Recepten met tuinbonen

404 recepten met tuinbonen

Tuinbonen

Tuinbonen Jonge tuinbonen zijn het lekkerst en heel smaakvol, ouder zijn de tuinbonen melig en smakeloos. Te koop van juni tot september van de volle grond. Diepvries het hele jaar door. Druk de peulen open en “dop” de bonen, zoek ze uit en de ‘mini’s’ verwijderen, wassen en laten uitlekken. + lees meer

Doradefilet met jonge venkel

Voor 4 personen: 4 stuks koningsdorade van 450 g, 2 stuks jonge venkel, 100 g doperwtjes, 100 g tuinbonen, 4 stuks kerstomaatjes, 8 stuks sluimererwten. En verder: 75 g visfumet, 75 g kippenbouillon, 50 g witte wijn, 100 g water, 1 wortel, 1 sjalotje... bekijk recept »

Sauté van lamsvlees met groene groentjes

800 gram lamsschouder 1 bundel groene asperges 1 bundel lente-uitjes 1 eetlepel olijfolie 1 koffielepel kalfsfond 300 gram erwten (vers of diepvries) 200 gram verse tuinbonen, uit de peul gehaald (of diepvries) 2 takjes verse munt zout peperSnij het ... bekijk recept »

Pladijs op een vleugje nostalgie

2 pladijzen van ca. 250 gr elk 2 aardappelen 5 blaadjes zuring 100 gr gerookt spek 1 dl room 1 prei arachideolie 2 stronkjes witloof 1 dl bruine kalfsfond 1 flesje De Koninck 5 kerstomaten 10 tuinbonen of 10 asperges 10 gr sesamzaadjes 1 bosje peter... bekijk recept »

Stoofpot

6 eetl. olijfolie 8 eetl. azijn 8 eetl. tomaten ketchup 8 eetlepels ketjap 2 mespuntjes sambal 2 mespuntjes brandal 2 teentjes knoflook 1 zakje nassikruiden 2 eetlepels pindakaas ? bakje champignons peper en zout 1 kg. varkenspoulet. Hulpmiddelen Sc... bekijk recept »

Bonensoep Met Spek En Chorizo

150 g magere gerookte spekblokjes 250 g chrizoin blokjes een pot rundvleesbouillon 200 g tuinbonen (diepvries of pot) 100 g kapucijners (blik of pot) 100 g champignons in plakjes klein blikje maiskorrels klein blikje of potje witte bonen pak van 1/2 ... bekijk recept »

Hannoverse Spekschotel

-500 g bacon of ontbijtspek (in blokjes van 2 cm gesneden) -500 g aardappelen (in blokjes gesneden) -250 g wortelen (in blokjes gesneden) -300 g sperziebonen (afhalen en breken) -500 g tuinbonen (gedopt) -1 l bouillon -bonekruid,zout,peper,peterselie... bekijk recept »

Gestoofde Varkensfricandeau In Tomaten-Champignonsaus

600 g varkensfricandeau2 theelepels paprikapoeder1 bakje champignons (250 g)50 g boter1 blik gepelde tomaten (net 400 g)1 theelepel rozemarijn1 theelepel tijm1 vleesbouillontablet1 dl droge witte wijn1 teentje knoflookkeukenpapier. Hulpmiddelen Keuk... bekijk recept »

Pikante drumsticks met maïs en bonen

8 drumsticks zout en versgemalen peper mespunt paprikapoeder 2 teentjes knoflook 1 (rode) ui 3 eetl. olijfolie 1 dl kippenbouillon (van tablet of uit p; ot) 0,5 dl barbecuesaus of chilisaus 1 dl tomatenketchup of gezeefde tomaten 2 eetl. honing 2 t... bekijk recept »

Tchaktchouka op tunesische wijze

100 ml olijfolie 3 uien, fijngehakt 6 teentjes knoflook, geperst 4 groene paprika’s, zonder zaden en; in stukjes gesneden 1 kg ongepelde tomaten, ontpit en in bl; okjes gesneden 1 theelepel(s) zout 1/2 theelepel(s) gemalen witte peper 1/4 theelepel(s... bekijk recept »

Beenham met asperge-roomsaus

3 dl droge witte wijn 4 plakken beenham à 100 g 1 sjalotje 1 blik asperges (nettogewicht ± 250 g)* 1 el boter of margarine 1/4 l slagroom 60 g bloem 1 tl dragon zout peper 1 takje peterselie * In plaats van een blik asperges kunt u ook 250 g verse ... bekijk recept »

Pagina 39 van 41