1000 recepten met sjalot
1 eetlepel balsamicoazijn Delhaize 4 sneetjes boerenbrood met zuurdesem 1 kruidentuiltje 120 g eendenlever (half gekookt) 2 eetlepels fijngehakte bieslook 2 grijze sjalotten 200 g groene linzen, afgespoeld grof zout 2 kruidnagels 4 eetlepels olijfoli... bekijk recept »
125 g gerookte spekblokjes 1 eetlepel olijfolie 1 rijpe mango 1 sjalot (fijngesnipperd) 1 eetlepel witte-wijnazijn 1 eetlepel verse koriander (fijngesneden)1. Bak de spekblokjes in de olie knapperig en laat ze uitlekken op een bor... bekijk recept »
4 kolven suikermaïs 1 snufje zout 3 el olijfolie 3 sjalotten 75 g smaakboter sjalot-tijm 1 lage ovenschaal1. Maak de maïs schoon en snijd een plakje van de onderzijde. Kook de maïs 6-7 min. in ruim water met zout. 2. Verwarm de ov... bekijk recept »
2 schalen gemarineerde speklapjes à la minute 2 el picadillo 1 eetrijpe avocado 2 tastytom-trostomaten 10 g platte peterselie 1 sjalot 1 limoen (schoongeboend) 150 g mais 2 tl tabasco chipotle pepper sauce1. Steek de barbecue aan... bekijk recept »
1 eetlepel jalopeñopeperreepjes (potje) 1 limoen 5 eetlepels olijfolie 200 g risottorijst 400 ml kokosmelk zout 500 g kabeljauwhaas of -filet (versgemalen) peper 1 sjalot 100 g panklare spinazie (zak a 300 gram)1. Jalapeñopeper... bekijk recept »
30 g rozijnen 1 sjalot 60 g pijnboompitten 4 takjes peterselie 4 blaadjes munt 300 g spinazie 2 el olijfolie 2 tenen knoflook ½ tl gemalen piment1. Laat de rozijnen ca. 5 min. weken in warm water. Snipper de sjalot fijn. Rooster ... bekijk recept »
1 sjalot 250 g rundertartaar 1 eetlepel worcestershiresauce 1 eetlepel roomboter 100 g truffelpaté* 8 witte minibolletjes (zak a 10 stuks) 8 plukjes veldsla (zak a 75 g)1. Sjalot pellen en boven kom raspen. Tartaar en worcesters... bekijk recept »
4 Hollandse Nieuwe haring 1 el appelciderazijn 1 tl mosterd (grof) 4 el olijfolie (extra vierge) 2 kleine appels (zoetzuur (bv. Elstar), met schil in dunne partjes) 1 sjalot (fijngesneden) 4 sneden brood (ongesned... bekijk recept »
1 sjalot (gesnipperd) ½ friszure appel ((bijv. Granny Smith), in kleine blokjes) 4 cocktailaugurken (zuur (potje 340 g), in kleine blokjes) 1 blikje tonijn (in water (185 g), uitgelekt) 1 el zure room (bekertje 1... bekijk recept »
4 sjalotten 150 ml rosé 100 ml slagroom 2 stukken zalmfilet (a 150 g) 4 takjes tijm 1 eetlepel roomboter 1 doosje zeekraal (groente, 100 g, of verse spinazie)1. Oven voorverwarmen op 225 °C. Sjalotten pellen en in dunne plakjes ... bekijk recept »