Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Broccoli-uien-brietaart

1/2 pak witbroodmix40 gr. boter500 gr. gesneden uieneventueel 1 a 2 teentjes knoflook(geperst of kleingesneden),min. 600 gr. broccoli400 gr. brie(b.v. de saint Benoit brie van Boniis heel geschikt voor dit gerecht en kost maar ? 0,82 per punt van 200... bekijk recept »

Metditerrane Aardappelen Met Uien, Spek En Rozemarijn

1 kilo aardappelen2 grote uien2 el olijfolie150 tot 200 g mager rookspek(in blokjes)1 teentje knoflook1/2 el rozemarijnnaaldjes(vers of gedroogd)zoutversgemalen peper. Verhit de olie in een grote koekepan met een hoge rand en een dikke bodem. laat he... bekijk recept »

Kip Met Uien-honingsaus En Couscous

400 gr. couscous8 kipdelen25 gr. boter1 gr. gemalen saffraan (draadjes even met behulp van 2 lepels tot poeder drukken1 pijpje kaneelVoor de saus:750 gr. in ringen gesneden uien100 gram boter1 theel. kaneel1 dl vloeibare honing Verhit 100 gram bot... bekijk recept »

Gorgonzolakn&#245del Met Geroosterde Uien

1 maal basisrecept voor rauwe kl245sse100 gr Gorgonzola2 grote uien in ringen2 el boter Bereidingswijze Klõssedeeg bereiden volgens basisrecept. Gorgonzola in blokjes snijden. Uit deeg klõsse vormen en in elke klõss enkele kaasblokjes doe... bekijk recept »

Couscous Met Uien En Honing.

Voor de couscous: 1kg couscous2dl olie150 gr boterzout. Voor de bouillon: 1 kip100 gr boter2 uien gesnipperd1/2 tl saffraanpoeder1 kaneelstokjepeper en zout. Voor de saus: 3 kg uien100 gr boter1 tl kaneel1/2 tl gemberpoeder250 gr honing500 gr rozijne... bekijk recept »

Spaanse Gebakken Gamba,s Met Knoflook En Uien

24 gambas (rauw) 4 teentjes knoflook 2 kleine uien 4 el. olijfolie 4 el. medium sherry 1 el. citroensap zout en peper 2 el. fijngehakte peterselie. Verhit de helft van de olie en bak de plakjes knoflook heel lichtbruin. Schep ze uit de pan en laat z... bekijk recept »

Zoete Uien

Een ui of sjalotje per peroonklein klontje boter per ui. eetlepel suiker per ui evt. minder bij een kleine ui. paar eetlepels balsamico azijnkaneelstokje Alles in de pan doen en heel langzaam laten smoren regelmatig uien omdraaien, na 40 of 50 min zi... bekijk recept »

Vis Met Tomaten, Kappertjes, Olijven En Uien

3 eetlepels olijfolie 2 grote witte uiengesnipperd 3 knoflookteentjesgehakt 3 (jalapeno) pepers uit een potgehapt 3 grote tomatenfijngehakt 1/2 kopje fijngehakte peterselie 6 grote kappertjes 10 grote groene olijvenzonder pit 3 basilicumblaadjes... bekijk recept »

Uien-kruidenbrood

Voor het deeg: 500 g bloem 1 zakje Gist 2 - 2 ? dl lauwe melk 1 theelepel zout Voor de vulling: 2 - 3 uien 1 teentje knoflook 2 eetlepels olie 200 g geraspte oude kaas 4 eetlepels tuinkruiden Zeef de bloem boven een mengkom en maak een kuiltje in het... bekijk recept »

ROMIGE AARDAPPELEN MET GEKARAMELISEERDE UIEN

30 ml olijfolie - 2 uien in dunne halve ringen gesneden - 30 ml balsamico azijn - 2 e bruine suiker - 6 grote aardappelengeschild en in dunne plakken gesneden - zout - peper - 500 ml room - 200 g parmezaanse kaas 1. Fruit uien tot goudbruin en glazig... bekijk recept »

Pagina 20 van 100