1000 recepten met sjalot
1 sjalot 1 bosje bladpeterselie 1 ei 1 bruine boterham 400 g rundergehakt olijfolie om in te bakken 4 meergranenbollen 50 g Parmezaanse kaas, aan stuk 1 teentje knoflook 75 g rucola Verwarm de grill v... bekijk recept »
1 sjalot 75 g boter 125 g risottorijst 380 ml gevogeltefond 120 ml kraanwater 3 takjes salie 4 takjes oregano 50 g Parmezaanse kaas 4 duivenborstfilets (duivenfilet, van de meesterslager*) 75 ml sherry PX1. Snipper de sjalot fi... bekijk recept »
1 pot geroosterde paprika (met olie en knoflook (295 g), uitgelekt) 1 sjalot (gesnipperd) 2 eetlepels verse koriander (blaadjes) 2 el zure room 1 kg spareribs (sweet chili (kant-en-klaar))1. Pureer de paprika's met de sjal... bekijk recept »
2 kg mosselen 1 ui 1 bosje bospeen 5 stengels bleekselderij 1 prei 5 takjes bladselderij 200 ml witte wijn 30 g boter 250 g zeekraal 2 sjalotten olijfolie extra vergine 1 el witte wijnazijn 1... bekijk recept »
4 eetlepels Zaanse mosterd 2 theelepels honing 4 eetlepels sinaasappelsap 6 eetlepels olijfolie 500 g kalkoenfilet à la minute (8 lapjes) 4 nectarines 1 sjalot zout en versgemalen peper ½ zakje verse munt (à 15 g)1. In ... bekijk recept »
6 uien 500 g gekookte bieten 40 g boter 8 plakjes roomboter bladerdeeg (pakje 10 plakjes, diepvries, ontdooid) 500 g preien 145 g geitenkaas, Bettine Blanc 58 125 ml crème fraîche 1 sjalot 3 el yoghurtdressing bieslook (fles... bekijk recept »
1 sjalot 50 g boter ½ runderbouillontablet 250 ml kraanwater 25 g bloem 25 ml cognac 2 tl zwarte peperkorrels 125 ml slagroom1. Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot 5 min. Voeg de bloem toe en roer met een houten lepe... bekijk recept »
4 artisjokken ½ citroen 4 el wittewijnazijn ½ el dijonmosterd 200 ml olijfolie extra vierge 1 sjalot 2 el gemengde kruiden (bijv. peterselie, bieslook en basilicum)1. Snijd de steel van de artisjokken af. Wrijf een halve ci... bekijk recept »
1 grapefruit 1 groene peper 2 el poedersuiker 1 tl rode pepersaus 0.5 bosje koriander 200 ml olijfolie 1 limoen rock & seasalt mix of himalayazout DressingSnijd de partjes uit de grapefruit en vang het vocht... bekijk recept »
1 fles biotomatensoep 16 dikke gepelde scampi’s (versafdeling) 1 laurierblad 1 teentje look 1 eetlepel olijfolie peper 2 takjes platte peterselie 400 g rauwe visfilets naar keuze, zonder vel 1 potje rouille 1 rustiek stokbrood 1 mespunt saffraanpoede... bekijk recept »