1000 recepten met sjalot
4 wortelen 100 g sojascheuten 0,5 witte ramenas enkele blaadjes koriander 1 sjalot 2 eetlepels rijstazijn 0,5 dl olijfolie zout peper1. Schil de rammenas en snij deze in fijne reepjes. Schil de sjalot, snij deze in ringen en laat de ringen marineren ... bekijk recept »
½ bakje romaatjes (of cherrytomaatjes, a 250 g) 1 geroosterde paprika (pot) 1 sjalot ½ zakje verse koriander (a 15 g) 1 gedroogd chilipepertje 2 slavinken (of 4 mini-slavinken (uit gourmet/fondueschotel)) 2 r... bekijk recept »
1 sjalot 150 g courgettes 2 el olijfolie 500 ml groentebouillon (van tablet) 4 el droge witte wijn 15 g verse basilicum 50 g tuinerwten (diepvries) 4 sneetjes witbrood 25 g verse bieslook 150 ml melk 1 el roomkaas naturel1. V... bekijk recept »
1 teentje look 200 g rauwe rode biet 1 laurierblad 1 salieblad 4 zwarte peperkorrels 50 cl gevogeltebouillon 1 sjalot 2 eetlepels olijfolie 300 g witte quinoa 1 eetlepel geplet lijnzaad 1 blaadje bladpeterselie1. Schil de rauwe rode biet. 2. Snij de... bekijk recept »
500 g panklare spruitjes 1 sjalot 2 el olijfolie 125 g gerookte spekblokjes1. Kook de spruiten 8 min. in een pan water. Snipper ondertussen de sjalot. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de spekblokjes 5 min. Bak de sjalot 2 min. mee. ... bekijk recept »
2 eieren 1 friszure appel (bijv. Granny Smith) 1 schaal Hollandse Nieuwe ((haring, 3 stuks), in piepkleine blokjes) 1 sjalot (fijngesnipperd) 2 zure augurken (fijngesneden) 1 bakje dille ((15 g), fijngesneden) 1 t... bekijk recept »
125 g gewelde tutti frutti 300 g couscous 500 ml kokend water 2 sjalotten 1 el olijfolie 600 g spinazie 15 g verse koriander 200 g witte kaasblokjes1. Roer de tuttifrutti in een grote kom door de droge couscous. Schenk het kokende water... bekijk recept »
1 sjalot 1 teen knoflook 3 cm verse gemberwortel 1 el olie 4 el pindakaas met stukjes noot 200 ml kokosmelk 2 el ketjap manis 1 tl gemalen komijn (djinten) 2 tl sambal 1 el verse koriander1. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fi... bekijk recept »
8 plakjes gerookt ontbijtspek 1 sjalot 3 el olijfolie 150 ml droge witte wijn 300 g kabeljauwhaasjes (in 4 stukken) 2 el kappertjes 2 el olijfolie extra vierge1. Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. knapperig.... bekijk recept »
15 g boter 300 g rijpe tomaten (in stukjes) 1 sjalot (fijngehakt) 250 ml kippenbouillon (zelfgemaakt of van 3/4 tablet) 1 tl gedroogde tomatentapenade 100 ml melk 100 ml slagroom 3 el verse bieslook 3 el verse peterseli... bekijk recept »