Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Komkommer-yoghurtdip

½ komkommer ½ sjalot (heel fijngehakt) 125 ml Griekse yoghurt 2 el verse dille (fijngehakt) chilipeper uit de molen1. Rasp de komkommer op een grove rasp. Schep de komkommer en de sjalot in een zeef en meng er een klein be... bekijk recept »

Aziatische kokosburger

1 limoen 300 g rundergehakt 1 theelepel sambal oelek 1 sjalot (fijngesnipperd) 4 eetlepels geraspte kokos versgemalen peper 2 eetlepels olie1. Limoen schoonboenen en schil raspen. Halve limoen uitpersen. In kom rundergehakt, limoenra... bekijk recept »

Skrei met amandelkorst en beurre blanc

1  sjalot 200 ml droge wijn 100 ml witte wijnazijn 1 tl witte peperkorrels 100 ml room 100 g koude boter Beurre blanc dragon Pel en snipper de sjalot. Breng de wijn met de sjalot, azijn en peperkorrels aan de kook, kook... bekijk recept »

Veldsla met bramen en geitenkaas

5 bramen (bakje 150 g) 4 el olijfolie extra vierge 1 el balsamicoazijn (flesje 250 ml) 1 sjalot (gesnipperd) 1 zakje rucola (40 g) 1 zak veldsla (75 g) 100 g geitenkaas (58 (145 g))1. Maak een dressing door d... bekijk recept »

Koude aardappel-roomsoep

25 g boter 2 zakjes bosuitjes ((a 3 stuks), in ringetjes) 1 sjalot (fijngesnipperd) 1 liter tuinkruidenbouillon 2 kruimige aardappelen (geschild en in blokjes) 1 bekertje crème fraîche (125 ml)1. Smelt de boter in een (s... bekijk recept »

Crostini met 'steak' tartaar

8 crostini 2 el mayonaise ¾ ossenworst (van 200 g) 1 ei (hardgekookt) 1 sjalot (fijngehakt) 2 el verse bieslook (geknipt) 2 el kappertjes1. Bestrijk de crostini met mayonaise. Haal het velletje van de worst. Snijd... bekijk recept »

Witlofsalade met peterseliedressing

1 sjalot (fijngesnipperd) 1 eetlepel wittewijnazijn 1 theelepel Dijonmosterd ½ bakje verse platte peterselie ((a 20 g), fijngesneden) 3 eetlepels zonnebloemolie 3 stronkjes witlof 1 appel (friszure en stevige (bijv. Gr... bekijk recept »

Kapsalon deluxe (met eend en aardappel)

4 teentjes knoflook 200 ml kalfsfond 12 grote roseval aardappels 2 eendenborstfilets 4 el roomboter 1 el pesto 150 g anijschampignons 2 gepofte gele paprika's 2 navelsinaasappels 1 rode ui 1 krop ijsbergsla 4 plakken komijnekaas 1 kleine sja... bekijk recept »

Zalmsalade met pancetta en dillesaus

40 g pancetta (Italiaans spek) 2 el verse dille 1 sjalot 1 el olijfolie 1 krop babyromainesla 426 g roze zalm (blikje à 213 g) 125 g zure room 1 el citroenmayonaise1. Snijd het spek in reepjes, snipper de sjalot fijn en snijd ... bekijk recept »

Waterkerssoep

2 eieren 1 eetlepel olijfolie 1 sjalot (gesnipperd) 200 g aardappel (geschild en in blokjes) 2 zakken waterkers (a 75 g) 500 ml kippenbouillon (van tablet) nootmuskaat1. Eieren in 8 min. hardkoken. In pan olie verhitte... bekijk recept »

Pagina 15 van 100