Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Gekonfijte Uien

500 gram zoete Spaanse uien in fijne halve maantjes gesneden1 1/2 kaneelstokjepeper en zout naar smaak100 ml honingolijfoliepaar draadjes saffraan of 1/4 koffielepel saffraanpoeder250 gram witte of blauwe rozijneneen uur geweekt. Voeg, zodra de uien ... bekijk recept »

Salade Met Geroosterde Uien En Roquefort

6 uien 4 eetlepels rode wijnazijn 5 eetlepels olijfolie 8 takjes tijm 2 zakjes veldsla (75 gr.) 150 gr. Roquefort Uien pellen en elk in 4 partjes snijden. Uienpartjes in ovenschaal ( of op bakplaat) leggen en besprenkelen met azijn en olie. Blaadjes ... bekijk recept »

Couscous Met Uien En Rozijnen

1 kg kalfsvleeszout en peper1 glas olijfolie500 g uien2 l water500 g rozijnen1 pakje saffraan1 kg couscous200 g boter Bereidingswijze Snijd het vlees in stukkensmeer ze in met peper en zouit en braad ze in olijfolie lichtbruin.Voeg na 15 minuten de g... bekijk recept »

Marokaans: Tajine Met Lamsvlees En Uien

1 kg lamsvlees6 el olie2 uienzout en peper1 envelopje saffraan8 takjes koriander2 tl kaneel2 tl gemberpoederscheut water. VOOR DE UIEN 2 uien6 el oliemespuntje saffraan2 tl suiker150 gr rozijnen2 tl kaneel1 dl water. Bereidingswijze Spoel het vlees a... bekijk recept »

Lahori Kipkerrie Met Uien En Tomaten Een Slankrecept!

1 kilo kipin 8 stukken gesneden en vel eraf.(ik heb gewoon kippenbouten gebruikt) 3/4 theelepel Turmeric (Kurkuma of te wel geelwortel poeder). 3/4 theelepel cayenne peper. Zout . 2 kleine uien 5 teentjes knoflook. Stukje verse gember van ongeveer 5 ... bekijk recept »

LAMSTAJINE MET UIEN EN ROZIJNEN

1 kg lamsschouder olijfolie 2 groten uien (fijngesnipperd) 2 grote tomaten (in stukjes) ? theelepel kaneelpoeder 1 theelepel versgemalen zwarte peper 1 theelepel fijngehakte peterselie ? theelepel saffraan of saffraanpoeder ? kopje water Voor... bekijk recept »

Franse Stoofschotel Van Rundvlees,uien En Spek

750 gr. runderlappen 2 winterwortels 100 gr magere spekreepjes 4 teentjes knoflook 2 laurierblaadjes 1 prei fijngesneden 1 ui 1 sinaasappel 500 cl. rode wijn olijfolie takje peterseliewat verse tijm en rozemarijn ca. 700 gram aardappelen geschild in ... bekijk recept »

Monegaskische Uitjes

500 gr kleine Uitjes.. 1 eetlepel Boter 3dl. Water. 0,5 dl Wijnazijn. 3 eetlepels Olijfolie. 1 blikje Tomatenpuree. 50 gr.(of meer)Suiker. 1 eetlepel Persillade. 75 gr. Rozijnen. Peper. Voorbereiding Uitjes pellen en even bakken in de boter. Bereid... bekijk recept »

Duif Met Amandelen En Uien

5 jonge duiven 1 koffielepel peper 1 koffielepel saffraan (een mengsel van fijngestampte saffraankrokus en van saffraan uit een zakje) 250 gr amandelen 100 gr boter 1 handvol gehakte peterselie 2 kg uien 1/2 glas olie zout Bereidingswijze Was de duiv... bekijk recept »

Tajine Met Lamsvlees En Uien

1 kg lamsvlees6 el olie2 uienzout en peper1 envelopje saffraan8 takjes koriander2 tl kaneel2 tl gemberpoederscheut water. VOOR DE UIEN 2 uien6 el oliemespuntje saffraan2 tl suiker150 gr rozijnen2 tl kaneel1 dl water. Bereidingswijze Spoel het vlees a... bekijk recept »

Pagina 18 van 100