Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Linzencrème met sjalot en eendenlever

1 eetlepel balsamicoazijn Delhaize 4 sneetjes boerenbrood met zuurdesem 1 kruidentuiltje 120 g eendenlever (half gekookt) 2 eetlepels fijngehakte bieslook 2 grijze sjalotten 200 g groene linzen, afgespoeld grof zout 2 kruidnagels 4 eetlepels olijfoli... bekijk recept »

Mangosalsa met spekjes

125 g gerookte spekblokjes 1 eetlepel olijfolie 1 rijpe mango 1 sjalot (fijngesnipperd) 1 eetlepel witte-wijnazijn 1 eetlepel verse koriander (fijngesneden)1. Bak de spekblokjes in de olie knapperig en laat ze uitlekken op een bor... bekijk recept »

Geroosterde maïs met sjalot-tijmboter

4 kolven suikermaïs 1 snufje zout 3 el olijfolie 3 sjalotten 75 g smaakboter sjalot-tijm 1 lage ovenschaal1. Maak de maïs schoon en snijd een plakje van de onderzijde. Kook de maïs 6-7 min. in ruim water met zout. 2. Verwarm de ov... bekijk recept »

Krokante cajun-speklapjes met mais-avocadosalsa

2 schalen gemarineerde speklapjes à la minute 2 el picadillo 1 eetrijpe avocado 2 tastytom-trostomaten 10 g platte peterselie 1 sjalot 1 limoen (schoongeboend) 150 g mais 2 tl tabasco chipotle pepper sauce1. Steek de barbecue aan... bekijk recept »

Gebakken kabeljauw met kokosrijst

1 eetlepel jalopeñopeperreepjes (potje) 1 limoen 5 eetlepels olijfolie 200 g risottorijst 400 ml kokosmelk zout 500 g kabeljauwhaas of -filet (versgemalen) peper 1 sjalot 100 g panklare spinazie (zak a 300 gram)1. Jalapeñopeper... bekijk recept »

Spinazie met pijnboompitten

30 g rozijnen 1 sjalot 60 g pijnboompitten 4 takjes peterselie 4 blaadjes munt 300 g spinazie 2 el olijfolie 2 tenen knoflook ½ tl gemalen piment1. Laat de rozijnen ca. 5 min. weken in warm water. Snipper de sjalot fijn. Rooster ... bekijk recept »

Minihamburger met truffelpaté

1 sjalot 250 g rundertartaar 1 eetlepel worcestershiresauce 1 eetlepel roomboter 100 g truffelpaté* 8 witte minibolletjes (zak a 10 stuks) 8 plukjes veldsla (zak a 75 g)1. Sjalot pellen en boven kom raspen. Tartaar en worcesters... bekijk recept »

Haringsalade met appel

4 Hollandse Nieuwe haring 1 el appelciderazijn 1 tl mosterd (grof) 4 el olijfolie (extra vierge) 2 kleine appels (zoetzuur (bv. Elstar), met schil in dunne partjes) 1 sjalot (fijngesneden) 4 sneden brood (ongesned... bekijk recept »

Tonijnspread

1 sjalot (gesnipperd) ½ friszure appel ((bijv. Granny Smith), in kleine blokjes) 4 cocktailaugurken (zuur (potje 340 g), in kleine blokjes) 1 blikje tonijn (in water (185 g), uitgelekt) 1 el zure room (bekertje 1... bekijk recept »

Zalm uit de oven met zeekraal en rosé

4 sjalotten 150 ml rosé 100 ml slagroom 2 stukken zalmfilet (a 150 g) 4 takjes tijm 1 eetlepel roomboter 1 doosje zeekraal (groente, 100 g, of verse spinazie)1. Oven voorverwarmen op 225 °C. Sjalotten pellen en in dunne plakjes ... bekijk recept »

Pagina 12 van 100