Recepten met snijbonen

355 recepten met snijbonen

Snijbonen

Snijbonen Iedereen kent ze: die platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden. We hebben het over de snijboon, een plantensoort uit de familie van de vlinderbloemigen met brede, platte peulen. De snijboon wordt, zoals de naam al zegt, fijngesneden gegeten, om op deze manier het aroma ten volle tot zijn recht te laten komen. Je vindt ze in de AGF-afdeling van de supermarkt en bij je groenteman in de winkel of in zijn marktkraam. Je kunt ze in stukjes of reepjes bereiden als sologroente of als onderdeel van een groenteschotel. Supermarkten en groentespeciaalzaken geven je vaak de keuze: zelf snijden of kant-en-klaar gesneden kopen. Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en beslissen hoe je ze gaat koken of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes. Snijbonen moeten niet rauw gegeten worden. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt. Bonen in pot en blik en uit de diepvries zijn niet meer rauw. + lees meer

Lauwwarme pastasalade met tonijn, artisjokharten en snijbonen

300 g farfalle 1 ui 2 el olijfolie 400 g snijbonen 4 el gevarieerde gezouten notenmelange 1 citroen 400 g artisjokharten 15 g basilicum 260 g tonijn in olie (blikje)1. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking bee... bekijk recept »

Stamppot vergeten groenten met rookworst

800 g aardappels 300 g knolselderij 1 pak snijbonen (diepvries, 300 g) 100 ml melk 3 eetlepels margarine 1 pot witte bonen (330 g) nootmuskaat 2 zakken magere rookworst (kleintjes, a 200 g)1. Aardappels schillen, wassen e... bekijk recept »

Chinese eiermie met snijbonen en kipgehakt

8 cm verse gember ½ rode peper 2 tenen knoflook 300 g kipgehakt 1 tl 5-kruidenpoeder 2 el paneermeel 2 el sojasaus 400 g snijbonen 250 g Chinese eiermie (Conimex) 200 g shiitakes (Aziatische paddenstoelen) 1 liter b... bekijk recept »

Roodbaars met salie en parmaham

4 roodbaarsfilets 2 tl citroensap 8 verse salieblaadjes 4 plakken Parmaham 1 el olijfolie1. Bestrijk de visfilets met citroensap en leg ze 10 min. in de koelkast. Ze worden zo lekker stevig. 2. Bestrooi de stukken vis met peper en leg 2 salie... bekijk recept »

Gestoomde lentegroenten

½ pak tuinbonen (diepvries, 450 g) 200 g snijbonen 200 g sugar snaps (of peultjes) 1 zakje doperwten (koelvers, 200 g) 2 sneetjes oud witbrood (ontkorst) 1 eetlepel olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper ... bekijk recept »

Zalm met augurkmayo

600 g aardappelen (kruimig, schoongeboend) 2 x 300 g snijbonen 50 g boter 400 g wilde zalmfilet ((zak 750 g), ontdooid) 1 bakje platte peterselie ((20 g), fijngesneden) 1/2 pot augurken (stick (a 510 g), in stukjes) 4 ... bekijk recept »

Tartaar met roomsaus

600 g pommes duchesse (zak 750 g, pureetorentjes, diepvries) 2 el zonnebloemolie 4 tartaartjes 1 bakje champignons ((250 g), in plakjes) 1/2 bakje boursin cuisine 3 pepers (a 250 ml) 2 pakken Hollandse snijbonen (a 300 g... bekijk recept »

Ribkarbonades met sjalottensaus

4 ribkarbonades (a ca. 150 g) 50 g boter 6 sjalotten 1 pak aardappelpuree à la minute (180 g) 2 zakjes snijbonen (gesneden (a 250 g)) ½ vleesbouillontablet 250 ml kookroom1. Karbonades met zout en peper inwrijven. In g... bekijk recept »

Groentequiche met kaas

5 plakjes bladerdeeg (diepvries) 350 g groente (bijv. sperziebonen, doperwten, snijbonen) 3 eieren 100 ml halfvolle melk 100 ml geraspte kaas (bijv. jong belegen) ½ el mayonaise 1 tl mosterd 1 el kraanwater 300 g g... bekijk recept »

Stamppot met snijbonen en rookworst

1 kg aardappelen (iets kruimig (zak 3 kg), geschild) 2 pakken Hollandse snijbonen (gesneden (a 300 g, diepvries)) 1 pot witte bonen (330 g) 1 magere rookworst (250 g) 1/2 duopak magere spekreepjes (a 250 g) 2 el mos... bekijk recept »

Pagina 8 van 36