Recepten met snijbonen

355 recepten met snijbonen

Snijbonen

Snijbonen Iedereen kent ze: die platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden. We hebben het over de snijboon, een plantensoort uit de familie van de vlinderbloemigen met brede, platte peulen. De snijboon wordt, zoals de naam al zegt, fijngesneden gegeten, om op deze manier het aroma ten volle tot zijn recht te laten komen. Je vindt ze in de AGF-afdeling van de supermarkt en bij je groenteman in de winkel of in zijn marktkraam. Je kunt ze in stukjes of reepjes bereiden als sologroente of als onderdeel van een groenteschotel. Supermarkten en groentespeciaalzaken geven je vaak de keuze: zelf snijden of kant-en-klaar gesneden kopen. Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en beslissen hoe je ze gaat koken of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes. Snijbonen moeten niet rauw gegeten worden. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt. Bonen in pot en blik en uit de diepvries zijn niet meer rauw. + lees meer

Tilapia met krieltjes en snijbonen

1 zak snijbonen (400 g) 5 el vloeibare (braadboter) 1 duopak krieltjes (700 g) 1 zakje witte saus (25 g) 250 ml halfvolle melk 2 1/2 el grove mosterd 4 tilapiafilets (vis) 1 zakje verse dille (15 g)1. Snijb... bekijk recept »

Snijbonen met sesam

400 g snijbonen (schoongemaakt) 1 el sesamolie 1 bosui (in ringetjes) 1 el geroosterde sesamzaadjes1. Snijd de bonen in de lengte in dunne repen. Kook ze in ruim water met zout in ca. 7 min. beetgaar. Giet ze af in een vergiet en spoe... bekijk recept »

Snijbonensalade met hazelnoten

50 g hazelnoten 2 el sesamzaad 1 tl gemalen koriander (ketoembar) 1 tl gemalen komijn (djinten) 800 g snijbonen 40 g selderij 145 g semi-gedroogde tomaten1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten, het sesamzaad... bekijk recept »

Hollandse stoof met kapucijners, boerenkool en bokbier

400 g half-om-halfgehakt 100 g spekreepjes 2 el tomatenpuree ½ el kerriepoeder 320 g Amsterdamse uien 330 g jonge kapucijners 360 g witte bonen in tomatensaus 200 g gesneden snijbonen 300 g gesneden boerenkool 150 ml Grolsch Ri... bekijk recept »

Krokante kipfilet met sesamkorstje

1 eidooier 2 el sesamzaad 0,5 el paneermeel 4 el peterselie 50 g ongezouten roomboter 500 g kipfilet 1 tl rozemarijn 4 el olijfolie 4 snijbonen 2 bospeentjes 1 rode paprika 1 mango 1 snufje zout 1 snufje peper 1 bakplaat1. Prak voor de ... bekijk recept »

Bieslook-gehaktballetjes in tomatensaus

350 g witte rijst 20 g bieslook 1 zakje gehaktkruiden 500 g mager rundergehakt 1 pot pastasaus 2 el vloeibare margarine 1 snufje zout 500 g snijbonen1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.  2. Meng het gehakt met d... bekijk recept »

Oosterse snijbonensalade met varkenshaas & wasabibollen

1 el arachideolie 250 g varkenshaas 400 g snijbonen 150 g rauwkost pittige radijsmix (zak) 1 el sesamzaad 2 el sojasaus 1 el sesamolie 2 el limoensap 3 el wasabibollen (zak 150 g)1. Verhit de arachideolie in een koekenpan en... bekijk recept »

Worst en krieltjes met boontjessalade

425 g gekruide minikrieltjes (barbecue) 2 el olijfolie 210 g stoomgroenten sperziebonen snijbonen sugar snaps 260 g worst met tuinkruiden (barbecue) 25 g verse bieslook 6 el azijn 1 tl mosterd1. Steek de barbecue aan. Meng de kr... bekijk recept »

Zomerse minestronesoep

30 g fusilli (pasta) 2 kleine rode uien 1 teentje knoflook 1 bakje haricots verts (150 g) 8 snijbonen 4 stengels bleekselderij ½ venkelknol 2 eetlepels olijfolie 3 groentebouillontabletten 1 ciabattina (Italiaans broo... bekijk recept »

Gestoofde snijbonen met tomaat

2 el olijfolie 1 teen knoflook (fijngesneden) 400 g snijbonen (steelaanzet en puntjes verwijderd en bonen in schuine stukken van ca. 1/2 cm) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 potje zwarte olijven ((240 g), uitgelekt) 1 tl ... bekijk recept »

Pagina 10 van 36