Recepten met tuinbonen

404 recepten met tuinbonen

Tuinbonen

Tuinbonen Jonge tuinbonen zijn het lekkerst en heel smaakvol, ouder zijn de tuinbonen melig en smakeloos. Te koop van juni tot september van de volle grond. Diepvries het hele jaar door. Druk de peulen open en “dop” de bonen, zoek ze uit en de ‘mini’s’ verwijderen, wassen en laten uitlekken. + lees meer

Gestoofde schouderkarbonade met tomaten-tijmpesto

200 g gerookte spekblokjes1 eetl. arachideolie of zonnebloemolie4 schouderkarbonades1 ui, gesnipperd1 kleine winterwortel, in plakjeszoutversgemalen peper1 blik tomatenblokjes op sap (ca. 450 g)100 ml vleesbouillon (van tablet)50 ml witte wijn250 g d... bekijk recept »

Kipfilet met tapenade en rauwe ham

4 kipfiletszoutversgemalen peperpaprikapoeder3 eetl. olijfolie of vloeibaar bakproduct4 plakken rauwe hamvoor de tapenade:150 g zwarte olijven, zonder pit20 g ansjovisfilets20 g kappertjes2 eetl. gehakte basilicum1 teentje knoflook1/2 theel. most... bekijk recept »

Krokante groentebouillon met kabeljauw

500 g groene groenten naar keuze (bv. tuinbonen, erwten, sugarsnaps, prei, groene asperges, broccoli) 3 groentebouillonblokjes 400 g kabeljauwhaasjes 2 sneden oud wit brood 1 teentje look 1 bosje krulpeterselie 1 bosje basilicum 2 el Solo Vloeiba... bekijk recept »

Tongschar met boontjes

4 tongscharren 4 grote bloemige aardappelen 50 gr groene boontjes 50 gr tuinbonen 50 gr erwten 1 bonenkruid 20 gr zure room 100 gr broodkruim 100 gr Oud Brugge 300 gr solo peper&zout1. Fileer de tongschar 2. Maak de boontjes schoon, blancheer ze s... bekijk recept »

Hoevekip met dragon

1 hele hoevekip keukenkoord om op te binden 2 l kippenbouillon 2 pastinaken 4 eetlepels tuinbonen 2 lenteuitjes 1 l melk 1/2 l room 1/2 l kippenbouillon flinke bos verse dragon 3 el Solo vloeibaar 8 spruitjes 8 girolletjes (champignons) 200 g pan... bekijk recept »

Paardenbiefstuk met rode port en grapefruit

Voor 4 personen: 4 Biefstukken (van 125 gram) 3 grapefruits (rode) 60 g boter 6 eetlepels slagroom 1 borrelglaasje port (rode) 1 eetlepel honing (fruitbloesem) 1 eetlepel basilicum (vers, fijngesneden) zout peperPers twee grapefruits uit. Sc... bekijk recept »

Doradefilet met jonge venkel

Voor 4 personen: 4 stuks koningsdorade van 450 g, 2 stuks jonge venkel, 100 g doperwtjes, 100 g tuinbonen, 4 stuks kerstomaatjes, 8 stuks sluimererwten. En verder: 75 g visfumet, 75 g kippenbouillon, 50 g witte wijn, 100 g water, 1 wortel, 1 sjalotje... bekijk recept »

Sauté van lamsvlees met groene groentjes

800 gram lamsschouder 1 bundel groene asperges 1 bundel lente-uitjes 1 eetlepel olijfolie 1 koffielepel kalfsfond 300 gram erwten (vers of diepvries) 200 gram verse tuinbonen, uit de peul gehaald (of diepvries) 2 takjes verse munt zout peperSnij het ... bekijk recept »

Pladijs op een vleugje nostalgie

2 pladijzen van ca. 250 gr elk 2 aardappelen 5 blaadjes zuring 100 gr gerookt spek 1 dl room 1 prei arachideolie 2 stronkjes witloof 1 dl bruine kalfsfond 1 flesje De Koninck 5 kerstomaten 10 tuinbonen of 10 asperges 10 gr sesamzaadjes 1 bosje peter... bekijk recept »

Runderstoofpotje met lentegroenten

500 g soepvlees300 g krieltjes300 g gedopt tuinbonen (diepvries)150 g jonge wortelen150 g sjalotten (kleine)1 laurierblaadje3 bolletjes allspice2 peperbollen0.5 bosje muntpeperzout1. Doe het vlees in een kookpan, samen met de laurier, allspice, peper... bekijk recept »

Pagina 40 van 41