1000 recepten met sjalot
½ komkommer 1 sjalot ½ zakje verse dille 60 g boter (zacht) 1 el dijonnaise 8 sneetjes wit casinobrood 1 el citroensap 1 mespunt suiker 1 mespunt witte peper1. Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes. Bestrooi met zo... bekijk recept »
8 grote eieren 40 g gezouten boter 2 eetlepels fijngehakte dille 100 g grijze garnalen peper en zout 10 cl room 1 roze sjalot1. Hak de sjalot fijn. Smelt de boter in een grote steelpan en fruit hierin de gehakte sjalot op heel zacht vuur gedurende 5 ... bekijk recept »
15 cl champagne brut (of cava) gehakte bladpeterselie 100 g gerookte spekreepjes 400 g oesterzwammen 1 eetlepel olijfolie peper en zout 1 sjalot 700 g tongfilets 15 cl verse room 1 zakje visnat in poedervorm1. Bereid het visnat volgens de aanwijzinge... bekijk recept »
1 sjalot 4 sneetjes bruinbrood 200 g winterpeen 2 stengels bleekselderij 1 liter groentesap (of tomatensap) 1 teen knoflook 2 el boter 150 g broccoli 100 g tuinerwten 250 g oude kaas1. Snipper de sjalot. Snijd de korsten van he... bekijk recept »
½ stokbrood (le champain) 2 blikjes krab ((a 170 g), uitgelekt) 1 ei 1 bakje platte peterselie ((20 g), fijngesneden) 4 el mayonaise 1 sjalot (gesnipperd) 1 tl fijne mosterd (pittig) 2 tl worcestershiresauc... bekijk recept »
3 preien 1 aardappel 1 sjalot 30 g boter 500 ml kippenbouillon van tablet 1 laurierblaadje 250 ml kookroom light 250 ml melk 3 el bieslook1. Smelt de boter op laag vuur. Was en snijd het wit van de preien. Schil de aardappel en snijd ... bekijk recept »
150 g koude boter 300 g bloem ½ tl zout 2 el koud water 5 eieren 1 aardappel 4 plakken ham (dikke) 1 sjalot 3 zoetzure augurken 3 el peterselie ½ citroen 1 tl nootmuskaat1. Snijd de boter in kleine stukjes. Meng m... bekijk recept »
250 gr mihoen 1 eetl wokolie 1 sjalot 1 rode peper 20 gekookte gamba’s 1 zak wokgroente a 400 gram 3 teentjes knoflook, uitgeperst 25 ml sojasaus 100 ml zoete chilisaus 10 gr verse koriander, grof gesneden 1 eetl gesneden bieslookBreng een pan met on... bekijk recept »
16 asperges zout versgemalen peper 150 g roomboter 1 sjalot 80 g bloem 400 ml room 0.5 bosje munt 400 g Hollandse garnalen 1. Schil de asperges en houd de asperges apart. Breng de schillen in ruim water met een snufje zout, peper en een eetlepel ... bekijk recept »
½ pak wilde en witte rijst (a 250 g) 1 zak broccoliroosjes (300 g) 1 sjalot (gesnipperd) 100 ml droge witte wijn 125 ml crème fraîche 2 bakjes cocktailgarnalen (a 125 g) ½ zakje verse dille ((a 15 g), fi... bekijk recept »