Recepten met snijbonen

355 recepten met snijbonen

Snijbonen

Snijbonen Iedereen kent ze: die platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden. We hebben het over de snijboon, een plantensoort uit de familie van de vlinderbloemigen met brede, platte peulen. De snijboon wordt, zoals de naam al zegt, fijngesneden gegeten, om op deze manier het aroma ten volle tot zijn recht te laten komen. Je vindt ze in de AGF-afdeling van de supermarkt en bij je groenteman in de winkel of in zijn marktkraam. Je kunt ze in stukjes of reepjes bereiden als sologroente of als onderdeel van een groenteschotel. Supermarkten en groentespeciaalzaken geven je vaak de keuze: zelf snijden of kant-en-klaar gesneden kopen. Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en beslissen hoe je ze gaat koken of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes. Snijbonen moeten niet rauw gegeten worden. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt. Bonen in pot en blik en uit de diepvries zijn niet meer rauw. + lees meer

Groenterijke paella

2 visbouillontabletten 2 zakjes saffraan (a 0.05 g) 2 el olijfolie 300 g kipfilet (in reepjes) 1 rode paprika (in reepjes) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 3 tomaten (zaadlijsten verwijderd) 1 pakje snijbonen&nbs... bekijk recept »

Bonensalade met tonijn en amandelen

½ bakje amandelen (ongepeld (a 100 g)) 1 rode uien (gesnipperd) 1 sinaasappel (uitgeperst) 4 el olijfolie extra vierge 1 blik groene kidneybonen (400 g) 400 g snijbonen (schoongemaakt) 3 blikjes tonijn op oli... bekijk recept »

Varkensfiletlapjes met penne en spinazie

200 g ongesneden snijbonen 150 g penne rigate 260 g varkensfiletlapjes 20 g boter 200 g spinazie 1 citroen 160 g tonijn in zonnebloemolie 2 el mayonaise 50 g kappertjes1. Breng 2 ruime pannen water aan de kook. 2. Verwijder de steelaa... bekijk recept »

Sambalsnijbonen

600 g snijbonen (schoongemaakt) 2 tenen knoflook 1 zakje bosui (3 stuks) 2 el zonnebloemolie 1 el sambal badjak1. Snijd de snijbonen in schuine stukjes van 1 cm. Kook 4 min. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken. 2. Snijd on... bekijk recept »

Gevulde vissoep

1 zak paprika-mascarponesoep (400 ml) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 zak krieltjes (450 g) 250 g zeewolffilet (in grove stukken) 1 zak snijbonen (gesneden (250 g)) 100 g Hollandse garnalen 2 eetlepels zwarte olij... bekijk recept »

Noedelsoep met shii-takes

1 liter kippenbouillon (van tablet) 1 bakje shii-takes (paddestoelen, 100 g) 200 g snijbonen 3 eetlepels lichte sojasaus 2 eetlepels medium dry sherry 3 bosuitjes (in schuine stukjes) 100 g panklare spinazie (zak a 300... bekijk recept »

Tonijnflappen, gesneden boontjes en gedroogde tomaten

zout 2 rollen kruimeldeeg 200 g snijbonen, diepvries 150 g tonijn in eigen nat 2 doosjes gedroogde tomaten in olijfolie 400 g guacamole Delhaize 1 Romeinse sla 0,5 citroen zwarte peper van de molen1. Ouder: Kook de snijbonen gedurende 5 min. in koken... bekijk recept »

Krokante visfilet met bieslookkrieltjes

1 ei 1 theelepel kerriepoeder 100 g cornflakes 1 zakje verse bieslook (15 g) 300 g pangasiusfilet (vis) 1 zak krieltjes (klein (450 g)) 2 pakken snijbonen (diepvries, a 300 g) 25 g boter (70% minder vet (kuipje ... bekijk recept »

Snijbonen en witte bonen

2 sjalotten 1 teen knoflook 2 el olie 250 g gesneden snijbonen (zak 250 g) 1 tl gedroogd bonenkruid 400 g cannellinibonen (blik 400 g) 50 g gedroogde cranberry's (zak 250 g)1. Snijd de sjalot in dunne ringen en de knoflook ... bekijk recept »

Rijst met snijbonen en kip

300 g zilvervliesrijst 200 g kipfilets 100 g spekreepjes 175 g uisnippers 1 el sambal manis 300 g gesneden spitskool 400 g gesneden snijbonen 125 g taugé 50 g gebakken uitjes 5 el ketjap asin1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen ... bekijk recept »

Pagina 12 van 36