlepels olie1. In kom couscous in 50 ml kokend water 6 min. wellen. In kom runderg... bekijk recept »

Mediterrane bonensalade met gerookte kip (advertorial)

1 aubergine 1 courgette 20 g platte peterselie 1 sjalot 4 el extra vierge olijfolie 250 g cherrytomaten 620 g bonenmix tricolore 250 g gerookte kipreepjes1. Snijd de aubergine in plakken van een ½ cm dik en de courgette in plakken van 1... bekijk recept »

Thaise vispakketjes

5 sjalotjes 5 teentjes knoflook 300 g kabeljauwfilet of schelvisfilet 2 rode pepers 2 eieren 5 takjes verse koriander 2 eetlepels Thaise vissaus1. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Sjalotjes en knoflook pellen en in stuk aluminiumfoli... bekijk recept »

Scaloppine (schnitzeltjes)

8 kalfsschnitzels (a 75 g) zout peper 2 eetlepels bloem 1 sjalot 60 g koude boter of margarine 1 dl droge witte wijn 2 dl Marsala 1 pot runderfond (380 ml) 4 takjes salie1. Schnitzeltjes bestrooien met zout en peper. Door ... bekijk recept »

Pagina 16 van 100