Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Komkommersandwiches met dilleboter

½ komkommer 1 sjalot ½ zakje verse dille 60 g boter (zacht) 1 el dijonnaise 8 sneetjes wit casinobrood 1 el citroensap 1 mespunt suiker 1 mespunt witte peper1. Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes. Bestrooi met zo... bekijk recept »

Roerei met grijze garnalen

8 grote eieren 40 g gezouten boter 2 eetlepels fijngehakte dille 100 g grijze garnalen peper en zout 10 cl room 1 roze sjalot1. Hak de sjalot fijn. Smelt de boter in een grote steelpan en fruit hierin de gehakte sjalot op heel zacht vuur gedurende 5 ... bekijk recept »

Tongrolletjes met champagne en oesterzwammen

15 cl champagne brut (of cava) gehakte bladpeterselie 100 g gerookte spekreepjes 400 g oesterzwammen 1 eetlepel olijfolie peper en zout 1 sjalot 700 g tongfilets 15 cl verse room 1 zakje visnat in poedervorm1. Bereid het visnat volgens de aanwijzinge... bekijk recept »

Winterse groentesoep

1 sjalot 4 sneetjes bruinbrood 200 g winterpeen 2 stengels bleekselderij 1 liter groentesap (of tomatensap) 1 teen knoflook 2 el boter 150 g broccoli 100 g tuinerwten 250 g oude kaas1. Snipper de sjalot. Snijd de korsten van he... bekijk recept »

Crabcakes

½ stokbrood (le champain) 2 blikjes krab ((a 170 g), uitgelekt) 1 ei 1 bakje platte peterselie ((20 g), fijngesneden) 4 el mayonaise 1 sjalot (gesnipperd) 1 tl fijne mosterd (pittig) 2 tl worcestershiresauc... bekijk recept »

Romige koude preisoep (vichyssoise)

3 preien 1 aardappel 1 sjalot 30 g boter 500 ml kippenbouillon van tablet 1 laurierblaadje 250 ml kookroom light 250 ml melk 3 el bieslook1. Smelt de boter op laag vuur. Was en snijd het wit van de preien. Schil de aardappel en snijd ... bekijk recept »

Hartige boerentaart

150 g koude boter 300 g bloem ½ tl zout 2 el koud water 5 eieren 1 aardappel 4 plakken ham (dikke) 1 sjalot 3 zoetzure augurken 3 el peterselie ½ citroen 1 tl nootmuskaat1. Snijd de boter in kleine stukjes. Meng m... bekijk recept »

Mihoen met gambas

250 gr mihoen 1 eetl wokolie 1 sjalot 1 rode peper 20 gekookte gamba’s 1 zak wokgroente a 400 gram 3 teentjes knoflook, uitgeperst 25 ml sojasaus 100 ml zoete chilisaus 10 gr verse koriander, grof gesneden 1 eetl gesneden bieslookBreng een pan met on... bekijk recept »

Asperge-muntsoep met Hollandse garnalen

16 asperges zout versgemalen peper 150 g roomboter 1 sjalot 80 g bloem 400 ml room 0.5 bosje munt 400 g Hollandse garnalen 1. Schil de asperges en houd de asperges apart. Breng de schillen in ruim water met een snufje zout, peper en een eetlepel ... bekijk recept »

Gemengde rijst met garnalen-dillesaus

½ pak wilde en witte rijst (a 250 g) 1 zak broccoliroosjes (300 g) 1 sjalot (gesnipperd) 100 ml droge witte wijn 125 ml crème fraîche 2 bakjes cocktailgarnalen (a 125 g) ½ zakje verse dille ((a 15 g), fi... bekijk recept »

Pagina 18 van 100