1000 recepten met uien
3 grote uien2 tomaat3 eierenGeraspte kaasProvencaalse kruidenZout en peperketjap ManisMelk2 teentje knoflook Bak de uien bruin en gaar en bestrooi ze met Provencaalse kruiden en doe ze over in een ingevette ovenschaal. Snijd de tomaat in plakjes in l... bekijk recept »
1 Grootmeester rollade Rembrandt 4 zoetzure appels (gewassen)4 sjalotten (gepeld)paar takjes tijm 1 citroen (in partjes) 1 scheut olijfolie1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 2. Open de rolladeverpakking en doe de rollade in een grote inge... bekijk recept »
8 rode uien250 g buikspek (gerookt)8 plakjes ontbijtspek1 takje salie3 el olijfoliepeperzout (grof)1. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de uien en snij er de kapjes af. Hol ze voorzichtig uit: de twee of drie buitenste rokken moeten blijven zitten. ... bekijk recept »
1 rol kruimeldeeg (kant-en-klaar)1 bundel asperges1 bosje lente-uien4 eieren200 ml room0.5 bosje bladpeterseliegeraspte parmezaan (naar smaak)boterpeperzouttaartvorm (vierkant)1. erwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm in met boter of bek... bekijk recept »
4 zoete uien200 g kalfsgehakt1 chilipeper (fijngehakt)1 ei1 snede brood (geweekt in melk)gehakt peterselie1 takje tijm (gehakt)paprikapoederpeperzout1. Kook de zoete uien ongepeld 25 minuten in kokend water. Laat ze even afkoelen en verwijder dan de ... bekijk recept »
8 rijpe tomaten2 uien2 el witte balsamicoazijn2 teentjes knoflook2 wortelen2 el tomatenpuree1 l groentebouillon ( evt wat extra)4 el room1 snuifje suiker2 el olijfoliezoutcayennepeperverse basilicum1. Pel de uien en de knoflook en snipper ze. Schil d... bekijk recept »
4 varkensworsten800 g aardappelen4 rode uien30 g boter200 ml melkolijfoliezoutpeper50 g boter (in blokjes)nootmuskaatpeterselie (verse)1. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in ruim genoeg water met zout. Pel en snipper de uien, ... bekijk recept »
4 uien (grote)150 g rode linzen2 takjes tijm (blaadjes)1 teentje knoflookzonnebloemoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de uien en kook ze 15 minuten in licht gezouten water. Laat ze uitlekken. Snij er het hoedje af, haal er voorzichtig... bekijk recept »
800 g uien150 g spekblokjes (gerookte)2 takjes tijm (de blaadjes)80 g gruyère (geraspt)2 el olijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 175°C. 2. Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Stoof ze met het spek en de tijm aan in olijfolie. Laat al ... bekijk recept »
1 zakje rijst3 dl kaassaus1 rode paprika1 tomaat1 blokje groentebouillon1 el peterselie1 el salie0.5 tl pimentboterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de uien. Schil de paprika. Pel de tomaat. Hak de peterselie en salie fijn. 2. Snij d... bekijk recept »