404 recepten met tuinbonen
200 g gerookte spekblokjes1 eetl. arachideolie of zonnebloemolie4 schouderkarbonades1 ui, gesnipperd1 kleine winterwortel, in plakjeszoutversgemalen peper1 blik tomatenblokjes op sap (ca. 450 g)100 ml vleesbouillon (van tablet)50 ml witte wijn250 g d... bekijk recept »
4 kipfiletszoutversgemalen peperpaprikapoeder3 eetl. olijfolie of vloeibaar bakproduct4 plakken rauwe hamvoor de tapenade:150 g zwarte olijven, zonder pit20 g ansjovisfilets20 g kappertjes2 eetl. gehakte basilicum1 teentje knoflook1/2 theel. most... bekijk recept »
500 g groene groenten naar keuze (bv. tuinbonen, erwten, sugarsnaps, prei, groene asperges, broccoli) 3 groentebouillonblokjes 400 g kabeljauwhaasjes 2 sneden oud wit brood 1 teentje look 1 bosje krulpeterselie 1 bosje basilicum 2 el Solo Vloeiba... bekijk recept »
4 tongscharren 4 grote bloemige aardappelen 50 gr groene boontjes 50 gr tuinbonen 50 gr erwten 1 bonenkruid 20 gr zure room 100 gr broodkruim 100 gr Oud Brugge 300 gr solo peper&zout1. Fileer de tongschar 2. Maak de boontjes schoon, blancheer ze s... bekijk recept »
1 hele hoevekip keukenkoord om op te binden 2 l kippenbouillon 2 pastinaken 4 eetlepels tuinbonen 2 lenteuitjes 1 l melk 1/2 l room 1/2 l kippenbouillon flinke bos verse dragon 3 el Solo vloeibaar 8 spruitjes 8 girolletjes (champignons) 200 g pan... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 Biefstukken (van 125 gram) 3 grapefruits (rode) 60 g boter 6 eetlepels slagroom 1 borrelglaasje port (rode) 1 eetlepel honing (fruitbloesem) 1 eetlepel basilicum (vers, fijngesneden) zout peperPers twee grapefruits uit. Sc... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 stuks koningsdorade van 450 g, 2 stuks jonge venkel, 100 g doperwtjes, 100 g tuinbonen, 4 stuks kerstomaatjes, 8 stuks sluimererwten. En verder: 75 g visfumet, 75 g kippenbouillon, 50 g witte wijn, 100 g water, 1 wortel, 1 sjalotje... bekijk recept »
800 gram lamsschouder 1 bundel groene asperges 1 bundel lente-uitjes 1 eetlepel olijfolie 1 koffielepel kalfsfond 300 gram erwten (vers of diepvries) 200 gram verse tuinbonen, uit de peul gehaald (of diepvries) 2 takjes verse munt zout peperSnij het ... bekijk recept »
2 pladijzen van ca. 250 gr elk 2 aardappelen 5 blaadjes zuring 100 gr gerookt spek 1 dl room 1 prei arachideolie 2 stronkjes witloof 1 dl bruine kalfsfond 1 flesje De Koninck 5 kerstomaten 10 tuinbonen of 10 asperges 10 gr sesamzaadjes 1 bosje peter... bekijk recept »
500 g soepvlees300 g krieltjes300 g gedopt tuinbonen (diepvries)150 g jonge wortelen150 g sjalotten (kleine)1 laurierblaadje3 bolletjes allspice2 peperbollen0.5 bosje muntpeperzout1. Doe het vlees in een kookpan, samen met de laurier, allspice, peper... bekijk recept »