1000 recepten met sperziebonen
1 kg. sperziebonen200 gram in blokjes gesneden rookspek2 eetlepels olijfolie1 in ringen gesneden ui500 gr. ontveldeontpittekleingesneden tomatenmespunt oreganolaurierbladzoutvers gemalen peper1 eetlepel peterselie Maak de boontjes schoon maar breek z... bekijk recept »
75 gram rucola - 150 gram sperziebonen - 2 lente-uitjes - 4 gedroogde tomaten op olie - 1 eetlepel olie van de gedroogde tomaten - 2 eetlepels walnootolie - 1 ½ eetlepel balsamicoazijn - ½ eetlepel honing - ½ eetlepel mosterd - pepe... bekijk recept »
1 kilo sperziebonen 2 hardgekookte eieren 1/8 liter zure room 1 eetlepel boter 1/4 liter water 2 takjes dille peper 1/2 theelepel zout Was en snijd de bonen en kook ze in het water met wat zout gaar. Giet het water af en doe de boter bij de bonen. ... bekijk recept »
750 gram sperziebonen 2 kopjes paneermeel 150 gram margarine Bereidingswijze Kook de sperziebonen in zout water tot ze gaar zijn. Laat ze even uitlekken. Smelt de boter in een koekenpan en bak het paneermeel lichtbruin. Neem de pan van het vuur en ... bekijk recept »
400 gr kip 2 in ringen gesneden uien 2 teentjes in fijne plakjes gesneden knoflook 4 hardgekookte eieren 2 eetl. boter 2 a 3 eetlepels pittige kerriepoeder 400 gr panklare sperziebonen 1 1/2 dl kippenbouillon (van een tablet) peperzout 1 klein be... bekijk recept »
2 grote uien300 gram sperziebonen500 gram kipfilet30 gram margarine1 eetlepel olie2 teentjes knoflook3 dl hotketchup3 eetlepels suiker4 eetlepels citroensap2 theelepels Worcestershiresauszoutversgemalen peper. Verhit de boter met de olie in een braad... bekijk recept »
- 200 gram sperziebonen - 1/2 appel - 1 kleine ui - beetje margarine om in te bakken - bak de appel in een beetje margarine bruin, beide kanten moeten bruin worden. - Haal de appel uit de pan en doe nog een beetje margarine in de pan. Laat het br... bekijk recept »
400 gr. hamlapjes in blokjes gesneden1 pak diepvriesboontjes (ca. 400 gr.) 75 gr. tauge1 rode paprika2 uien50 gr. boterzout/peper/knoflookpoeder3 tl. sambal oelek2 tl. bouillonpoeder4 el. ketjap manis2 dl. water. Uien en paprika schoonmaken en in stu... bekijk recept »
500gr. rundergehakt 1 blik sperziebonen(of meer) 1 blik perzik 225gr.(of meer) gehaktkruiden 3tl.mosterd zonnebloempitten margarine 1 zakje pikante juspoeder Gehakt, gehaktkruiden, mosterd en 2 eetlepels zonnebloempitten in kom mengen, hier kleine g... bekijk recept »
Zie bereidingswijze. Bereidingswijze De spercieboontjes worden goed afgehaalden zonder waterdesgewenscht met wat zoutbijna gaar gekookt. Dan doet men ze in de glazenflink aandrukkend met den houten stampervoegt er het afkookwater bij en steriliseert ... bekijk recept »