1000 recepten met sjalot
250 g gemengde paddestoelen 1 sjalot 1 el boter 5 dl koksroom 1 dl kalfsfond 1 kopje espresso (ca. 5 el) 1/2 bouillonblokje (funghi porcini van Star) peper Eventueel: 1 prei olie Maak de paddestoelen schoon en snijd in stukken. Snij de sjalot fijn. S... bekijk recept »
2 el. olijfolie1 sjalotfijngesnedenm 2 Spaanse pepersfijngesnedenzaadjes verwijderd150 gram chorizoin kleine blokjes400 gram kerstomaatjesmespuntje suiker75 zwarte olijvenontpit225 gram (vlinder)pasta1? el. fijngesnende basilicum Bereidingswijze 1 el... bekijk recept »
3 sjalotten (75 g), 4 kalfsoesters van 160 g, 100 g witbrood (heel vers!) zonder korst, 4 g rozemarijnblaadjes, 4 g tijmblaadjes, 8 g peterselieblaadjes (zonder stelen), 8 g basilicumblaadjes (zonder stelen), Zout en peper, ½ dl olijfolie (extr... bekijk recept »
1 kleine aubergine olijfolie 1 sjalot 1 teentje knoflook 25 gr geraspte kokosnoot 1 eetl tomatenketchup 1 theel gemberpoeder zout cayennepeper 2 eetl vaste roomkwark sneetjes toastbrood gevulde olijven peterselie Bereidingswijze 1. Smeer de aubergine... bekijk recept »
30 gram sjalot,fijngesneden. 5 eetlepel sherry azijn5 eetlepel notenolie. 170 gram Eendenlever. 15 gram spek mager gerookt 5 gram suiker. peper en zout. Bereidingswijze 1) kook de sjalot,met de azijn,suiker en wat peper en zout. 2) Van het vuur halen... bekijk recept »
-1chilipeper(mag meer als je dat wil). -1knoflookteentje(ik doe meer). -1sjalot. -2takjes selderij. -1lenteuitje. -olijfolie. -1kg mosselen. -1eetlepel kerrie. -2dl witte wijn. Hulpmiddelen -Wok. -Mesje. -Houten lepel. Hulpmiddelen - -Wok. -Mesje. -... bekijk recept »
700 g boleten of eekhoorntjesbrood, 50 g boter, 1 teentje knoflook, halve sjalot, 4 dikke sneden wit brood, gehakte peterselie, peper en zout. Bereidingswijze Maak de paddestoelen zuiver met een bostel of met een vochtige doek. Verwijder eventueel de... bekijk recept »
1 sjalot 1 bosje lente-uitjes 1 - 2 kleineverse pepertjes 4 takjes koriander 4 eieren 1 eetl. arachideolie peper zout Bereidingswijze Pel de sjalot en snijd hem in dunne plakjes. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Verwijder het zaad van de pepertjes... bekijk recept »
2 sneetjes Pain Madeleinemaisbrood oudbakken - 7 eetlepels olijfolie - 125 gram pistachenoten - 1 sjalotgesnipperd - 1 teentje knoflookgeperst - 1 limoenuitgeperst - 1 theelepel Dijonmosterd - 1 theelepel gedroogde tijm - 1 zak friseesla a 200... bekijk recept »
2 sneetjes oudbakken maisbrood 7 el olijfolie 125 g pistachenoten 1 sjalotgesnipperd 1 teentje knoflookgeperst sap van 1 limoen 1 tl Dijonmosterd 1 tl gedroogde tijm 1 zak friseesla (200 g) 75 g rucola 1 bakje tuinkerslosgeknipt Hulpmiddelen Keukenm... bekijk recept »