1000 recepten met uien
500 gram zoete Spaanse uien in fijne halve maantjes gesneden1 1/2 kaneelstokjepeper en zout naar smaak100 ml honingolijfoliepaar draadjes saffraan of 1/4 koffielepel saffraanpoeder250 gram witte of blauwe rozijneneen uur geweekt. Voeg, zodra de uien ... bekijk recept »
6 uien 4 eetlepels rode wijnazijn 5 eetlepels olijfolie 8 takjes tijm 2 zakjes veldsla (75 gr.) 150 gr. Roquefort Uien pellen en elk in 4 partjes snijden. Uienpartjes in ovenschaal ( of op bakplaat) leggen en besprenkelen met azijn en olie. Blaadjes ... bekijk recept »
1 kg kalfsvleeszout en peper1 glas olijfolie500 g uien2 l water500 g rozijnen1 pakje saffraan1 kg couscous200 g boter Bereidingswijze Snijd het vlees in stukkensmeer ze in met peper en zouit en braad ze in olijfolie lichtbruin.Voeg na 15 minuten de g... bekijk recept »
1 kg lamsvlees6 el olie2 uienzout en peper1 envelopje saffraan8 takjes koriander2 tl kaneel2 tl gemberpoederscheut water. VOOR DE UIEN 2 uien6 el oliemespuntje saffraan2 tl suiker150 gr rozijnen2 tl kaneel1 dl water. Bereidingswijze Spoel het vlees a... bekijk recept »
1 kilo kipin 8 stukken gesneden en vel eraf.(ik heb gewoon kippenbouten gebruikt) 3/4 theelepel Turmeric (Kurkuma of te wel geelwortel poeder). 3/4 theelepel cayenne peper. Zout . 2 kleine uien 5 teentjes knoflook. Stukje verse gember van ongeveer 5 ... bekijk recept »
1 kg lamsschouder olijfolie 2 groten uien (fijngesnipperd) 2 grote tomaten (in stukjes) ? theelepel kaneelpoeder 1 theelepel versgemalen zwarte peper 1 theelepel fijngehakte peterselie ? theelepel saffraan of saffraanpoeder ? kopje water Voor... bekijk recept »
750 gr. runderlappen 2 winterwortels 100 gr magere spekreepjes 4 teentjes knoflook 2 laurierblaadjes 1 prei fijngesneden 1 ui 1 sinaasappel 500 cl. rode wijn olijfolie takje peterseliewat verse tijm en rozemarijn ca. 700 gram aardappelen geschild in ... bekijk recept »
500 gr kleine Uitjes.. 1 eetlepel Boter 3dl. Water. 0,5 dl Wijnazijn. 3 eetlepels Olijfolie. 1 blikje Tomatenpuree. 50 gr.(of meer)Suiker. 1 eetlepel Persillade. 75 gr. Rozijnen. Peper. Voorbereiding Uitjes pellen en even bakken in de boter. Bereid... bekijk recept »
5 jonge duiven 1 koffielepel peper 1 koffielepel saffraan (een mengsel van fijngestampte saffraankrokus en van saffraan uit een zakje) 250 gr amandelen 100 gr boter 1 handvol gehakte peterselie 2 kg uien 1/2 glas olie zout Bereidingswijze Was de duiv... bekijk recept »
1 kg lamsvlees6 el olie2 uienzout en peper1 envelopje saffraan8 takjes koriander2 tl kaneel2 tl gemberpoederscheut water. VOOR DE UIEN 2 uien6 el oliemespuntje saffraan2 tl suiker150 gr rozijnen2 tl kaneel1 dl water. Bereidingswijze Spoel het vlees a... bekijk recept »