1000 recepten met sjalot
½ komkommer ½ sjalot (heel fijngehakt) 125 ml Griekse yoghurt 2 el verse dille (fijngehakt) chilipeper uit de molen1. Rasp de komkommer op een grove rasp. Schep de komkommer en de sjalot in een zeef en meng er een klein be... bekijk recept »
1 limoen 300 g rundergehakt 1 theelepel sambal oelek 1 sjalot (fijngesnipperd) 4 eetlepels geraspte kokos versgemalen peper 2 eetlepels olie1. Limoen schoonboenen en schil raspen. Halve limoen uitpersen. In kom rundergehakt, limoenra... bekijk recept »
1 sjalot 200 ml droge wijn 100 ml witte wijnazijn 1 tl witte peperkorrels 100 ml room 100 g koude boter Beurre blanc dragon Pel en snipper de sjalot. Breng de wijn met de sjalot, azijn en peperkorrels aan de kook, kook... bekijk recept »
5 bramen (bakje 150 g) 4 el olijfolie extra vierge 1 el balsamicoazijn (flesje 250 ml) 1 sjalot (gesnipperd) 1 zakje rucola (40 g) 1 zak veldsla (75 g) 100 g geitenkaas (58 (145 g))1. Maak een dressing door d... bekijk recept »
25 g boter 2 zakjes bosuitjes ((a 3 stuks), in ringetjes) 1 sjalot (fijngesnipperd) 1 liter tuinkruidenbouillon 2 kruimige aardappelen (geschild en in blokjes) 1 bekertje crème fraîche (125 ml)1. Smelt de boter in een (s... bekijk recept »
8 crostini 2 el mayonaise ¾ ossenworst (van 200 g) 1 ei (hardgekookt) 1 sjalot (fijngehakt) 2 el verse bieslook (geknipt) 2 el kappertjes1. Bestrijk de crostini met mayonaise. Haal het velletje van de worst. Snijd... bekijk recept »
1 sjalot (fijngesnipperd) 1 eetlepel wittewijnazijn 1 theelepel Dijonmosterd ½ bakje verse platte peterselie ((a 20 g), fijngesneden) 3 eetlepels zonnebloemolie 3 stronkjes witlof 1 appel (friszure en stevige (bijv. Gr... bekijk recept »
4 teentjes knoflook 200 ml kalfsfond 12 grote roseval aardappels 2 eendenborstfilets 4 el roomboter 1 el pesto 150 g anijschampignons 2 gepofte gele paprika's 2 navelsinaasappels 1 rode ui 1 krop ijsbergsla 4 plakken komijnekaas 1 kleine sja... bekijk recept »
40 g pancetta (Italiaans spek) 2 el verse dille 1 sjalot 1 el olijfolie 1 krop babyromainesla 426 g roze zalm (blikje à 213 g) 125 g zure room 1 el citroenmayonaise1. Snijd het spek in reepjes, snipper de sjalot fijn en snijd ... bekijk recept »
2 eieren 1 eetlepel olijfolie 1 sjalot (gesnipperd) 200 g aardappel (geschild en in blokjes) 2 zakken waterkers (a 75 g) 500 ml kippenbouillon (van tablet) nootmuskaat1. Eieren in 8 min. hardkoken. In pan olie verhitte... bekijk recept »