1000 recepten met sjalot
1 kogelbiefstuk (op kamertemperatuur) 25 g boter 1 doosje magnetronfrites naturel (diepvries, 125 g) 1 sjalot (gesnipperd) 75 ml rode port 2-3 trostomaten (in partjes) 75 g witte kaas op olie (pot a 300 g) 1 eet... bekijk recept »
500 g reuzegarnalen (diepvries) 250 g mihoen 4 el ongezouten pinda's 2 rode pepers 3 el Thaise vissaus 4 el tamarindepasta 5 el rietsuiker 4 el olie (zonnebloem of arachide) 2 tenen knoflook 1 sjalot 125 g taugé 3 bosu... bekijk recept »
3 bosuien 1 sjalot 250 g groene asperges 200 g haricots verts 50 g boter 300 g risottorijst (arboriorijst) 1 dl droge witte wijn 1 liter kraanwater 2 kruidenbouillontabletten 100 g sugarsnaps1. Halveer de bosuitjes in de lengte... bekijk recept »
100 g pastinaak 200 g winterwortel 200 g spruiten 1 snufje zout 200 g champignons 2 el olijfolie 1 el Italiaanse kruiden (bakje 20 g) 40 g smaakboter sjalot-tijm 1 snufje peper1. Schil de pastinaak en de wortel. Snijd de pastinaak in blokjes ... bekijk recept »
300 g spaghetti 1 sjalot 2 teentjes knoflook 1 sneetje bruin brood 0.5 bosje peterselie 250 g cherrytomaten 250 g jumbogarnalen 300 g spinazie olijfolie om in te bakken olijfolie extra vierge • Breng een pan... bekijk recept »
½ citroen (schoongeboend) 2 dl witte wijn ½ eetlepel witte-wijnazijn 1 eetlepel tijm (fijngehakt) 1 eetlepel verse rozemarijn (fijngehakt) 1 sjalot (in dunne ringen)1. Schil van citroen raspen. In lage schaal c... bekijk recept »
700 g voorgekookte krieltjes zonder schil 4 karbonades zonnebloemolie 150 g haricots verts 1 sjalot 1 teentje knoflook 1 citroen 3 el olijfolie extra vergine 1 tl mosterd 1 tl honing 400 g linzen ... bekijk recept »
1 el olijfolie 350 g sjalotten ((net 400 g), in dunne plakjes) 1 el Provençaalse (kruiden (potje 11 g)) 1 kg aardappelen (kruimig (bijv. Victoria), geschild) 1 potje ansjovisfilets ((90 g), uitgelekt) 1 beker slagroom&nb... bekijk recept »
3 sjalotten 1 gele paprika 4 roma tomaten 200 g eikenbladslamelange (zak à 100 g) 200 g geitenkaas (chevre doux) 100 g verse honing-mosterddressing (bakje) 50 g Italiaanse mix voor in de sla ½ Pain de Mediterrane1. S... bekijk recept »
1/2 bosje verse munt fleur de sel 100 g groene linzen 1 laurierblad 20 cl magere melk 30 cl ontvette gevogeltebouillon peper van de molen 1 takje peterselie 1 sjalot 1 teentje knoflook 1 wortel1. Pel de look en de sjalot en hak fijn. 2. Doe ze in een... bekijk recept »