1000 recepten met sjalot
4 brikvellen 100 g champignons, in fijne stukjes gesneden 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie 1 eetlepel gehakte bieslook 1 gehakte sjalot 150 g geraspte mozzarella 1 eetlepel noten (fijngehakt) 30 cl olijfolie zout en peper... bekijk recept »
6 grote aardappelen (geschild) 1 pakje gerookte haringfilet (ca. 200 g) 1 appel 1 el wittewijnazijn 1 tl Zaanse mosterd 3 el olijfolie extra vierge 2 zakken veldsla (a 75 g) 1 sjalot (in ringen)1. Steek met de meloen... bekijk recept »
200 g quinoa 500 g gekookte bieten 200 g sjalotten 3 el olijfolie ½ tl zout 2 el rodewijnazijn 4 el mayonaise met citroen 1 sinaasappel (schoongeboend) 7½ g koriander 150 g Griekse yoghurt 40 g rucola1. Verwarm de o... bekijk recept »
1 granaatappel 100 ml olijfolie 1 el sinaasappelsap ½ tl sambal oelek 1 sjalot 1 avocado 75 g slamelange1. Halveer de granaatappel. Verwijder boven een kom met een theelepel de zaden en vang het sap op. Roer in een kopje de olie, sin... bekijk recept »
500 g spruitjes panklaar (zak) 1 sjalot 2 el olijfolie 125 g gerookte spekblokjes (duopak à 250 g)1. Kook de spruiten in water met zout 8 min. Giet af. Snipper ondertussen de sjalot. Verhit de olie in een wok en bak de spekblokjes 5 m... bekijk recept »
1 seldertak 500 g aardappelen 6 medjool dadels 2 middelgrote rode uien 1 sjalot 2 takjes koriander 1/2 kokertje saffraanpoeder 1 koffielepel gevogeltebouillonpasta 2 eetlepels olijfolie zwarte peper zout1. Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Sp... bekijk recept »
1 bakje platte peterselie (20 g) 1 teen knoflook 6 ansjovisfilets (op olijfolie) 4 el groene olijven (zonder pit (potje 240 g)) 4 el kappertjes 1 sjalot (in parten) 100 ml olijfolie extra vierge 300 g spaghettini1. V... bekijk recept »
350 g kersen zonder pit op siroop 1 sjalot 75 g boter 25 g bloem 3 takjes verse tijm 250 ml kriekbier 500 g varkenshaas 3 el ahornsiroop1. Laat de kersen uitlekken en vang het siroop op. Snipper de sjalot. Verhit 25 g boter in een steel... bekijk recept »
350 g groene asperges 75 g waterkers 1 sjalot 2 cm gember 18 g miso soup (zakje) 2 el mirin seasoning 2 el rice vinegar ½ el sriracha hot chilisauce 350 g kalfshaas (op kamertemperatuur, van de meesterslager*) 1 el ar... bekijk recept »
12 sint-jakobsvruchten 4 sneetjes brood van 1 cm dik 1 sjalot 3 tomaten 1 teentje knoflook 1 citroen 30 g fijngehakte bieslook 50 g boter 8 eetlepels olijfolie peper en zout1. Verwijder de korst van het brood en snijd de kruim in vierkantjes. Laat ... bekijk recept »