Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Carpaccio van wortelen

4 wortelen 100 g sojascheuten 0,5 witte ramenas enkele blaadjes koriander 1 sjalot 2 eetlepels rijstazijn 0,5 dl olijfolie zout peper1. Schil de rammenas en snij deze in fijne reepjes. Schil de sjalot, snij deze in ringen en laat de ringen marineren ... bekijk recept »

Spiesjes van sla- en rundervink met pittige tomatensaus

½ bakje romaatjes (of cherrytomaatjes, a 250 g) 1 geroosterde paprika (pot) 1 sjalot ½ zakje verse koriander (a 15 g) 1 gedroogd chilipepertje 2 slavinken (of 4 mini-slavinken (uit gourmet/fondueschotel)) 2 r... bekijk recept »

Schuimige courgettesoep met bieslook en toast

1 sjalot 150 g courgettes 2 el olijfolie 500 ml groentebouillon (van tablet) 4 el droge witte wijn 15 g verse basilicum 50 g tuinerwten (diepvries) 4 sneetjes witbrood 25 g verse bieslook 150 ml melk 1 el roomkaas naturel1. V... bekijk recept »

Quinoa met biet op risottowijze

1 teentje look 200 g rauwe rode biet 1 laurierblad 1 salieblad 4 zwarte peperkorrels 50 cl gevogeltebouillon 1 sjalot 2 eetlepels olijfolie 300 g witte quinoa 1 eetlepel geplet lijnzaad 1 blaadje bladpeterselie1. Schil de rauwe rode biet. 2. Snij de... bekijk recept »

Roerbakspruiten met spekjes

500 g panklare spruitjes 1 sjalot 2 el olijfolie 125 g gerookte spekblokjes1. Kook de spruiten 8 min. in een pan water. Snipper ondertussen de sjalot. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de spekblokjes 5 min. Bak de sjalot 2 min. mee. ... bekijk recept »

Oma's haringsalade

2 eieren 1 friszure appel (bijv. Granny Smith) 1 schaal Hollandse Nieuwe ((haring, 3 stuks), in piepkleine blokjes) 1 sjalot (fijngesnipperd) 2 zure augurken (fijngesneden) 1 bakje dille ((15 g), fijngesneden) 1 t... bekijk recept »

Couscous met witte kaas, spinazie en fruit

125 g gewelde tutti frutti 300 g couscous 500 ml kokend water 2 sjalotten 1 el olijfolie 600 g spinazie 15 g verse koriander 200 g witte kaasblokjes1. Roer de tuttifrutti in een grote kom door de droge couscous. Schenk het kokende water... bekijk recept »

Pindasaus

1 sjalot 1 teen knoflook 3 cm verse gemberwortel 1 el olie 4 el pindakaas met stukjes noot 200 ml kokosmelk 2 el ketjap manis 1 tl gemalen komijn (djinten) 2 tl sambal 1 el verse koriander1. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fi... bekijk recept »

Tompouce van kabeljauw

8 plakjes gerookt ontbijtspek 1 sjalot 3 el olijfolie 150 ml droge witte wijn 300 g kabeljauwhaasjes (in 4 stukken) 2 el kappertjes 2 el olijfolie extra vierge1. Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. knapperig.... bekijk recept »

Tomatencappuccino met voorjaarskruiden

15 g boter 300 g rijpe tomaten (in stukjes) 1 sjalot (fijngehakt) 250 ml kippenbouillon (zelfgemaakt of van 3/4 tablet) 1 tl gedroogde tomatentapenade 100 ml melk 100 ml slagroom 3 el verse bieslook 3 el verse peterseli... bekijk recept »

Pagina 13 van 100