Recepten met snijbonen

355 recepten met snijbonen

Snijbonen

Snijbonen Iedereen kent ze: die platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden. We hebben het over de snijboon, een plantensoort uit de familie van de vlinderbloemigen met brede, platte peulen. De snijboon wordt, zoals de naam al zegt, fijngesneden gegeten, om op deze manier het aroma ten volle tot zijn recht te laten komen. Je vindt ze in de AGF-afdeling van de supermarkt en bij je groenteman in de winkel of in zijn marktkraam. Je kunt ze in stukjes of reepjes bereiden als sologroente of als onderdeel van een groenteschotel. Supermarkten en groentespeciaalzaken geven je vaak de keuze: zelf snijden of kant-en-klaar gesneden kopen. Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en beslissen hoe je ze gaat koken of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes. Snijbonen moeten niet rauw gegeten worden. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt. Bonen in pot en blik en uit de diepvries zijn niet meer rauw. + lees meer

Snijbonen In Satésaus

150 gr rijst1 rode paprika1 ui1 teentje knoflook (niet perse nodig)gehakt of vegetarisch gehakt300 gr snijbonen liefst vers gesnedensatésaus. Kook de rijst in de rijstkoker. Doe het gehakt met de uien in de wok en bak totdat het gehakt rul is, ... bekijk recept »

Snijbonen Met Tomaat

Zoutpeper600 gr gesneden snijboontjes3 vleestomaten (ontveld en ontpit)1 el olijfolie1 fijngehakte ui1 fijngehakt knoflookteentjeeventueel italiaanse kruiden Breng in een pan ruim water met wat zout aan de kook. Voeg de boontjes toe, kook ze in 5 min... bekijk recept »

Snijbonen

Zie bereidingswijze. Bereidingswijze Snijboonen worden zorgvuldig afgehaaldflink gewasschengesneden en voorgekookttot ze bijna gaar zijn. Dan vult men de glazenvast aandrukkend met den houten stampervoegt wat van het afkookwater bij en steriliseert z... bekijk recept »

Grove snijbonen met tomaat en kipfilet

900 gram hele snijbonen 6 grote tomaten 500 gram kipfilet kipkruiden met zoutWad de snijbonen en verwijder de eindjes en snijd de bonen in drie of vier stukken. Zet de snijbonen op met ruim water en laat ze ongeveer 25 minuten koken. Ze mogen nog ni... bekijk recept »

Snijbonenruitjes Met Mais

250 gr snijbonen 1 klein blikje ma?s 10 gr boter 1/2 theel suiker - zout Bereidingswijze Verwijder de puntjes en eventuele draden van de bonen en snijd ze in ruitjes van 3 cm. was de ma?skolfjes. Kook de snijbonen in 8 - 10 minuten gaar. Laat de ma?s... bekijk recept »

Quorn met snijbonen en perzik

2 pakjes Quorn Rendang stukjes (vleesvervanger) 1 eetlepel olie 1 blikje minima?skolfjes 1 klein blik perziken 4 bosuitjes 400 gram snijbonen 2 eetlepels ongezouten pinda's peper, zout ketjap- Hak de pinda?s grof. Maak het gerecht op smaak met peper ... bekijk recept »

Kouseband,snijbonen Op Azijn.

1kg kousebanden of snijbonen1 ltr azijn12 pimentkorrels(lontai),evt.2 pepers. De stopfles of keulsepot met heet water, waarin soda is opgelost, wassen en spoelen met heet water. De groente met de pimentkorrels en/of pepers, hierin overdoen en overgie... bekijk recept »

Hartige omelet met snijbonen en paprika

5 eieren m of l 5 eetl. water of bouillon zout en peper of eikruiden 25 g roomboter of margarine 150 g gekookte snijbonen 1 rode kleingesneden paprika nodig in de keuken: koekenpan van 2; 6 cm met dikke bodem, war Bereiding:Klop de eieren los met h... bekijk recept »

Snijbonen met spek - Vet maaltijd fase 1

500 gram snijbonen, gesneden 200 gram bacon, in kleine stukjes 2 tomaten, in stukjes gesneden 2 uien, in halve ringen roomboter zout en peper Smelt de boter en bak het spek hierin even aan Voeg de uien en de tomaten toe en laat deze mee bakken Voeg ... bekijk recept »

Nieuwjaarrecept Groningse Bonen-stamppot

1.50 kilogram aardappelen 200 gram spek (reepjes) naar smaak zout 750 gram snijbonen 720 gram bonen wit 350 gram rookworst Voorbereiding - In Groningen eten ze van oudsher op nieuwjaarsdag de eerste in het zout ingelegde bonen van de afgelopen oogst... bekijk recept »

Pagina 18 van 36