Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Driehoekjes met noten, champignons en mozzarella

4 brikvellen 100 g champignons, in fijne stukjes gesneden 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie 1 eetlepel gehakte bieslook 1 gehakte sjalot 150 g geraspte mozzarella 1 eetlepel noten (fijngehakt) 30 cl olijfolie zout en peper... bekijk recept »

Veldsla met gerookte haring

6 grote aardappelen (geschild) 1 pakje gerookte haringfilet (ca. 200 g) 1 appel 1 el wittewijnazijn 1 tl Zaanse mosterd 3 el olijfolie extra vierge 2 zakken veldsla (a 75 g) 1 sjalot (in ringen)1. Steek met de meloen... bekijk recept »

Roze quinoa met geroosterde biet en sjalot

200 g quinoa 500 g gekookte bieten 200 g sjalotten 3 el olijfolie ½ tl zout 2 el rodewijnazijn 4 el mayonaise met citroen 1 sinaasappel (schoongeboend) 7½ g koriander 150 g Griekse yoghurt 40 g rucola1. Verwarm de o... bekijk recept »

Pikante groene salade

1 granaatappel 100 ml olijfolie 1 el sinaasappelsap ½ tl sambal oelek 1 sjalot 1 avocado 75 g slamelange1. Halveer de granaatappel. Verwijder boven een kom met een theelepel de zaden en vang het sap op. Roer in een kopje de olie, sin... bekijk recept »

Roerbakspruiten met spekjes

500 g spruitjes panklaar (zak) 1 sjalot 2 el olijfolie 125 g gerookte spekblokjes (duopak à 250 g)1. Kook de spruiten in water met zout 8 min. Giet af. Snipper ondertussen de sjalot. Verhit de olie in een wok en bak de spekblokjes 5 m... bekijk recept »

Aardappelroomsoep met saffraan

1 seldertak 500 g aardappelen 6 medjool dadels 2 middelgrote rode uien 1 sjalot 2 takjes koriander 1/2 kokertje saffraanpoeder 1 koffielepel gevogeltebouillonpasta 2 eetlepels olijfolie zwarte peper zout1. Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Sp... bekijk recept »

Ansjovis-spaghettini

1 bakje platte peterselie (20 g) 1 teen knoflook 6 ansjovisfilets (op olijfolie) 4 el groene olijven (zonder pit (potje 240 g)) 4 el kappertjes 1 sjalot (in parten) 100 ml olijfolie extra vierge 300 g spaghettini1. V... bekijk recept »

Varkenshaas met kriekenbiersaus

350 g kersen zonder pit op siroop 1 sjalot 75 g boter 25 g bloem 3 takjes verse tijm 250 ml kriekbier 500 g varkenshaas 3 el ahornsiroop1. Laat de kersen uitlekken en vang het siroop op. Snipper de sjalot. Verhit 25 g boter in een steel... bekijk recept »

Dungesneden Aziatische kalfshaas op een waterkerssalade

350 g groene asperges 75 g waterkers 1 sjalot 2 cm gember 18 g miso soup (zakje) 2 el mirin seasoning 2 el rice vinegar ½ el sriracha hot chilisauce 350 g kalfshaas (op kamertemperatuur, van de meesterslager*) 1 el ar... bekijk recept »

Sint-jakobsvruchten op zijn zuiders met knapperige croutons

12 sint-jakobsvruchten 4 sneetjes brood van 1 cm dik 1 sjalot 3 tomaten 1 teentje knoflook 1 citroen 30 g fijngehakte bieslook 50 g boter 8 eetlepels olijfolie peper en zout1. Verwijder de korst van het brood en snijd de kruim in vierkantjes. Laat ... bekijk recept »

Pagina 11 van 100