Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Asperges met beenham en krieltjes

1 kg witte asperges 1 sjalot 500 g krieltjes 1 pakje saus voor asperges (37 g) 25 g boter 15 g peterselie 75 g waterkers 150 g gebraden beenham1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden ... bekijk recept »

Gazpacho in borrelglaasjes

1 snackkomkommer 4 tastytomtomaten ½ rode paprika 1 sjalot 1 knoflook ½ ciabatta 1 el balsamicoazijn 4 el olijfolie extra vierge1. Schil en snijd de komkommer samen met de tomaat in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd in ... bekijk recept »

Salade met chips van aardperen

60 g walnoten ½ sjalot 400 g aardperen 3 el olijfolie 1 citroen (schoongeboend) 1 tl Zaanse mosterd 5 el olijfolie extra vierge 2 kroppen babyromainesla 100 g Pecorino Romano (kaas)1. Snipper de sjalot en hak de walnote... bekijk recept »

Stokbrood met hamburgertjes en salsa

1 blikje maiskorrels ((198 g), uitgelekt) ½ groene paprika (in piepkleine blokjes) 50 g zwarte olijven (zonder pit, in ringetjes) ½ tl gemalen komijn (djinten) 1 el olijfolie met (citroenaroma) ½ limoen&nb... bekijk recept »

Tartaar van rauwe zalm op z'n Thais

0,5 Spaanse peper 1 eetlepel sesamzaadjes 1 limoen (het sap) 1 bosje koriander 1 eetlepel sesamolie 1 sjalot 1 cm geraspte gember 400 g zalmhaasje zonder vel 1 eetlepel sojasaus1. Snijd de zalm in brunoise (in blokjes). 2. Snipper een sjalot en hak d... bekijk recept »

Risotto met muntthee, lamskotelet en groene groentjes

600 g lamskotelet bio 400 g arboriorijst 200 g groene boontjes bio 200 g sugar snaps 200 g erwtjes bio 3 teentjes knoflook bio 1 sjalot bio 3 zakjes kruidenthee munt Delhaize Fairtrade bio enkele takjes rozemarijn bio enkele takjes tijm bio 10 g vers... bekijk recept »

Mosselen met kumquats

2 kg Zeeuwse mosselen 5 kumquats 1 sjalot 2 teentjes knoflook 1 bundel koriander 3 dl witte droge wijn 40 g boter zout zwarte peper van de molen1. Spoel de mosselen en verwijder de mosselbaard. 2. Snijd de kumquats overlangs in 4 stukken en ontpit ze... bekijk recept »

Super-deluxe andijviestamppot

2 eendenborstfilets 1 tl Chinees vijf kruidenpoeder 3 el olijfolie 4 sjalotten (in dunne parten) 8 gewelde pruimen (in stukjes) 100 ml zoete rode wijn 300 g panklare andijvie 1 zakje puree à la minute (pak a 3 zakjes)1. R... bekijk recept »

Crostini met sjalot, bacon en ansjovis

12 sjalotten 4 eetlepels olijfolie 4 plakken bacon (in reepjes) 6 zongedroogde tomaten op olie (in stukjes) 4 ansjovisfilets (in stukjes) 1 teentje knoflook 4 dikke sneetjes brood1. Sjalotten pellen en halveren. In koekenpa... bekijk recept »

Koud soepje met geitenkaas

125 g geitenkaas 't Leenhof 1 preiwit 1 sjalot 1 bloemige aardappel 1 blokje groentebouillon 1 l water 1 dl halfvolle melk 1 eetlepel boter zwarte peper van de molen grof zeezout 50 g rucola 4 dl arachideolie 1 teentje knoflook 1. Maak de prei schoo... bekijk recept »

Pagina 10 van 100