1000 recepten met uien
Voor 4 personen: 600 gr rosbief 50 gr meel 40 gr olie 20 gr boter 40 gr meel ½ l runderbouillon 500 gr uien 50 gr meel olie zout, peperSnijd het rosbief, klop het licht en snijd de randen in. Kruid het met zout en peper en haal een kant door het meel... bekijk recept »
200 g gerookte spekreepjes ( Vers) 3 el olijfolie traditioneel 4 uien, in ringen versgemalen peper, zeezout 400 g kabeljauwfilet (evt. diepvries)- Bak de gerookte spekreepjes 3 min. al omscheppend in de hete olie op een halfhoog vuur. Voeg de uiringe... bekijk recept »
Voor 2 personen: 500 gram runderlever 75 gram boter 1 eetlepel bloem peper zout 50 gram ontbijtspek, in dunne plakjes 100 gram uienLever in plakken van 2 cm snijden. Bestrooien met peper en zout en door de bloem wentelen. Bak de lever aan beide zijde... bekijk recept »
2 el olijfolie - 3 grote uien, in ringen gesneden - 2 grote rode paprika's - 3/4 kop zwarte olijven zonderpit - 2 teentjes knoflook, geperst - 1 el kappertjes - 65 ml olijfolie, extra - 1/2 portie pizzadeeg, niet uitgerold - 1/2 kop geraspte parmezaa... bekijk recept »
4 grote zoete uien 600 gr varkensgehakt 1 teentje knoflook 2 eetlepels gehakte peterselie 2 eetlepels gehakte sjalotten 2 eetlepels broodkruim 1 ei 1 liter kippenbouillon Alpro bakken en bradenKook de ajuinen op hun geheel in de kippenbouillon. Haal ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 8 schoongemaakte tongen 500 gram uien 1 bosje platte peterselie 100 gram witte amandelen 50 gram roomboter 1 dessertlepel zout 1 dessertlepel zwarte peperVerwarm de oven voor op 170 graden C. Verhit in een koekenpan de boter en fruit... bekijk recept »
500 g Boerenrogge 300 ml water 16 g verse gist of 8 g droge gist 10 g suiker 15 g boter 10 g zoutKneding: 20 minuten kneden Voorrijs: 30 à 40 minuten onder een droge doek. Verwerking: Het deeg in grove stukken hakken en de stukjes ui eronder mengen... bekijk recept »
12 ronde uien van ongeveer 100 g 2 eetlepels olijfolie 4 eetlepels balsamicoazijn Peper en zoutBereiding: Schil de uien en stop ze gedurende 10 minuten in kokend water. Laat ze uitdruppen en drogen op keukenpapier. Giet de olijfolie in een bord en ro... bekijk recept »
3 uien 1 dl. olijfolie 1 zakje Provencaalse kruidenbotermix (Duyvis) 2 tl. bruine basterdsuiker Snijd de uien horizontaal in plakken van 1 cm. dik. Verwijder de uiteinden. Steek door elke plak ui een geweekt houten satèstokje. Pel de uienplakk... bekijk recept »
2(jam)potjes1 kilo rode uien1? theelepel fijn zout3 eetlepels kappertjesuit potjeuitgelekt3 eetlepels fijngehakte(blad)peterselie2 theentjes knoflookgepeldca. ? liter Franse olijfoliehuile vierge Pel de uien en snipper ze zo fijn mogelijk.Dus liever ... bekijk recept »