Recepten met snijbonen

355 recepten met snijbonen

Snijbonen

Snijbonen Iedereen kent ze: die platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden. We hebben het over de snijboon, een plantensoort uit de familie van de vlinderbloemigen met brede, platte peulen. De snijboon wordt, zoals de naam al zegt, fijngesneden gegeten, om op deze manier het aroma ten volle tot zijn recht te laten komen. Je vindt ze in de AGF-afdeling van de supermarkt en bij je groenteman in de winkel of in zijn marktkraam. Je kunt ze in stukjes of reepjes bereiden als sologroente of als onderdeel van een groenteschotel. Supermarkten en groentespeciaalzaken geven je vaak de keuze: zelf snijden of kant-en-klaar gesneden kopen. Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en beslissen hoe je ze gaat koken of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes. Snijbonen moeten niet rauw gegeten worden. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt. Bonen in pot en blik en uit de diepvries zijn niet meer rauw. + lees meer

De allerlekkerste Indische kip.

450 gr kipfilet in blokjes 3 ui gesnipperd 2 teen knoflook geperst 9 el ketjap manis 9 el ketchup 6 el azijn 5 el bruine suiker 1 el citroensap 3 el pindakaas 2 rode pepers zonder zaad in ringetjes 200 gr taugé kroepoek rijst 1 tl tabasco 2 el ge... bekijk recept »

Cannelloni van rog met paddestoelvulling en truffe

4 middelgrote rogfliets (120 g per persoon) 4 eetlepel Becel Bakken & Braden Vloeibaar 16 kraakverse teentjes look 1/2 koffielepel citroensap 1/2 l kippenfond aardappelpuree groene groenten (snijbonen, sluimererwten, zeekraal) truffelpasta truffe... bekijk recept »

Entrecotes met kruidenjus

Voor 2 personen: per persoon 215 Kcal 1 teentje knoflook 2 entrecotes peper, zout 1 plakje rauwe ham 25 gram (1½ eetlepel vloeibare) margarine 2 laurierbladen ½ theelepel tijm 1 dl bouillon 1 partje citroen 4 takjes peterselieVerwijder het vliesje va... bekijk recept »

Gebakken sliptong met courgette

Voor 2 personen: 4 sliptongen 1 ui 1 courgette 5 eetlepels vloeibare margarine 200 g (diepvries) doperwten sap van een halve citroen zout, versgemalen zwarte peper 3-4 eetlepels bloem 2 takjes verse muntPel en snipper de ui en snijd de courgette in b... bekijk recept »

Gebakken sliptong met courgette

Voor 2 personen: 4 sliptongen 1 ui 1 courgette 5 eetlepels vloeibare margarine 200 g (diepvries) doperwten sap van een halve citroen zout, versgemalen zwarte peper 3-4 eetlepels bloem 2 takjes verse muntPel en snipper de ui en snijd de courgette in b... bekijk recept »

Kipreepjes in roomsaus

Voor 4 personen: 2 takjes peterselie 200 gram kipfilet peper, zout 2 sjalotjes 100 gram champignons 20 gram margarine 1 eetlepel bloem 1 dl bouillon (van tablet) 1 dl droge witte wijn 1 dl slankroomSnijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze m... bekijk recept »

Stoofschotel

1,5 kg runderlappen4 grote uien2 teentjes knoflook4 middelgrote tomaten2 rode paprika?s2 preien250 g gedroogde pitloze pruimen50 g braadboter200 g champignons3 dl rode wijn3 theelepels Provencaalse kruiden (versdroog of uit de diepvries)2 blaadjes la... bekijk recept »

Stoofschotel Met Pruimen En Champignons

1,5 kg runderlappen 4 grote uien 2 teentjes knoflook 4 middelgrote tomaten 2 rode paprika?s 2 preien 250 g gedroogdepitloze pruimen 50 g braadboter 200 g champignons 3 dl rode wijn 3 theel. Provencaalse kruiden (versdroog of uit de diepvries) 2 blaad... bekijk recept »

Gebakken sliptong met courgette

4 sliptongen 1 ui 1 courgette 5 eetlepels vloeibare margarine 200 gram (diepvries) doperwten sap van een halve citroen 3-4 eetlepels bloem 2 takjes verse munt zout en versgemalen zwarte peperPel en snipper de ui en snijd de courgette in blokjes. Verw... bekijk recept »

Indiase visschotel

400 gram tilapia (in blokjes of repen) 150 gram gepelde tijgergarnalen 8 krabsticks (gehalveerd in de lengte) 2 citroenen (1 uitgeperst, 1 in partjes) 2 theelepels chilipoeder 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) 1 theelepel gemalen komijn (djin... bekijk recept »

Pagina 34 van 36